Το αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών στο ”κέντρο του κόσμου”

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών είναι ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ελλάδας. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν αρχαία αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του μαντείου των Δελφών και κυρίως αναθήματα αφιερωμένα στο ιερό. Μαζί με το μαντείο των Δελφών είναι από τα σημαντικότερα μέρη που θα γνωρίσεις σε μία εκδρομή σου στους Δελφούς. Διαβάστε εδώ για ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα των Δελφών με τα πολλά εκθέματα που φυλάσσει!

Το αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών στο ”κέντρο του κόσμου”

Το αρχαιολογικό μέρος

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών εκτίθενται πλήθος αρχιτεκτονικών γλυπτών, αγαλμάτων και έργων μικροτεχνίας που αφιέρωναν οι επισκέπτες στο Μαντείο των Δελφών. Το Μουσείο στεγάζεται σε διώροφο κτήριο με δεκατέσσερις αίθουσες τις οποίες καταλαμβάνουν τα εκθέματα.

Δελφοί: Γνωρίστε την ιστορία τους

Το μουσείο των Δελφών!

Τα εκθέματα, που έχει τη δυνατότητα να θαυμάσει ο επισκέπτης στο μουσείο των Δελφών, συγκροτούν μία από τις πολυτιμότερες συλλογές έργων αρχαίας ελληνικής τέχνης, που μαζί με τα μνημεία κοσμούσαν άλλοτε το αρχαίο ιερό, προσδίδοντάς του την εικόνα ενός απέραντου υπαίθριου μουσείου.

Το σημαντικότερο από αυτά: Ο διάσημος ηνίοχος οδηγούσε κάποτε ένα άρμα που το έσερναν τέσσερα άλογα. Ο χαλκός είναι ένα ιδιαίτερα ευπαθές υλικό που σπάνια διατηρείται, στην προκειμένη περίπτωση όμως η τύχη διέσωσε ένα αριστούργημα της κλασικής τέχνης. Το σύμπλεγμα αφιέρωσε ο Πολύζαλος, τύραννος της ισχυρής σικελικής πόλης της Γέλας, γύρω στα 475, ύστερα από τη νίκη του στα Πύθια.

Το αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών στο ”κέντρο του κόσμου”

Μουσείο Δελφών: Από το χθες στο σήμερα

Επισκευές και επεκτάσεις έγιναν το 1935 και το 1958 το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών απέκτησε νέα μορφή, σε σχέδια του αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού. Η τελευταία επέκταση ολοκληρώθηκε το 1999 και το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών απέκτησε την σημερινή μορφή του.

Ευρήματα από την εποχή πριν την λατρεία του Απόλλωνα στους Δελφούς είναι τα πρώτα που θα συναντήσουμε στην περιήγησή μας. Πήλινα μυκηναϊκά ειδώλια που αναπαριστούν όρθιες ή καθιστές μορφές, αναθήματα προς το ιερό από όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Προχωρώντας στην δεύτερη αίθουσα, συναντάμε όλα τα χάλκινα αφιερώματα από τον 8ο π.Χ. και 7ο π.Χ. αιώνα. Ειδώλια,  κοσμήματα, περικεφαλαίες, ένας ξεχωριστός λέβητας με εξαιρετική διακόσμηση και πολλά άλλα σπουδαίας αρχαιολογικής σημασίας.

Το αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών στο ”κέντρο του κόσμου”

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram