Τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μνημεία των Δελφών

Δελφοί αξιοθέατα: Το μαντείο των Δελφών, ο ναός του Απόλλωνα, ο Παρνασσός και το χιονοδρομικό του κέντρο στην Αράχωβα είναι μόλις μερικά από τα αξιοθέατα που θα βρεις στους Δελφούς. Αυτό το τριήμερο επισκέψου το ιστορικό μέρος με τη μεγάλη ιστορική σημασία και θαύμασε ”το κέντρο του κόσμου” από κοντά!

Ο ναός του Απόλλωνα:

Πρόκειται για το σημαντικότερο μνημείο που σώζεται από το ιερό του Απόλλωνα που βρίσκεται στους Δελφούς. Σύμφωνα με τον θρύλο ανεγέρθηκε στο ίδιο σημείο που βρισκόταν κατά το παρελθόν οι μυθικοί ναοί του Απόλλωνα που ανάλογα με την περίοδο ήταν κατασκευασμένοι από κλαδιά δάφνης, κερί μελισσών και χαλκό. Για το εσωτερικό του ναού οι επιστήμονες γνωρίζουν πως περιλάμβανε τον ομφαλό, μια χάλκινη εικόνα του Ομήρου και ένα βωμό του Ποσειδώνα ενώ στο βαθύτερο είχαν πρόσβαση μόνο οι ιερείς καθώς εκεί εκτυλίσσονταν η μαντική διαδικασία.

Τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μνημεία των Δελφών

Δελφοί αξιοθέατα: Η Ιερά Οδός

Στην αρχαιότητα η Οδός ήταν ανηφορική και εκτείνονταν για περισσότερα από 200 μέτρα. Σε όλο το μήκος της δέσποζαν αγάλματα, εξέδρες, αναθήματα και θησαυροί που προέρχονταν από ελληνικές πόλεις αλλά και ιδιώτες που είχαν λάβει κάποιον σημαντικό χρησμό. Η σημερινή της μορφή χρονολογείται από τα πρωτοβυζαντινά χρόνια όταν ανακατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του οικισμού που ιδρύθηκε στη θέση του αρχαίου ιερού. Στο οδόστρωμα μάλιστα μπορεί κανείς και σήμερα να διαπιστώσει ότι έχουν χρησιμοποιηθεί αρχιτεκτονικά μέλη παλαιότερων χτισμάτων.

Δελφοί: Γνωρίστε την ιστορία τους

Δείτε εδώ τα top μέρη για φαγητό στους Δελφούς !

Εκδρομή Αράχωβα – Δελφοί!

Με ορμητήριο την Αράχωβα και το χιονοδρομικό κέντρο, πραγματοποιήστε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδρομές στη γύρω περιοχή. Τους δημοφιλείς Δελφούς. Ξεκινάμε από το ότι το τοπίο που θα αντικρίσετε έως ότου φτάσετε στον τελικό σας προορισμό θα σας ενθουσιάσει. Καταπράσινες ελατόφυτες πλαγιές (πλέον ολόλευκες μιας και έχει χιονίσει) και η φύση στα καλύτερα της να αγκαλιάζει τις στροφές του δρόμου, συνθέτουν ένα τοπίο που προκαλεί απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση. Η συνολική απόσταση από την Αράχωβα μέχρι τους Δελφούς είναι μόλις 10 χλμ.

Λιβάδι Παρνασσού: Τα καλύτερα της Αράχωβας!

Φύγαμε για ξενάγηση: Δελφοί αξιοθέατα

Αφού θαυμάσατε τα σπουδαιότερα μνημέια, κάντε µια βόλτα στον κεντρικό δρόµο, τη Βασιλέωs Παύλου και Φρειδερίκης, όπου συγκεντρώνεται και όλη η ζωή µε παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια, ξενώνες και προσεγµένα cafés αλλά και φολκλόρ µαγαζάκια µε σουβενίρ.

Ανεβείτε τα γραφικά στενάκια και λιθόστρωτα σκαλάκια προς την πάνω πλευρά και την οδό Απόλλωνος -που ξεκινά από τον χαρακτηριστικό πλάτανο στην είσοδο της πόλης. Στην κορυφή δεσπόζει ο πολιούχος Άγιος Νικόλαος και εδώ βρίσκεται και το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, χτισµένο σε έναν λόφο να αγναντεύει τον ορίζοντα.

Δελφοί: Γνωρίστε την ιστορία τους

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram