Πήλιο: Οδοιπορικό στην πανέμορφη Μακρυνίτσα

Πήλιο Μακρυνίτσα: Παραδοσιακός οικισμός του Βόλου Θεσσαλίας. Ο πληθυσμός της είναι 694 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2011, αρκετά μειωμένος σε σχέση με παλαιότερες δεκαετίες, αν και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πάλι αύξηση. Οι περισσότεροι κάτοικοί της ασχολούνται με τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Το μπαλκόνι του Πηλίου!

Η Μακρυνίτσα στο Πήλιο έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία έτη, πράγμα που δεν μας φαίνεται καθόλου παράλογο αν αναλογιστεί κανείς τι προσφέρει στους ταξιδιώτες. Κόσμος από παντού έρχεται στο Πήλιο και στον νομό αποκλειστικά για να δει ”το μπαλκόνι του Πηλίου” όπως την λένε χαρακτηριστικά! Η θέα απαράμιλλη και το τοπίο μαγευτικό. Αν επισκεφθείς το Πήλιο το χειμώνα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δεις!

Η Μακρυνίτσα είναι χτισμένη σε υψόμετρο από 300 μ. μέχρι 850 μ. Το χωριό αυτό όπως και η Πορταριά Πηλίου ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του φυσιογνωμία, τα καλοδιατηρημένα και αναστηλωμένα αρχοντικά του, τα γραφικά και αριστοτεχνικά καλντερίμια του και το καταπράσινο τοπίο. Εδώ θα βρεις πλατάνια, οξιές και καρυδιές. Φτάνοντας λοιπόν στη Μακρυνίτσα ο δρόμος τερματίζει στην πλατεία Μπράνη, όπου αναγκαστικά παρκάρετε και ύστερα απολαμβάνεται το όμορφο τοπίο περπατώντας.

Πήλιο: Οδοιπορικό στην πανέμορφη Μακρυνίτσα

Μακρυνίτσα Πήλιο: Τι θα δείτε

Φτάνοντας στο χωριό θα βρείτε δεκάδες μαγαζάκια με τουριστικά είδη και το  «Παζάρι», δηλαδή την γειτονιά στην οποία περιλαμβάνεται και η κεντρική πλατεία με τα πλατάνια, τα τραπεζάκια και τον ναό του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου. Πίσω από την εκκλησία υπάρχει μία μαρμάρινη κρήνη με δροσερό νερό. Αρκετά κοντά, θα βρείτε το παλιό καφενείο, που σήμερα λειτουργεί ως τσιπουράδικο, ότι πρέπει για να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε ένα τσιπουράκι με μεζέ!

Διαμονή:

Η Μακρυνίτσα βρίσκεται πολύ κοντά στα ξενοδοχεία του Βόλου και έτσι δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να εξασφαλίσετε τη διαμονή σας. Αν θέλετε κάτι ήσυχο επιλέξτε το χωριό, ενώ αν θέλετε να είστε κοντά στο κέντρο διαλέξτε ένα από τα δεκάδες καταλύματα του Βόλου!

Φωτογραφίες από τη Μακρυνίτσα στο Πήλιο!

Πήλιο: Οδοιπορικό στην πανέμορφη Μακρυνίτσα

Αν όμως επισκεφθείς το Πήλιο το καλοκαίρι, διάβασε τον οδηγό μας για τις top παραλίες του Πηλίου !

Πήλιο: Επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο στη Μακρυνίτσα!

Αξίζει μια επίσκεψη στο «Μουσείο λαϊκής τέχνης και ιστορίας Πηλίου», που στεγάζεται στο αρχοντικό Τοπάλη, με πλήθος λαογραφικών εκθεμάτων από ολόκληρο το Πήλιο! Εδώ θα βρεις παραδοσιακά κουστούμια, βιβλία, παλιές φωτογραφίες, εργαλεία, κειμήλια, φιρμάνια, κοσμήματα, το λάβαρο του 1878, όπλα, εξαρτήματα παρασκευής τσίπουρου και μια εκπληκτική συλλογή από έργα του λαϊκού Πηλιορείτη ζωγράφου Ν. Χριστόπουλου. Αν αγαπάς την τέχνη και την παράδοση, μην το χάσεις!

Πήλιο: Οδοιπορικό στην πανέμορφη Μακρυνίτσα

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram