Τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις αν βρεθείς στην Κομοτηνή

Κομοτηνή αξιοθέατα: Το Βυζαντινό Τείχος του 4ου αιώνα, αποτελεί το αρχαιότερο μνημείο της Κομοτηνής. Αν και κάποια τμήματά του έχουν καταστραφεί, η ιστορία το αποδίδει στον αυτοκράτορα Θεοδόσιο Α΄ (379-395). Αυτό και πολλά άλλα μνημεία και αξιοθέατα σας περιμένουν στην πόλη αυτή! Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς τα πιο γνωστά ταβερνάκια στην Κομοτηνή!

Κομοτηνή αξιοθέατα: Δείτε τα πιο ενδιαφέροντα μνημεία

Απέναντι από το Βυζαντινό Τείχος βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του 1800, αρχικά χτισμένος μέσα στο τείχος. Δομημένος πάνω στα θεμέλια ενός ερειπωμένου βυζαντινού ναού, τοποθετήθηκε σε χαμηλότερο επίπεδο γιατί στην τουρκοκρατία δεν επιτρεπόταν η ανύψωση στο ίδιο επίπεδο με τα τζαμιά. Στο εσωτερικό του φυλάσσεται μια εικόνα της Παναγίας του 14-15ου αιώνα, ενώ ο Δεσποτικός θρόνος, το Εικονοστάσι και ο Αμβωνας είναι του 19ου αιώνα. Στη γωνία του δρόμου η σημερινή λέσχη Κομοτηναίων είχε χτιστεί από τη Μητρόπολη για να στεγάσει αρχικά το Μητροπολιτικό Μέγαρο το 1924. Παραχωρήθηκε όμως αμέσως στο σύλλογο Κομοτηναίων η «Ενωσις».

Οι λόγοι που θα σε κάνουν να επισκεφθείς την Κομοτηνή

Ο πύργος του Ωρολογίου

Στο κέντρο της Κομοτηνής μπορεί να δει κανείς τον Πύργο του Ωρολογίου, ο οποίος χτίστηκε στα 1884, την περίοδο του οθωμανικού εκσυγχρονισμού από τον Αμπντούλ Καδίρ Κεμάλ Πασά. Ο Πύργος του ρολογιού αποτελεί τμήμα του κεντρικού τεμένους της πόλης της Κομοτηνής που είναι γνωστό ως Yeni Camii («Γενί τζαμί» δηλαδή «Νέο τζαμί»). Στην δεκαετία του 1950 έγιναν αρχιτεκτονικές επεμβάσεις και πήρε την σημερινή του μορφή. Το εσωτερικό του Γενί Τζαμί είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες, αρκεί να τηρήσουν ορισμένους τυπικούς κανόνες, όπως το βγάλσιμο των παπουτσιών.

Οι λόγοι που θα σε κάνουν να επισκεφθείς την Κομοτηνή

Κομοτηνή αξιοθέατα: Το σπαθί!

Το Σπαθί βρίσκεται στο δημοτικό πάρκο, στο κέντρο της Κομοτηνής. Εκεί θα αντικρίσει κανείς μια ογκώδης στήλη ύψους 14μ., που φέρει τεράστιο μεταλλικό ομοίωμα ξίφους, τοποθετημένου κατακόρυφα. Όλη αυτή η κατασκευή καλύπτεται από λευκό μάρμαρο. Εκεί πραγματοποιούνται οι καταθέσεις στεφάνων, ενώ κάθε Κυριακή γίνεται η έπαρση και υποστολή της ελληνικής σημαίας με τη συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και φιλαρμονικής.

Τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις αν βρεθείς στην Κομοτηνή

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram