Πληροφορίες και αξιοθέατα για το Διδυμότειχο

Διδυμότειχο αξιοθέατα: Στα βόρεια του νομού Έβρου, η πόλη του Διδυμοτείχου με πληθυσμό 8.799 κατοίκους απέχει 98 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη. Μια πόλη πραγματικό μουσείο, συνδυάζει φυσική ομορφιά, μνημεία και ιστορία ζωντανή ανά τους αιώνες, που έχει τις ρίζες της στη νεολιθική περίοδο.

Διδυμότειχο: Ιστορία και αξιοθέατα

Τον 2ο αιώνα μ.Χ. ιδρύεται εδώ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τραϊανό η Πλωτινόπολη, προς τιμήν της συζύγου του Πλωτίνης. Η σημερινή ονομασία φαίνεται πως δόθηκε λόγω της ύπαρξης δυο κάστρων σε δυο αντικρινούς λόφους. Από τη ρωμαϊκή εποχή το Διδυμότειχο έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στον θρακικό χώρο, ενώ ανά διαστήματα υπήρξε πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Πληροφορίες και αξιοθέατα για το Διδυμότειχο

 Η μεγαλύτερη σημαία του κόσμου

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 98» του Διδυμοτείχου του τελευταίου κάστρου της Θράκης που μας απόμεινε ελεύθερο, υψώθηκε μπροστά στο Δημαρχείο και δίπλα στο άλλο σύμβολο, το τάμα μας την «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ» η μεγαλύτερη σε διαστάσεις σημαία που υψώθηκε ποτέ στον κόσμο.
Η σημαία έχει 17,46 μ. ύψος και 27,52 μ. μήκος, το δε εμβαδόν της είναι 480,40 τ.μ.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο ζεύγος Χρυσοχόου, που η επιχείρησή τους κατασκεύασε τη σημαία αυτή με τις τεράστιες διαστάσεις και στον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ευάγγελο Παπατσαρούχα.

Πληροφορίες και αξιοθέατα για το Διδυμότειχο

Το μεγάλο τζαμί

Είναι το πιο παλιό και πιο μεγάλο τζαμί στην Ευρώπη. Βρίσκεται στην “’Εξω συνοικία”, εκεί που αναπτύχθηκε η τουρκική και η σύγχρονη πόλη, στη σημερινή κεντρική πλατεία. Η ανοικοδόμησή του ξεκίνησε το 1420 με εντολή του σουλτάνου Μωάμεθ Α’ από τον αρχιτέκτονα Ιβάτς πασά.

Διδυμότειχο αξιοθέατα: Το απολιθωμένο δάσος

Ακολουθώντας μια ήπια περιπατητική διαδρομή, μερικά μέτρα από το χωριό Λευκίμη, συναντά κανείς ένα πανέμορφο μνημείο της φύσης. Το απολιθωμένο δάσος της Λευκίμης, ηλικίας 40 εκ. ετών, είναι σπάνιας ομορφιάς και το μοναδικό στην Ευρώπη, που τα απωλιθώματα του βρίσκονται διάσπαρτα μέσα σε ένα καταπράσινο πυκνό δάσος. Η βόλτα θα σας αποζημιώσει πολλαπλά.

Πληροφορίες και αξιοθέατα για το Διδυμότειχο

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram