Τα 4 ομορφότερα αξιοθέατα στα Τρίκαλα Κορινθίας

Τρίκαλα Κορινθίας αξιοθέατα: Αγαπημένος ορεινός προορισμός για τους Αθηναίους και όχι μόνο, τα καταπράσινα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν κορυφαία επιλογή για το Σαββατοκύριακο. Τώρα που φθινοπωριάζει, ανακαλύπτουμε τα top αξιοθέατα των Τρικάλων Κορινθίας, για μια απόδραση πέρα από τα συνηθισμένα, γεμάτη «φύση» και νέες εμπειρίες.

Τα καλύτερα ταβερνάκια στα Τρίκαλα Κορινθίας, το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο Ζηρείας, καθώς και το όρος Ζήρεια θα συναντήσετε από κοντά στην εκδρομή σας. Διαβάστε τον οδηγό μας για τα μεγαλύτερα αξιοθέατα!

1.Τα Κάτω Τρίκαλα!

Στα Τρίκαλα Κορινθίας μπορείτε να θαυμάσετε πολλά αξιοθέατα. Στα Κάτω Τρίκαλα, πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μία στάση και να θαυμάσετε τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγ. Δημητρίου ο οποίος κατασκευάστηκε το 1697. Αυτό που κάνει τον συγκεκριμένο ναό να ξεχωρίζει, είναι οι εξπρεσιονιστικής τεχνοτροπίας τοιχογραφίες του.

Τρίκαλα Κορινθίας: Ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός

2.Τρίκαλα Κορινθίας αξιοθέατα: Ο πύργος των Νοταραίων

Στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας βρίσκεται ακόμα και σήμερα ο ξακοσυτός Πύργος των Νοταραίων όπου και γεννήθηκε ο Άγιος Γεράσιμος Νοταράς. Ο ρόλος αυτής της οικογένειας των “Νοταραίων”, ήταν πολύ σημαντικός για τα Ορλωφικά το 1770, για την Επανάσταση του 1821 αλλά και για τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε.

Τα 4 ομορφότερα αξιοθέατα στα Τρίκαλα Κορινθίας

3.Περιήγηση στα Μεσαία Τρίκαλα

Το χωριό των Μεσαίων Τρικάλων με έντονη την συνύπαρξη του παραδοσιακού και μοντέρνου αρχιτεκτονικού στοιχείου, έχοντας πάντα ως βάση την ζεστή ατμόσφαιρα της πέτρας και του ξύλου, περιέχει την μεγαλύτερη υποδομή ξενώνων της περιοχής, δίνοντας στον επισκέπτη την δυνατότητα να βρει το ιδανικό περιβάλλον χαλάρωσης και ξεκούρασης για την παραμονή του. Το χωριό αποτελεί σημείο αφετηρίας των ομορφότερων ορειβατικών μονοπατιών της Ζήρειας, ιδανικών για μικρούς και μεγάλους εξερευνητές.

Τρίκαλα Κορινθίας: Ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός

4.Τρίκαλα Κορινθίας αξιοθέατα: Λίμνη Στυμφαλία

Η λίμνη της Στυμφαλίας έχει συνδεθεί με πολλούς μύθους. Βρίσκεται ανάμεσα στο μεγάλο βουνό της Κυλλήνης (Ζήρεια) και το όρος Ολίγυρτος. Κατά την μυθολογία, στη λίμνη ο Ηρακλής εκπλήρωσε τον 6ο άθλο του εξολοθρεύοντας τις Στυμφαλίδες Όρνιθες που κατοικούσαν εκεί και δημιουργούσαν προβλήματα στην περιοχή. Η Στυμφαλία αποτελεί ένα από τους σπάνιους υδροβιότοπους της Πελοποννήσου καθώς είναι καταφύγιο για 133 είδη προστατευόμενων πουλιών, απειλούμενων υπό εξαφάνιση και πολλών μεταναστευτικών πουλιών.

Τα 4 ομορφότερα αξιοθέατα στα Τρίκαλα Κορινθίας

Δείτε πληροφορίες για το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζηρείας !

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram