Στελιος Κερασίδης: Ο νεότερος πιανίστας στο Ηρώδειο είναι 10χρονών

Ένα χαρούμενο παιδί γεμάτο ταλέντο, καθώς αν τον ακούσεις να παίζει πιάνο, σίγουρα θα μαγευτείς. Από πολύ μικρός που ήταν, και συγκεκριμμένα όταν ήταν ακόμη στην κοιλιά της μητέρας του, ο πατέρας του έπαιζε πιάνο, ώστε να ακούει το έμβρυο και να αναγνωρίζει αργότερα τους ήχους.

Στελιος Κερασίδης: Ο νεότερος πιανίστας στο Ηρώδειο είναι 10χρονών

Ο Στέλιος Κερασίδης, ανέπτυξε από όταν ήταν μωρό μια ιδιαιτερότητα στου ήχους, ενώ όσο μεγάλωνε από μωρό κατέκτησε το “απόλυτο αυτί”, ένα εξαιρετικά ισχυρό και ιδιαίτερα σπάνιο “όπλο” για κάθε μουσικό», λέει ο πατέρας του, Φώτης Κερασίδης, πιανίστας και ο ίδιος και καθηγητής πιάνου. Από μωρό που ήταν, με τη βοήθεια του πατέρα του, μάθαινε να πατάει τα πλήκτρα του πιάνου και έδειχνε να του αρέσει και ήταν σε ηλικία που δύσκολα καταλαβαίνουν, μπορούσε να τραγουδήσει με ακρίβεια τις νότες σε οποιοδήποτε μουσικό κομμάτι, ενώ λάτρευε να ακούει μουσικές με πιάνο και να βλέπει βίντεο με πιανίστες. Το πιο σπουδαίο του κατόρθωμα, είναι ότι έπαιξε στο Ηρώδειο και έγινε ο μικρότερος μουσικός που έχει μπει.

Ποιός είναι ο Στέλιος Κερασίδης

Ο Στέλιος τον Δεκέμβριο που μας έρχετε θα γίνει 10 χρονών, πηγαίνει στην Ε’ Δημοτικού και είναι το μεσαίο παιδί της οικογένειάς του, έχει άλλες δυο αδερφές που της υπεραγαπάει. Την αγάπη του για το πιάνο και την μουσική, την πήρε από τον μπαμπά του Φώτη, που είναι κι αυτός πιανίστας, ήταν αυτός που αντιλήφθηκε πως ο μικρός έχει ταλέντο στη μουσική και σήμερα είναι ο δάσκαλός του.

Το σχολείο είναι από τα μέρη που του αρέσει πολύ και το αγαπημένο του μάθημα είναι τα μαθηματικά. Όταν γυρνάει από το σχολείο, φροντίζει να τελειώσει τα μαθήματά του και μετά ακολουθεί η μελέτη του πιάνου. Τα απογεύματα, προτιμάει να παίζει με τις αδερφές του, και με τα lego του και διασκεδάζει με όλα τα παιχνίδια του. Η μελέτη του πιάνου κρατάει περίπου μία έως δύο ώρες την ημέρα.

Σε μια από τις συνεντεύξεις του είχε δηλώσει πως το αγαπημένο του κομμάτι, από αυτά που έχει γράψει ο ίδιος είναι το «Βερόνικα» που έχει γράψει για την αδερφή του, ενώ μετά δημιούργησε μια σύνθεση και για τη μικρή του αδερφή, την Αναστασία.

Έγινε Γνωστός μέσα απο talent show “Ελλάδα έχεις Ταλέντο”

Το 2018 πήρε μέρος στο talent show ¨Ελλάδα έχεις ταλέντο” καθώς μέσα από έκει έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό. Στην κριτική επιτροπή καλεσμένος ήταν ο γνωστός ηθοποιός Δημήτρης Κουρούμπαλης, ο οποίος μαγεύτηκε με την ερμηνεία του μικρού πιανίστα Στέλιου Κερασίδη και υποκλίθηκε στο ταλέντο του – όπως και όλο το κοινό στο στούντιο.Ο Κουρούμπαλης πάτησε το Golden Buzzer στέλνοντας τον μικρό Στέλιο στους ημιτελικούς, με τους κριτές να χειροκροτούν ενθουσιασμένοι. Ο μικρός πιανίστας, που αποκάλυψε μάλιστα ότι πριν λίγες μέρες έδωσε συναυλία στη Νέα Υόρκη, στο Κάρνεγκι Χολ, με τη σειρά του φάνηκε να σαστίζει με την αναπάντεχη επιτυχία του.

Στελιος Κερασίδης: Ο νεότερος πιανίστας στο Ηρώδειο είναι 10χρονών

«Όταν συνθέτω μουσική, πατάω νότες και μου βγαίνει μια μελωδία. Μετά βγαίνει κι άλλη, τις ενώνω και έτσι γίνεται το δικό μου κομμάτι. Η μουσική μου θέλω πάντα να βοηθάει τον κόσμο και να τους δίνει δύναμη».

Κατά την διάρκεια της Άνοιξης του 2020, ενώ η χώρα βρισκόταν υπό καθεστώς lock down, με το ξέσπασμα της πανδημίας και όλοι τηρούσαμε αυστηρή καραντίνα, ο Στέλιος καθόταν στο πιάνο του και έφτιαξε μια μελωδία που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και άγγιξε τις ψυχές εκατομμυρίων ανθρώπων που βίωναν την ίδια αίσθηση. «Το βαλς της απομόνωσης» είναι αποτέλεσμα μιας ανάγκης να προσφέρει με τη μουσική του θετικότητα, ακόμα κι όταν όλα μοιάζουν δύσκολα. «Ήθελα να βοηθήσω αυτούς που αισθάνονται μοναξιά», δηλώνει ο Στέλιος γι’ αυτό το κομμάτι, που σήμερα έχει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο YouTube, έγινε είδηση σε όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, μίλησε τότε για «τον επτάχρονο Έλληνα πιανίστα που συνέθεσε το “Βαλς της απομόνωσης”, για να στηρίξει τους συνανθρώπους του».

Στελιος Κερασίδης: Ο νεότερος πιανίστας στο Ηρώδειο είναι 10χρονών

Έχει ταξιδέψει σε αρκετές χώρες του πλανητή

Μπορεί να έιναι πολύ μικρός αλλά ο Στέλιος έχει ταξιδέψει σε αρκετές χώρες, όπως στην Αμερική, στις Βρυξέλλες, στη Βιέννη, στην Ιταλία, στο Λονδίνο, στη Γερμανία, στην Αλβανία και αναμένει με αγωνία το ταξίδι του στο Ντουμπάϊ τον επερχόμενο Αύγουστο. ”Γενικά έχει το βλέμμα στο εξωτερικό κι αυτό είναι καλό.  Η μουσική του Στέλιου μιλάει μια παγκόσμια γλώσσα. Δεν έχει στίχο. Μπορεί να μην έχει την αμεσότητα του τραγουδιού που προσφέρει ο στίχος, αλλά από την άλλη έχει μια μαζικότητα γιατί δεν έχει σύνορα. Έχει στόχο να φτάσει πολύ ψήλα, να καταφέρει να γράψει το όνομα του στην ιστορία της μουσικής. Εμείς πιστεύουμε πως ο Στέλιος είναι ήδη ένας μικρός star.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram