Πληροφορίες και αξιοθέατα για το Διδυμότειχο

Χειμερινοί Προορισμοί Περτούλι: Τα Τρίκαλα έχουν γίνει γνωστά ως μία από τις πιο έξυπνες πόλεις της Ελλάδας.  Έχουν καθιερώσει τον μύλο των ξωτικών ως ένα σημαντικό πόλο έλξης την περίοδο των Χριστουγεννων. Πέρα από αυτό όμως στο Νομό Τρικάλων θα βρεις τον πλέον γνωστό Περτούλι.

Πληροφορίες και αξιοθέατα για το Διδυμότειχο

Περτούλι : Πώς πήρε την ονομασία του

Η ονομασία του, κατά μία εκδοχή, οφείλεται στον Τριαντάφυλλο Χατζή Μπέρτα, ο οποίος τα επόμενα χρόνια κατοίκησε στο χωριό. Το Περτούλι, το συναντάμε σ΄έγγραφα του Μεγάλου Μετεώρου αλλά και σε αναφορά των κατοίκων του Ασπροποτάμου προς τον πασά των Τρικάλων. Το 1823, το Περτούλι κάηκε από τον Σελιχτάρ Μπόδα. Φαίνεται ότι ξανακατοικείται το 1841. Την ίδια χρονιά, χτίζεται και ο πύργος του Χατζηγάκη, εγγονού του Χατζή Μπέρτα. Στα χρόνια της κατοχής, υπήρξε έδρα του Γενικού Στρατηγείου Αντιστασιακών Οργανώσεων. Στο γεγονός αυτό, οφείλεται η καταστροφή που υπέστη το 1943.

Αξιοθέατα

Αξίζει ν΄επισκεφτείτε, τους γραφικούς ναούς του χωριού, όπως το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων και το ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, καθώς και τον αναστηλωμένο «Πύργο του Χατζηγάκη», εγγονού του Χατζή Μπέρτα, που χτίστηκε το 1841. Στο φαράγγι της Μάνας, θα συναντήσετε το πέτρινο «Γεφύρι της Γριάς», με τις ενδιαφέρουσες πάνω του παραστάσεις. Στο Περτούλι, η φύση είναι πρωταγωνιστής. Έτσι στα Περτουλιώτικα λιβάδια, 4 χλμ από το Περτούλι, θα έχετε μια ξεχωριστή εμπειρία. Θα δείτε άλογα και αγελάδες ελεύθερες να βόσκουν, σ΄ένα τοπίο ηρεμίας. Στο Χιονοδρομικό κέντρο, που είναι ένα από τα πιο εύκολα προσβάσιμα στην Ελλάδα, θα συναντήσετε ένα καλοδιατηρημένο ελατοδάσος. Εκεί, έμπειροι και αρχάριοι σκιέρ, στις τρεις πίστες του, θα ζήσετε μοναδικές στιγμές κάνοντας σκι, όχι μόνο την ημέρα αλλά και τη νύχτα, στις βραδιές σκι που συχνά οργανώνονται.

Πληροφορίες και αξιοθέατα για το Διδυμότειχο

Χιονοδρομικό κέντρο: Περτούλι

Σκι,  παιχνίδι με το χιόνι, σ΄ένα  περιβάλλον απίστευτης ομορφιάς. Όλα αυτά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου. Ιππασία για μικρούς και μεγάλους σε οργανωμένες διαδρομές  στα  Περτουλιώτικα Λιβάδια, αλλά και ποδήλατο βουνού στους δασικούς δρόμους της περιοχής και στα μονοπάτια. Τις δασικές αυτές  διαδρομές μπορείτε φυσικά να τις κάνετε με τζιπ ή moto cross.  Το Περτουλι ειναι ενα τουριστικο Θερετρο των Τρικαλων στην πλαγια της Νοτια Πινδου χτισμενο μεσα στα ελατα σε υψομετρο 1100 μετρων , ιδανικο μερος για διαδρομες πεζοποριας.Το καλα εξοπλισμενο χιονοδρομικο κεντρο βρισκεται στα 5 χιλιομετρα και εχει γινει αγαπητο στους λατρεις των χειμερινων σπορ!Στο Περτούλι θα βρείτε παραδοσιακόύς ξενώνες και ξενοδοχεία που θα σας προσφέρουν υψηλού επιπέδου διαμονή.

Πληροφορίες και αξιοθέατα για το Διδυμότειχο

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram