Τα σπουδαιότερα αξιοθέατα στη Θεσσαλία

Θεσσαλία αξιοθέατα: Η Θεσσαλία είναι πλούσια σε θρησκευτικά, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. Σημεία αναφοράς στη Θεσσαλία και οι ισχυρότεροι τουριστικοί πόλοι της, είναι αναμφίβολα, η λίμνη Νικολάου Πλαστήρα (η τεχνητή λίμνη του Ταυρωπού, η οποία δημιουργήθηκε ύστερα από απόφραξη της κοίτης του Ταυρωπού) και η Μοναστική Πολιτεία στο σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων στο νομό Καρδίτσας, καθώς και τα ορεινά παραδοσιακά χωριά, αλλά και τα παραλιακά μέρη του πανέμορφου Πηλίου, στο νομό Μαγνησίας. Σημαντικοί προορισμοί είναι και τα Τρίκαλα με τα όμορφα ορεινά χωριά και το χιονοδρομικό κέντρο, αλλά και οι υπέροχες ακτές της Λάρισας στο Θερμαϊκό και το Αιγαίο.

Θεσσαλία αξιοθέατα: Ο Αχελώος στα Τρίκαλα

Η κοιλάδα του Ασπροποτάμου (Αχελώου) και τα γραφικά χωριά του, ανάμεσα σε βουνά με έλατα και βαθιές χαράδρες,στην καρδιά της Πίνδου και στα σύνορα του νομού με την Ήπειρο. Το Νεραϊδοχώρι, η Καστανιά και η Γκούρα. Το Χάνι Μουργκάνη, το Γαρδίκι, η Οξύνεια, ο Ζάρκος, το Κεφαλόβρυσο κ,ά.,είναι μερικά μόνο από τα μέρη που θα επισκεφθούμε κατά την παραμονή μας στα ορεινά και πανέμορφα Τρίκαλα. Πολλές ευκαιρίες δίνονται στους λάτρεις των δραστηριοτήτων στη φύση. Σκι, πεζοπορικές διαδρομές, ποδήλατο βουνού, διαδρομές 4×4, rafting στον Ασπροπόταμο. Ο νομός Τρικάλων με τις επενδύσεις του στον τουρισμό, με άριστες υποδομές σε όλους τους χώρους, τα εκπληκτικά αξιοθέατα και τις φυσικές του ομορφιές, έχει κερδίσει μια σημαντική θέση στον τουριστικό χάρτη της ηπειρωτικής Ελλάδας. Δείτε φωτογραφία από τα χιονισμένα Τρίκαλα!

Τα σπουδαιότερα αξιοθέατα στη Θεσσαλία

Αξίζει να δείτε την ”Πύλη”

Ξεκινώντας τη διαδρομή μας για την Ελάτη ή το Περτούλι και το χιονοδρομικό κέντρο, θα συναντήσουμε πρώτα την όμορφη κωμόπολη της Πύλης. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του Κόζιακα και απέχει 18 χλμ. από τα Τρίκαλα. Απέναντί της απλώνεται το βουνό Ίταμος δημιουργώντας σε ένα σημείο ένα στενό πέρασμά. Αυτή η φυσική πύλη από την οποία προήλθε και το όνομα του οικισμού, είναι η δίοδος της πεδινής Θεσσαλίας στην ορεινή Ήπειρο. Ιδιαίτερη φυσική ομορφιά προσφέρει στη μικρή κωμόπολη, ο ποταμός Πορτιάτης παραπόταμος του Πηνειού. Ο Πορτιάτης, διασχίζει την Πύλη και τα δύο βουνά, Κόζιακα και Ίταμο. Θα επισκεφθούμε τον γραφικό παραδοσιακό οικισμό Πόρτα Παναγιά και τα περίφημα Στενά με τα πλατάνια.

Τα σπουδαιότερα αξιοθέατα στη Θεσσαλία

Λίμνη Πλαστήρα! Για ρομαντικούς

Βρίσκεται στο Νομό Καρδίτσας, στο οροπέδιο της Νεβρόπολης και αποτελεί ένα μικρό θαύμα του ανθρώπου και της φύσης. Μια τεχνητή λίμνη σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο που δημιουργήθηκε από το Φράγμα Πλαστήρα στη θέση Κακαβάκια και πλαισιώνεται με εντυπωσιακό τρόπο από τα βουνά των Αγράφων. Η διαδρομή περιμετρικά της λίμνης χαρίζει μαγευτικές εικόνες της φύσης που την περιβάλλει και σε αυτή συναντώνται τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.

Τα σπουδαιότερα αξιοθέατα στη Θεσσαλία

Θεσσαλία αξιοθέατα: Το πάρκο Παυσίλυπο στην Καρδίτσα!

Είναι το σύγχρονο αστικό πάρκο αναψυχής έκτασης 165 στρεμμάτων, στην καρδιά της πόλη της Καρδίτσας, που αποτελεί σημείο αναφοράς και δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες που αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση στο κέντρο της πόλης.

Τα σπουδαιότερα αξιοθέατα στη Θεσσαλία

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram