Τα σπουδαιότερα αξιοθέατα στο Γαλαξίδι

Γαλαξίδι αξιοθέατα: Το Γαλαξίδι, ανήκει στον νομό Φωκίδος και είναι κτισμένο στη θέση της αρχαίας Οιάνθης, πάνω σε μικρές χερσονήσους, περιτριγυρισμένο από θάλασσα και διαφόρων ειδών παραλίες.
Βρίσκεται κοντά στην Άμφισσα και είναι παλιό εμπορικό λιμάνι που όμως με την διάνοιξη του ισθμού παραγκωνίστηκε. Παρ’ όλα αυτά ο επισκέπτης, έχει ακόμα την ευκαιρία να θαυμάσει τα παραδοσιακά αρχοντικά, που σου δίνουν την εντύπωση πως ο χρόνος σταμάτησε την εποχή της ακμής του.

Τριήμερο στο Γαλαξίδι; Μάθε τα πάντα εδώ!

Γαλαξίδι αξιοθέατα: Το γραφικό μέρος με την φυσική ομορφιά

Τα γραφικά του σοκάκια με τα παλιά αρχοντικά άλλα ανακαινισμένα και άλλα όχι θα σας γεμίσουν με μια γλυκιά νοσταλγία για το παρελθόν και θα σας θυμίσουν πως όταν διατηρείται η παραδοσιακή αρχιτεκτονική ενός τόπου δεν μπορείτε παρά να θαυμάσετε την υπεροχή της σε σύγκριση με την αρχιτεκτονική των μεγαλουπόλεων.

Τα γιασεμιά και τα γεράνια που υπάρχουν διάσπαρτα παντού άλλωστε σίγουρα θα σας φτιάξουν τη διάθεση και θα σας κάνουν να μη θέλετε να φύγετε ποτέ. Για την ομορφιά τους επίσης, ξεχωρίζουν τα κτήρια του Τσαλαγγύρα, δηλαδή το Δημαρχείο, το Τελωνείο και το Παρθεναγωγείο αλλά φυσικά ακόμα και τα απλά σπίτια, νεοκλασικά κυρίως, φημίζονται για τη μεγαλοπρέπεια και την φινέτσα τους.

Τριήμερο στο Γαλαξίδι; Μάθε τα πάντα εδώ!

Το σπουδαίο Μουσείο

Μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το Μουσείο που στεγάζει εκθέματα κυρίως ναυτικής θεματολογίας αλλά έχει και μια θαυμάσια συλλογή όπλων από την Επανάσταση του 1821. Ακόμα μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης που στεγάζεται στο μοναδικό κτήριο του κ. Αγγελή.

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, με μοναδικής τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο, η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, με ζωδιακό κύκλο στο δάπεδο και ηλιακό ρολόι στο προαύλιο, η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, με εικόνα του Δαμασκηνού, και η εκκλησία του Προφήτη Ηλία, με παλιές εικόνες.

Τριήμερο στο Γαλαξίδι; Μάθε τα πάντα εδώ!

Γαλαξίδι αξιοθέατα: Δείτε την επιβλητική Μητρόπολη!

Η μητρόπολη της πόλης, τον Άγιο Νικόλαο: Κτίσμα Βυζαντινού ρυθμού του 1902, με 2 καμπαναριά, με το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο που απεικονίζει εικόνες από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη (δοξολογία και περιφορά της ιεράς εικόνας την ημέρα του εορτασμού, 6 Δεκεμβρίου).
Την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, κτίσμα που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Το τέμπλο χρονολογείται από το 1847. Η εκκλησία είναι φημισμένη για το ζωδιακό κύκλο-ηλιοτρόπιο, ανακάλυψη του καπετάνιου-γνώστη της αστρονομίας, Ηλία Σκούρτη.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram