Στη Ναύπακτο θα βρεις τις πιο μαγευτικές παραλίες!

Ναύπακτος παραλίες: Δύο παραλίες έχει η Ναύπακτος, το Γρίμποβο ανατολικά και την Ψανή δυτικά, οι οποίες ξεχωρίζουν για τα αιωνόβια πλατάνια τους. Και οι δύο είναι βραβευμένες με γαλάζια σημαία και διαθέτουν όλες τις απαραίτητες υποδομές. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε και τις όμορφες παραλίες της γειτονικής Φωκίδας: Χιλιαδού, Μοναστηράκι, Σκάλωμα, Μαραθιάς και Σεργούλα.

Ναύπακτος παραλίες: Χιλιαδού!

Μεγάλη σε έκταση παραλία με άμμο 2,5 km, απέχει μόνο 150 μέτρα από το Ξενοδοχείο μας. Ένα κομμάτι αυτής είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες και beach bar ενώ το υπόλοιπο κομμάτι αυτής δεν θα αφήσει ανικανοποίητους, όσους προτιμούν την ησυχία και την απομόνωση. Η παραλία είναι ιδανική για μικρά παιδιά λόγω της άμμου και των ρηχών νερών της.

Ο Άι Γιαννάκης στην Πάργα θα σας φέρει κοντά στη άγρια φύση

”Σκάλωμα”!

Στην εθνική οδό Ναυπάκτου- Ιτέας, περίπου 7 km από το Ξενοδοχείο, βρίσκεται η πανέμορφη οργανωμένη βοτσαλωτή παραλία Σκάλωμα, ίσως η πιο όμορφη της περιοχής. Θα σας εντυπωσιάσουν τα σκούρα μπλε νερά της και η σκιά που προσφέρει ο τεράστιος πλάτανος.

Γνωρίστε την ιστορία της περιοχής!

Η ακμή της πόλης κορυφώθηκε κατά την κυριαρχία των Ρωμαίων, λόγω και της θέσης της απέναντι από την Πελοπόννησο, ενώ υπήρξε σημαντική πόλη τόσο του Βυζαντίου όσο και του Δεσποτάτου της Ηπείρου. Το σημαντικότερο, όμως, ιστορικό γεγονός στο οποίο οφείλει τη φήμη του το μέρος είναι η Ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571), μία από τις μεγαλύτερες μάχες της παγκόσμιας ναυτικής ιστορίας, ανάμεσα στους Οθωμανούς και τα ναυτικά κράτη της Βενετίας, της Ισπανίας και της Μάλτας (χριστιανικός στόλος) που ένιωθαν να απειλούνται από τις κατακτητικές τάσεις των πρώτων.

Ναύπακτος: Ο πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός

Ναύπακτος παραλίες: Το αγαπημένο μας για το τέλος

”Ψανή”: Η παραλία Ψανή βρίσκεται στα δυτικά του λιμανιού της Ναύπακτου. Είναι πολύ μεγάλη με συνολικό μήκος περίπου 5km και με εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία και ζαχαροπλαστεία να είναι στη διάθεσή σας. Ο δρόμος στο πάνω μέρος διατρέχει όλο το μήκος της παραλίας, κάτω από τη σκιά αιωνόβιων δένδρων. Περίπου σε μήκος 1 χλμ. είναι κλειστός στην κυκλοφορία αυτοκινήτων και έτσι προσφέρει ασφάλεια στους περιπατητές και τους ποδηλάτες.

Η παραλία συνεχίζεται για περίπου 4 ακόμη χιλιόμετρα. Είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία και έχει ναυαγοσώστη. Η παραλία της Ψανής είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς έχει καθαρή ακρογιαλιά, χλιαρά αβαθή νερά και παιδική χαρά. Συστήνεται για μπάνιο όταν φυσάει μαΐστρος ή ελαφρύς βοριάς. Εκτός από το καλοκαίρι, τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου προσφέρεται για περιπάτους στον παραλιακό δρόμο με τα πλατάνια και θέα την γέφυρα του Ρίο-Αντίρριο.
Στη Ναύπακτο θα βρεις τις πιο μαγευτικές παραλίες!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram