Πάργα: Η παραλία ”Αμμουδιά” που θα σας μαγέψει

Αμμουδιά Πάργα: σας δίνει εύκολα από το όνομά της να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, είναι ένα χωριό δίπλα σε έναν ρηχό αμμουδερό κόλπο λίγο πριν (6 χλμ.) από τη διασταύρωση της Πάργας όπως κινείστε στην εθνική οδό από Πρέβεζα προς Ηγουμενίτσα. Σε αυτή την περίπτωση (κινούμενοι προς βορρά), αν και το χωριό βρίσκεται αριστερά του δρόμου, θα στρίψετε δεξιά και θα περάσετε κάτω από την εθνική οδό. Σε λίγα λεπτά έχετε φτάσει (4 χλμ.).

Δείτε ακόμα: Την παραλία του Βάλτου!

Αμμουδιά Πάργα: Η χρυσή παραλία

Όταν στο Ιόνιο (αρκετές φορές) βάζει κύμα το απόγευμα, οι επιλογές δεν είναι πολλές: Βάλτος (Πάργα), Αρτολίθια ή Αμμουδιά, εκτός αν πιάσεις το εσωτερικό του Αμβρακικού, που όμως εκεί το μέρος είναι γεμάτο φύκια! Υπάρχουν όμως και αρκετοί που καταφεύγουν στην παραλία της Καστροσυκιάς ή στην “Κυανή Ακτή” δίπλα από την Πρέβεζα.

Πάργα: Η παραλία ”Αμμουδιά” που θα σας μαγέψει

Πληροφορίες για την παραλία

Η παραλία είναι αρκετά μεγάλη και από άκρη σε άκρη ίσως ξεπερνάει και τα 700 μέτρα. Όπως καταλάβατε όχι μόνο είναι αμμουδερή αλλά η αμμουδιά της έχει και αρκετά μεγάλο πλάτος. Στο πίσω της μέρος υπάρχουν δέντρα αλλά είναι δύσκολο να τα χρησιμοποιήσεις για σκιά γιατί μέχρι να φτάσεις στο νερό θα έχεις ψήσει τα πόδια σου στην άμμο. Λόγω λοιπόν του πλάτους της δε θα βρείτε και πολλά μαγαζιά στο πίσω μέρος της παραλίας, εκτός ίσως από το βόρειο τμήμα της (που δεν παρεμβάλλονται δέντρα) όπου υπάρχει μια καφετέρια. Τα μαγαζιά της (κυρίως φαγάδικα) βρίσκονται αλλού: δίπλα στην όχθη του ποταμού Αχέροντα αλλά και πιο μέσα στο χωριό.

Πάργα: Η παραλία ”Αμμουδιά” που θα σας μαγέψει

Αμμουδιά Πάργα: Ευχάριστη παραμονή

Η περιοχή της Αμμουδιάς και του Αχέροντα προσφέρεται ιδιαίτερα για τουρισμό συνδυάζοντας καθαρή θάλασσα, όμορφες παραλίες, φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Εναλλακτικές διαδρομές στο εσωτερικό, πεζοπορία στα στενά του ποταμού, διαδρομές με πλοιάρια στον Αχέροντα. Οι ημερήσιες εκδρομές στην Πρέβεζα, Πάργα, Παξούς, Κέρκυρα, στα Γιάννενα κ.λ.π. δίνουν στον επισκέπτη δυνατότητα για ενδιαφέρουσα παραμονή.

Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Πάργας

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram