Ρομαντική χειμερινή απόδραση στα Γρεβενά

Γρεβενά: Τα Γρεβενά βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας, στο δυτικό λεκανοπέδιο του ποταμού Αλιάκμονα, βόρεια του μεγαλύτερου παραπόταμού του Βενέτικο. σε υψόμετρο 530 μέτρα. Έχει πληθυσμό 13.137 κατοίκων και είναι ο ιδανικός χειμερινός προορισμός για μία ρομαντική απόδραση με το άλλο σας μισό. Διαβάστε για τα πιο μαγικά αξιοθέατα στα Γρεβενά αλλά και τα ωραιότερα χωριά. Στα Γρεβενά θα βρεις επίσης τα καλύτερα ταβερνάκια με νόστιμες παραδοσιακές γεύσεις.

Πληροφορίες

Είναι ένας από τους 13 νομούς της Μακεδονίας. Καταλαμβάνει το ΝΔ τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας και συνορεύει βόρεια με τον νομό Κοζάνης, ανατολικά με τον νομό Κοζάνης και τον νομό Λάρισας, ΝΔ και Δ με τον νομό Ιωαννίνων και ΒΔ με τον νομό Καστοριάς.

Η καταγραφή της ιστορίας της περιοχής των Γρεβενών ξεκινά από τη νεολιθική εποχή. Στην αρχαιότητα ανήκε στις επικράτειες της Τυμφαίας και της Ελιμείας. Συνεχίζει να είναι παρούσα κατά τα ρωμαϊκά, τα βυζαντινά και τα χρόνια της τουρκοκρατίας, όπως άλλωστε καταμαρτυρούν τα μνημεία της. Από τον 17 ο αιώνα και μετά αναπτύσσεται σε σημαντικότατο εμπορικό κόμβο.

Ρομαντική χειμερινή απόδραση στα Γρεβενά

Γρεβενά: Τα φημισμένα γεφύρια!

Στο νομό υπάρχουν 17 πέτρινα γεφύρια, τα οποία διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ στα σπουδαιότερα περιλαμβάνονται αυτά του Αζίζ Αγά στο Τρίκωμο που είναι ο γεφύρι με το μεγαλύτερο τόξο στη Μακεδονία, της Πορτίτσας και του Κατσογιάννη στο Σπήλαιο, του Σπανού στο Κηπουργιό, καθώς και του Ζιάκα στο ομώνυμο χωριό.

Παράλληλα παμπάλαιες εκκλησίες, μοναστήρια και κτίρια είναι σπαρμένα στα διάφορα χωριά της περιοχής, όπως για παράδειγμα στο Σπήλαιο, όπου βρίσκονται το πέτρινο σχολείο (1931), το αρχοντικό του Κώστα Βαρβίτσα (1900), η Ι.Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου (15 ος αιώνας), καθώς και η εκκλησία του πολιούχου Αγίου Αθανασίου (1804).

Ρομαντική χειμερινή απόδραση στα Γρεβενά

Γρεβενά: Η πόλη των μανιταριών

Πλαισιωμένα από ψηλά βουνά, κατάφυτα δάση, τρεχούμενα νερά, ποτάμια, χειμάρρους και ρυάκια που συνθέτουν μια πλούσια φύση, τα Γρεβενά, η μακεδονίτικη πόλη με τα γραφικά χωριά, τα εντυπωσιακά πέτρινα γεφύρια και τις παλιές εκκλησίες, δημιουργούν ένα όμορφο σκηνικό, όπου ο άνθρωπος συνυπάρχει αρμονικά με τη φύση. Πόλος έλξης για τους επισκέπτες ο Εθνικός Δρυμός «Βάλια Κάλντα», το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας και η συλλογή μανιταριών από μία πραγματικά μεγάλη ποικιλία. Τα Γρεβενά τείνουν να είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ορεινούς προορισμούς στην Ελλάδα. Και όχι μόνο κατά τους χειμωνιάτικους μήνες.

Ρομαντική χειμερινή απόδραση στα Γρεβενά

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram