Ταξίδι στη Στερεά Ελλάδα: Ο Προυσός Ευρυτανίας

Προυσός: Ο Προυσός είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρυτανίας. Πρόκειται για παραδοσιακό χωριό που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ευρυτανίας. Πηγαίνοντας προς τον Προυσό θα συναντήσετε τα γραφικά χωριουδάκια Κλαυσί, το Μεγάλο και το Μικρό Χωριό καθώς και το Γαύρο. Το μεγαλύτερο αξιοθέατο του οικισμού είναι η Μονή Προυσού αλλά έχετε ακόμη πολλά να δείτε!

Προυσός Ευρυτανίας: Γνωρίστε τον οικισμό

Σύμφωνα με την παράδοση τα αστέρια που βρίσκονται πάνω στην εικόνα τα αφιέρωσε στην Παναγία ο Καραϊσκάκης. Στο μοναστήρι λειτουργεί μουσείο με χειρόγραφους κώδικες, σπάνια βιβλία, ιερά σκεύη, λειψανοθήκες, δισκοπότηρα και ένα σπαθί του 1821. Ανά τους αιώνες το μοναστήρι δέχτηκε πολλές επιθέσεις με τελευταία καταστροφή αυτή του 1944 από τους Γερμανούς.

Ταξίδι στη Στερεά Ελλάδα: Ο Προυσός Ευρυτανίας

Τοπίο βγαλμένο από παραμύθι

Ο, τι πρέπει αν είσαι φυσιολάτρης και δε θες να μείνεις κλεισμένος σε ένα ξενοδοχείο όταν πας μια εκδρομή. Είναι ιδανικός προορισμός μάλιστα για όλες τις εποχές του χρόνου καθώς καθεμιά έχει τη δική της χάρη. Ολόκληρη η περιοχή έχει τόσα να δεις που μην υπολογίσεις οτι θα πας για ένα απλό σαββατοκύριακο. Καλύτερα να οργανώσεις μια μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη εκδρομή.

Στερεά Ελλάδα: Βυθισμένη στα έλατα η Ευρυτανία

Το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς

Στο φαράγγι θα δεις έναν μοναδικής ομορφιάς καταρράκτη ύψους 10 μέτρων. Μέχρι να φτάσεις εκεί οι όμορφες εικόνες διαδέχονται η μία την άλλη. Θα περάσεις από γραφικά ξύλινα γεφυράκια δίπλα σε τρεχούμενα νερά και ένα καταπράσινο τοπίο. Μέχρι να φτάσεις στην επιβλητική Μαύρη Σπηλιά και στα εναπομείναντα ερείπια του λίθινου καταφυγίου θα έχεις αφήσει πίσω σου όλη το άγχος και τις εικόνες της Αθήνας.

Προυσός: Η μαγεία του βουνού

Συνδυάζοντας τον πολιτισμικό πλούτο με την ιστορία, ο Προυσός Ευρυτανίας αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά σημεία του νομού, κάτι που οφείλεται και στο μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισας που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού. Διατηρώντας ακόμη την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ευρυτανίας μεταξύ του όρους Παναιτωλικό και τους ποταμούς Κρικελλοπόταμο και Τρικεριώτη.

Εδώ καταλήγει ίσως η πιο τουριστική διαδρομή του νομού Ευρυτανίας, η οποία ξεκινάει από την πρωτεύουσα του νομού, το Καρπενήσι. Γύρω από τα ποτάμια, αναπτύσσονται πολλές δραστηριότητες όπως ορειβασία αλλά και άλλα σπορ βουνού. Εδώ μάλιστα γίνεται και η παραγωγή του φημισμένου προσούτο Ευρυτανίας.

Ταξίδι στη Στερεά Ελλάδα: Ο Προυσός Ευρυτανίας

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram