Ραντεβού στα μαγευτικά Καλάβρυτα!

Καλάβρυτα: Τα Καλάβρυτα είναι μικρή ορεινή κωμόπολη του Νομού Αχαΐας, χτισμένη στον Χελμό και σε υψόμετρο 735 μέτρων. Ο πληθυσμός τους ανέρχεται σε 1.674 μόνιμους κατοίκους και είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του νομού. Είναι μία περιοχή με μεγάλη ιστορία και πολλές ομορφιές. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, έχουν γίνει ένα φημισμένο τουριστικό θέρετρο και πολύς κόσμος τα επιλέγει να περάσει τα Χριστούγεννα στα Καλάβρυτα για μερικές μέρες διακοπών. Τα αξιοθέατα στα Καλάβρυτα άλλωστε είναι πολλά και σπάνια!

Γνωρίστε τα Καλάβρυτα!

Επισκεφθείτε την πανέμορφη αυτή κωμόπολη στους πρόποδες του Χελμού, η οποία κατά τη χειμερινή περίοδο σφύζει από ζωή χάριν στο σύγχρονο χιονοδρομικό της κέντρο. Αν ψάχνεις τον ιδανικό χειμερινό προορισμό για μία ρομαντική εκδρομή με το ταίρι σου, τότε βρήκες το μέρος! Η αγάπη σας σε συνδυασμό με την αγάπη για τη φύση θα σας κάνουν να περάσετε αξέχαστες διακοπές. Εδώ θα βρείτε τον οδοντωτό, που εγκαινιάστηκε στα 1896 και εκτελεί τη διαδρομή Καλάβρυτα–Διακοπτό. Αυτή η διαδρομή, που διατρέχει το φαράγγι του Βουραϊκού και καταλήγει στις ακτές του κορινθιακού κόλπου, θεωρείται μια από τις ομορφότερες με τρένο στην Ελλάδα, γι’ αυτό μην ξεχάσετε να κάνετε τη βόλτα αυτή με το ”τρενάκι”

Ραντεβού στα μαγευτικά Καλάβρυτα!

Η ιστορική κομώπολή:

Στα Καλάβρυτα, το 1943, οι Γερμανοί, σε αντίποινα για μια μάχη που έχασαν στην περιοχή με αντιστασιακές ομάδες, εκτέλεσαν περίπου 1.500 Καλαβρυτινούς άντρες άνω των 14 ετών και κατέκαψαν την πόλη. Σε ανάμνηση του φρικιαστικού αυτού γεγονότος δημιουργήθηκε το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος αλλά και το Μνημείο των Εκτελεσθέντων. Επισκεφθείτε τα ιστορικά αυτά ελληνικά μέρη, δείτε τον σταυρό που δεσπόζει προς τιμήν των πεσόντων και δείτε ακόμη το επιβλητικό μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, το οποίο θεωρείται το αρχαιότερο της χώρας μας.

Δείτε εδώ: Τα ωραιότερα μέρη στα Καλάβρυτα για φαγητό !

Τι άλλο θα δείτε στα Καλάβρυτα!

Πλαγιές γεμάτες έλατα, το απόκρημνο φαράγγι του Βουραϊκού, ο περίφημος οδοντωτός και το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού είναι μόνο μερικά από τα αξιοθέατα της περιοχής. Εκτός από το Σπήλαιο και τα μνημεία των πεσόντων, αξίζει να δείτε τη μονή της Αγίας Λαύρας, όπου υψώθηκε το λάβαρο της επανάστασης. Στην Πελοπόννησο, τα Καλάβρυτα αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τις χειμερινές διακοπές, τη φύση, την ιστορία και τα σπορ βουνού. Oρεινοί ξενώνες, καλό φαγητό, το σπήλαιο των Λιμνών με τις δεκατρείς υπόγειες λίμνες και πολλές επιλογές για όλα τα γούστα. Δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να χαρακτηρίσουμε τον τόπο αυτό ιδανικό για τις διακοπές του χειμώνα και για την ξεκούρασή μας.

Ραντεβού στα μαγευτικά Καλάβρυτα!

Το κέντρο του χωριού!

Στην καρδιά των Καλαβρύτων, θα χαζέψεις τα τοπικά καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα, τα καφέ, το Δημοτικό Μουσείο, τις προτομές καπεταναίων και την κεντρική εκκλησία που κοσμεί την πλατεία. Στο τέλος του κεντρικού δρόμου βρίσκεται μία ακόμη ιστορική πλατεία με τον πλάτανο των Τριών Γερόντων. Η διάσχιση του Βουραϊκού με τα πόδια είναι μοναδική εμπειρία: Φυσικά πάντα με προσοχή και με τη βοήθεια των ειδικών συλλόγων που θα σας καθοδηγήσουν στην πεζοπορία σας.

Το πλατάνι της Ιεράς Μονής στα Καλάβρυτα

Το πλατάνι της Ιεράς Μονής έχει ύψος 30 μέτρα περίπου. Κάτω από αυτόν τον πλάτανο, μπροστά από την κύρια είσοδο του περιβόλου στις 18 Μαρτίου 1821 ο αρχιεπίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωσε το Ιερό Λάβαρο της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το πλατάνι συνδέεται άμεσα με τα γεγονότα της έναρξης της επαναστάσεως του 1821 καθώς όπως αναφέρει και η πινακίδα που βρίσκεται πάνω στο δέντρο, κάτω από τον πλάτανο έγινε ο όρκος ”ελευθερία ή θάνατος”. Το 1943 κάτω από αυτόν εκτελέστηκαν από τους Ναζί οι μοναχοί του Μοναστηριού.

Ραντεβού στα μαγευτικά Καλάβρυτα!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram