Στερεά Ελλάδα: Βυθισμένη στα έλατα η Ευρυτανία

Ευρυτανία: Ο Νομός Ευρυτανίας ήταν ένας από τους 51 νομούς της Ελλάδας, ενώ από το 2011 αποτελεί την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, μία από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας και υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Από τις ομορφότερες περιοχές για να δείτε εδώ είναι τα Άγραφα αλλά και ο Προυσός με την ξακουστή μονή Προυσού. Γνωρίστε καλύτερα τις ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας!

Ευρυτανία: Το στολίδι της Στερεάς Ελλάδας

Οι κυριότερες περιοχές είναι: Καρπενήσι, Μεγάλο Χωριό, Μικρό Χωριό, Κορυσχάδες, Βουτύρο, Άγιος Νικόλαος, Μυρίκη, Φιδάκια κ.ά. Η Ευρυτανία είναι ένας από τους 7 νομούς της Στερεάς Ελλάδας. Είναι ο πιο ορεινός νομός της Ελλάδας και συνορεύει με τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας και Φθιώτιδας.

4 αξιοθέατα για να δεις στην Καρδίτσα

Βυθισμένη στα έλατα η Ευρυτανία

Ο νομός Ευρυτανίας βυθισμένος στα έλατα, διαθέτει πολλά τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και των σπορ, αλλά και για εκείνους που αναζητούν ήσυχες διακοπές, ξεκούραση και καθαρό αέρα. Οι καταπράσινες πλαγιές το καλοκαίρι, και το αλπικό τοπίο το χειμώνα συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό. Τα βλέμματα των επισκεπτών συγκεντρώνουν η παραδοσιακή κωμόπολη του Καρπενησίου, το χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου, η τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών και η περιοχή των Αγράφων.

Στερεά Ελλάδα: Βυθισμένη στα έλατα η Ευρυτανία

Ράφτινκ στον Ταυρωπό

Η κατάβαση στον Ταυρωπό προσφέρει όμορφες στιγμές για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την εμπειρία του rafting για πρώτη φορά, αλλά και για τους πιο προχωρημένους. Ξεκινώντας από την Παλαιά Bίνιανη, μέσα σε ένα μοναδικό καταπράσινο τοπίο θα τερματίσετε στη γέφυρα του Mέγδοβα. Η διαδρομή των 10 χλμ. περίπου θα σας μαγέψει, ωστόσο μια έκπληξη σας περιμένει για το τέλος, όταν θα κατεβείτε από τη βάρκα για να περπατήσετε μέχρι τον εντυπωσιακό καταρράκτη της Βίνιανης.

Η λίμνη Κρεμαστών είναι ένας υδάτινος παράδεισος

Με την κατασκευή της λίμνης βυθίστηκαν η πηγή της Μαρδάχας -η μοναδική πηγή του Αχελώου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες-, το βυζαντινό μοναστήρι της Επισκοπής, το γεφύρι του Μανόλη, που για περισσότερα από 400 χρόνια συνέδεε τις δύο όχθες του ποταμού Αγραφιώτη, η ιστορική μονοκάμαρη γέφυρα της Τατάρνας, καθώς και τα χωριά Αγιος Βασίλειος και Σίδερα Τριχωνίδας.

Τα γαλαζοπράσινα νερά της Λίμνης και οι σκόρπιες καταπράσινες βραχονησίδες που “πλέουν” στην επιφάνειά της θυμίζουν κάτι από εξωτικό προορισμό.
Διαθέτει δύο γέφυρες, της Τατάρνας και της Επισκοπής που ενώνει τους δύο νομούς.
Χωριά που συντροφεύουν την περιοχή είναι τα Φιδάκια, η Αγία Βλαχέρνα, η Επισκοπή και πολλά χωριά του Καρπενησίου.

Στερεά Ελλάδα: Βυθισμένη στα έλατα η Ευρυτανία

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram