Οι λόγοι που θα σε κάνουν να επισκεφθείς την Κομοτηνή

Η Θράκη έχει πολλά όμορφα χωριά και οικισμούς με αξιοθέατα για να δεις. Αναμφίβολα, σε μία από τις περιηγήσεις σου εδώ, δεν πρέπει να παραλείψεις να δεις την Κομοτηνή: Μία πόλη που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την πρωτεύουσα ή τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις. Η Κομοτηνή (παλαιότερα και Γκιουμουλτζίνα ή Γκιουμουρτζίνα, μεσαιωνικά ελληνικά: Κουμουτζηνά, Κομοτηναί ή Κομοτηνά), είναι πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας και ανήκει στον Νομό Ροδόπης. Τα καλύτερα ταβερνάκια στην Κομοτηνή και το πανέμορφο ήσυχο τοπίο σε περιμένουν!

Κομοτηνή: Το στολίδι της Θράκης!

Στο κέντρο της Θράκης, μια πόλη-πολιτισμικό ψηφιδωτό, γεμάτη αρώματα και μυρωδιές: από το σαββατιάτικο παζάρι μεταξύ των οδών Αγχιάλου και Δημοκρατίας όπου χριστιανοί, μουσουλμάνοι, Ρομά και Πομάκοι πουλούν από ρούχα μέχρι ζαρζαβατικά και μπαχάρια, από την οδό Μπακαλμπάση με τους καφενέδες, τις πλακοστρωμένες οδούς Ηπείρου και Ερμού του εμπορικού κέντρου με τα παραδοσιακά καφεκοπτεία, από τα τενεκετζίδικα, τα ζαχαροπλαστεία με τα βουτυρένια γλυκίσματα και τα παλαιοπωλεία της παλιάς αγοράς. Αυτά και πολλά άλλα αξιοθέατα στην Κομοτηνή!

Οι λόγοι που θα σε κάνουν να επισκεφθείς την Κομοτηνή

Το σύγχρονο πρόσωπο της Κομοτηνής

Το σύγχρονο πρόσωπο της Κομοτηνής είναι επίσης γοητευτικό, με ωραία στέκια για μεζέ, καλόγουστα μπαράκια και clubs που γεμίζουν φοιτητές. Αυτοί είναι που δίνουν νεανικό παλμό στην πόλη και πολλές φορές, νωρίς το πρωί, καθώς επιστρέφουν από τη διασκέδαση, οι φωνές τους καλύπτουν τις ψαλμωδίες από το χριστιανικό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου ή τη φωνή του μουεζίνη από το Γενί Τζαμί. Το παρελθόν με το παρόν μπλέκονται εδώ σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα μεικτά χωριά ή τα ορεινά Πομακοχώρια της Ροδόπης.

Οι λόγοι που θα σε κάνουν να επισκεφθείς την Κομοτηνή

Πάρκο Αγίας Παρασκευής

Το Πάρκο Αγίας Παρασκευής είναι ένας χώρος πρασίνου! Τόπος συνάντησης για φοιτητές που διαβάζουν και όχι μόνο, κυρίες που πίνουν τον καφέ τους, παιδιά που παίζουν στο μικρό λούνα πάρκ. Εδώ κλείνουν οι νέοι τα πρώτα τους ραντεβού, οι ηλικιωμένοι περπατούν, το πάρκο σφύζει από ζωή και θα σας εντυπωσιάσει σίγουρα. Καλός καφές, χυμοί και σνακ, προσιτές τιμές και ατελείωτο πράσινο για την πόλη. Πολύ καλό περιβάλλον που δίνει μία ανάσα δροσιάς, διαθέτει μεγάλα δέντρα, είδη φυτών και είναι ότι πρέπει για καθημερινές συναντήσεις!

Οι λόγοι που θα σε κάνουν να επισκεφθείς την Κομοτηνή

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram