Πεζοπορία στη Στερεά Ελλάδα: Το φαράγγι ”Πάντα Βρέχει”

Το φαράγγι Πάντα Βρέχει στη Στερεά Ελλάδα: Αφού έχετε περιηγηθεί στα σοκάκια του Καρπενησίου, αφού έχετε γευτεί την παραδοσιακή κουζίνα της Στερεάς Ελλάδας σε κάποιο από τα ντόπια ταβερνάκια, ώρα να δείτε το highlight του τόπου. Ένα μέρος εξωτικό, με τρεχούμενα νερά και πράσινο που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα και συναγωνίζεται σε ομορφιά δάση και φαράγγια του εξωτερικού. Ο λόγος για το φαράγγι Πάντα Βρέχει της Ευρυτανίας!

Οδοιπορικό στο φαράγγι!

Το φαράγγι «Μικρό Πάντα-βρέχει», γνωστό σε πολύ λίγους, δίνει μία μικρή γεύση από την γλυκιά αγριάδα της ευρυτανικής φύσης. Βρίσκεται πολύ κοντά στην πιο κλασσική οδική διαδρομή της Ευρυτανίας από Καρπενήσι προς Προυσό και Μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας. Ένα στενό πέρασμα που «κόβει δρόμο» για off-road περιπέτεια οδηγεί εκεί. Περιηγηθείτε, κάντε πεζοπορία, ακολουθήστε τις διαδρομές και δείτε από κοντά το τοπίο που μοιάζει με ζωγραφιά!

3 αξιοθέατα στο Καρπενήσι που θα σε ξετρελάνουν

Το εντυπωσιακό Πάντα Βρέχει!

Σε πρώτο πλάνο, τα παραδοσιακά πέτρινα χωριά γύρω από το Καρπενήσι, χωμένα σε ένα μαγευτικό τοπίο με πλατάνια, καστανιές και τρεχούμενα νερά. Παντού εντυπωσιάζει η καθαρότητα της ανέγγιχτης φύσης. Κοντά στο Καρπενήσι βρίσκεται ένα από τα πιο ιστορικά χωριά της Ευρυτανίας οι Κορυσχάδες. Άλλα παραδοσιακά χωριά είναι το Κλαυσί, το όμορφο Βουτύρο, το Μικρό Χωριό και το Μεγάλο Χωριό, το Νόστιμο και τα Φιδάκια.  Ακόμη, το χωριό Γαύρος που είναι και το μοναδικό χωριό μέσα από το οποίο περνά ο κεντρικός επαρχιακός δρόμος. Η περιοχή διακρίνεται για τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες, οι οποίες όμως είναι πλήρως εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον και σέβονται την παράδοση του οικισμού.

3 αξιοθέατα στο Καρπενήσι που θα σε ξετρελάνουν

Ευρυτανία: Η ιστορία του Πάντα Βρέχει!

Η ονομασία του Πάντα Βρέχει οφείλεται στο ότι σε μία περιοχή του φαραγγιού η οποία δεν ξεπερνά σε μήκος τα 80m παγωμένα νερά που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας στην προσπάθεια τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού. Έτσι, εδώ θα δεις όμορφους καταρράκτες, λόγω του μεγάλου ύψους τους όμως η ροή τους δεν είναι συνεχής αλλά διασπάται. Θα δείτε μικρές και μεγάλες σταγόνες να δημιουργούν ένα αίσθημα βροχής και θα απολαύσετε σίγουρα το θέαμα αυτό!

Στον Κρικελιώτη ποταμό!

Ο δρόμος για τον Κρικελιώτη και το φαράγγι είναι δύσβατος και για αυτό υπάρχουν εταιρίες με ειδικούς που αναλαμβάνουν τη μεταφορά σου με ασφάλεια και καθοδήγηση. Καλή η πεζοπορία και τα οδοιπορικά στη φύση, αλλά βεβαιώσου ότι απευθύνθηκες στους ειδικούς και ότι πήρες όλα τα μέτρα προστασίας αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

River Trekking στον ποταμό: Στη διάρκεια της διαδρομής μας το νερό μπορεί να φτάσει μέχρι και τη μέση μας πολλές φορές. Μετά από 45 λεπτά περίπου φτάνουμε στο εντυπωσιακό σημείο με τους καταρράκτες όπου μπορούμε και να κολυμπήσουμε. Για να γυρίσουμε ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο και όσοι θέλουν μπορούν να ανέβουν να απολαύσουν τη θέα στην εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα.

Πεζοπορία στη Στερεά Ελλάδα: Το φαράγγι ”Πάντα Βρέχει”

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram