Οδοιπορικό: Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου

Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου: Γνωρίστε την περιοχή!

Το φαράγγι του Βίκου κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ ως το βαθύτερο φαράγγι που υπάρχει και το μεγαλύτερο ως προς την αναλογία ύψος-πλάτος-βάθος. Βρίσκεται στα Ζαγοροχώρια και αρκετά κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια η περιοχή έχει γνωρίσει ανάπτυξη και ανέλιξη στο κομμάτι του τουρισμού. Τα Ζαγοροχώρια είναι ένας top χειμερινός προορισμός για όλους τους εκδρομείς που θέλουν να θαυμάσουν το τοπίο αλλά και για αυτούς που σκοπεύουν να οργανώσουν πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου!

Διασχίστε τη χαράδρα του Βίκου:

Το να διασχίσει την χαράδρα του Βίκου, αποτελεί πραγματικό ορόσημο στη ζωή ενός πεζοπόρου. Πρόκειται για το πιο φημισμένο και εντυπωσιακό φαράγγι της Ελλάδας που βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου. Ξεκινώντας από το χωριό Μονοδένδρι, κατηφορίζουμε το παλιό καλντερίμι που μας οδηγεί σιγά σιγά στην κοίτη της χαράδρας.

Κατά τη διάρκεια της  πεζοπορίας μας απολαμβάνουμε την απίθανη θέα και τη συγκλονιστική φύση. Στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής περνούμε από τις πηγές του παραπόταμου Βοϊδομάτη, που φημίζεται για τα πεντακάθαρα και παγωμένα νέρα του. Αν και τα νερά εκεί είναι κρύα όλους τους μήνες του χρόνου, τολμήστε μία βουτιά! Τέλος, μετά από μία περίπου ώρα διαδρομής έχουμε τελειώσει το οδοιπορικό μας, που θα μας αφήσει μία αξέχαστη εμπειρία.

Οδοιπορικό: Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου

Δείτε εδώ κι άλλες Πληροφορίες για το Φαράγγι του Βίκου !

Πεζοπορία στο Φαράγγι του Βίκου: extreme sports

Αν δεν είστε ευχαριστημένος με το να μείνετε απλός παρατηρητής όλης αυτής της ομορφιάς, τότε τολμήστε κάποιο άθλημα βουνού! Κάντε rafting, παίξτε χιονορακέτες και ασχοληθείτε με το mountain bike που θα σας ξετρελάνει. Εδώ θα βρείτε έμπειρες ομάδες και συλλόγους που θα σας βοηθήσουν να εξερευνήσετε την άγρια φύση και τα εναλλακτικά αθλήματα βουνού. Μία συγκλονιστική εμπειρία που ανεβάζει την αδρεναλίνη και θυμάστε για πάντα!

Οδοιπορικό: Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου

Ορειβασία στην Δρακόλιμνη!

Η Δρακόλιμνη βρίσκεται στην ίδια γραμμή και υψόμετρο με το όρος Τύρφης και οφείλει την δημιουργία της στους τελευταίους παγετώνες, πριν από 10.000 χρόνια, οι οποίοι διαμόρφωσαν το τοπίο αυτό. Το βάθος της φτάνει τα 9 μέτρα ενώ στα νερά της ζουν εντυπωσιακοί αμφίβιοι αλπικοί τρίτωνες, τους οποίους οι ντόπιοι συνήθιζαν να ονομάζουν ”δρακάκια” , εξού και το όνομά της!

Από τη βόρεια πλευρά της λίμνης θα απολαύσετε τη θέα στην κοιλάδα του Αώου ποταμού, ενώ από την ανατολική έχουμε θαυμάσια θέα προς την βορειοδυτική πλευρά της. Γεμάτοι από απίστευτες  εικόνες που αποτυπώνονται για πάντα στο μυαλό και ανταμείβουν την κούραση θα ξεκινήσουμε την επιστροφή έχοντας αρκετά χιλιόμετρα κατάβασης!

Οδοιπορικό: Πεζοπορία στο φαράγγι του Βίκου

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram