Τα Λουτρά Πόζαρ της Αριδαίας έχουν τους ομορφότερους καταρράκτες

Λουτρά Πόζαρ καταρράκτες: Τα Λουτρά Πόζαρ ή Λουτρά στο Λουτράκι Αριδαίας του Δήμου Αριδαίας είναι ένας καλοκαιρινός και χειμερινός προορισμός για όλους που θέλουν να συνδυάσουν την ανάπαυλα από την καθημερινότητα και τις θεραπευτικές ιδιότητες των θερμών λουτρών στο πόζαρ.

Γνωρίστε την περιοχή

Οι εγκαταστάσεις της φημισμένης λουτρόπολης διαθέτουν δύο μοναδικά υδροθεραπευτήρια. Το πρώτο λειτουργεί από το 1960 και περιλαμβάνει σαρανταοκτώ ατομικούς λουτήρες ενώ οι δύο εσωτερικές πισίνες έχουν διαστάσεις 3Χ7 μέτρων και ύψους ενάμιση μέτρων περίπου με χωρητικότητα δώδεκα ατόμων. Μέσα στη φύση των λουτρών πόζαρ, δίπλα στα ιαματικά νερά και τον καταρράκτη, όπου οι έντονες εναλλαγές των υψωμάτων και κοιλωμάτων καθώς και της φύσης με το παρθένο δάσος, οδηγούν το θερμό και ψυχρό νερό των γύρω ορεινών όγκων μέσα στη πυκνή βλάστηση ενός σπάνιου τοπίου. Εκεί θα βρείτε μια εξωτερική ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα και το αναψυκτήριο από το οποίο μπορείτε να παρατηρήσετε την ευεργετική διάθεση που δημιουργούν τα λουτρά πόζαρ στους λουόμενους της πισίνας.

Τα Λουτρά Πόζαρ της Αριδαίας έχουν τους ομορφότερους καταρράκτες

Λουτρά Πόζαρ: Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες

Η διαδρομή μας ξεκινάει ακριβώς πίσω από τα λουτρά και για 40 λεπτά περίπου στην αρχή είναι απαιτητική. Κινείται κυρίως σε βραχώδη πλαγιά ανάμεσα από δέντρα και χαμηλή βλάστηση, ενώ όσο ανεβαίνει ψηλότερα μας χαρίζει απλόχερα μαγευτική θέα προς το ρέμα του Αγίου Νικολάου! Στη συνέχεια η κλίση γίνεται ήπια και η διαδρομή συνεχίζει ανάμεσα από όμορφα λιβάδια και δασικούς δρόμους μέχρι να βγει τελικά σε χαρακτηριστικό στρόγγυλο φυλάκιο με κιόσκι και πηγή νερού!

Από το σημείο αυτό ξεκινάει η γοητευτική κατάβαση, που ακολουθεί καταπράσινο μονοπάτι για 50 περίπου λεπτά μέχρι να καταλήξει στη μεγάλη χαράδρα του Ράμνο Μπορ, που αποτελείται από τρεις κεντρικούς κλάδους ρεμάτων, το Ίσιο Πεύκο (Ράμνο Μπορ), το Λούτα και το ρέμα της Κουνουπίτσας.

Τα Λουτρά Πόζαρ της Αριδαίας έχουν τους ομορφότερους καταρράκτες

Οι ”λουτρότοποι” που θα σας μαγέψουν!

Τα Λουτρά Πόζαρ, η λουτρόπολη που βρίσκεται στη σκιά του Καϊμάκτσαλαν, είναι ο απόλυτος προορισμός  γι’ αυτούς  που θέλουν να συνδυάσουν  τις ιαματικές ιδιότητες των θερμών καταρρακτών του όρους  Βόρα ή πιο γνωστού με το όνομα Καϊμάκτσαλαν με τη σωματική και ψυχική  ευεξία που προσφέρει η επαφή με τη φύση. Η μόδα των spa, έκανε την τελευταία δεκαετία, διάσημα τα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ ακόμα και σε νεότερες ηλικίες, καθώς η άποψη ότι 10 λουτρά το χρόνο, θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό,  βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές.

Όποιον τρόπο και να επιλέξετε για ν΄απολαύσετε τις θεραπευτικές του ιδιότητες, είτε στην ανοιχτή πισίνα, είτε στις φυσικές λίμνες, είτε ιδιωτικά σε ατομικές πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες, το σίγουρο είναι ότι θα βιώσετε μια μοναδική εμπειρία σ’ ένα παραμυθένιο τοπίο !

Λουτρά Πόζαρ: Οι ομορφότερες θερμές πηγές της Ελλάδας

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram