Γνωρίζεις τον πανέμορφο Καταρράκτη στα Τζουμέρκα;

Καταρράκτης Τζουμέρκα: Ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα του τόπου. Ένα χωριό κτισμένο σε δασική έκταση που θα σε μαγέψει και που πήρε την ονομασία του από το βασικό του αξιοθέατο που δεν είναι άλλο από τους δίδυμους καταρράκτες οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση 7 χλμ. από το χωριό. Εδώ θα δεις ένα θέαμα όμορφο και σπάνιο. Πριν από το 1765 το χωριό ήτανε γνωστό ως Ρέτσιανα. Το 1930 η Νομαρχία ενέκρινε τη σημερινή του ονομασία ”Καταρράκτης”. Πάμε να το γνωρίσουμε!

Τζουμέρκα Καταρράκτης: Το δασικό χωριουδάκι

Πολύ κοντά στην Άρτα, θα βρεις τον πανέμορφο αυτόν οικισμό και το περίφημο μοναστήρι της Αγ. Αικατερίνης κοντά του. Πλακοσκέπαστος ναός, στον τύπο της τρίκλιτης θολωτής Βασιλικής χωρίς τρούλο, με ενσωματωμένο κωδωνοστάσιο. Ιδρύθηκε το 1730 και ανακατασκευάστηκε εκ θεμελίων το 1827. Ξεχωρίζουν για την τέχνη τους το ξυλόγλυπτο τέμπλο και η εικόνα της αγίας Αικατερίνης, η οποία καλύπτεται με αργυρή επένδυση (1820), έργο Kαλαρρυτινών μαστόρων του ασημιού. Η μονή έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και είναι από τα πρώτα πράγματα που αξίζει να δεις!

Γνωρίζεις τον πανέμορφο Καταρράκτη στα Τζουμέρκα;

Πώς θα φτάσετε εδώ:

Τα Τζουμέρκα βρίσκονται 30 χλμ. από τα Ιωάννινα και 420 χλμ.από την Αθήνα. Μπορείτε να ακολουθήσετε την Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, και μέσω του Ρίου να στρίψετε προς Άρτα και μετά προς το βουνό. Από την Άρτα ο Καταρράκτης απέχει 64 χλμ. αν ακολουθήσετε την πανέμορφη διαδρομή που από την Άρτα κινείται στα ανατολικά του Ξηροβουνίου και περνάει απέναντι στο γεφύρι της Πλάκας. Από τη Θεσσαλονίκη θα φτάσετε ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω Εγνατίας φτάνοντας στα Ιωάννινα και ακολουθώντας τη διαδρομή από το χωριά Λάζενα, Καλέντζι και γεφύρι Πλάκας. Από εκεί το χωριό  Καταρράκτης απέχει 16 περίπου χιλιόμετρα.

Γνωρίζεις τον πανέμορφο Καταρράκτη στα Τζουμέρκα;

5 χωριά στα Τζουμέρκα! 

Τζουμέρκα Καταρράκτης: Γνωρίστε τον τόπο

Οι παραδοσιακοί ξενώνες και οι σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις θα ομορφύνουν τη διαμονή σας. Εδώ θα βρείτε επιλογές για όλα τα γούστα για το δικό σας τριήμερο! Όσο για το highlight της περιοχής… Οι δίδυμοι καταρράκτες: Στην περιοχή των καταρρακτών έχει δημιουργηθεί πλακόστρωτη διαδρομή και γεφυράκια και έτσι η προσέγγιση είναι πολύ εύκολη, ενώ πολύ κοντά λειτουργεί και ένα αναψυκτήριο.

Η φύση γύρω από τους καταρράκτες είναι η τυπική των ασβεστολιθικών πλαγιών του βουνού και με λίγο ψάξιμο στις γύρω πλαγιές μπορεί κανείς να ανακαλύψει διάφορα σπάνια είδη χλωρίδας των βουνών της Κεντρικής Ελλάδας. Καλύτερη εποχή για να τους επισκεφθείτε είναι προς τα τέλη του Μάη, καθώς τότε τα νερά είναι πολλά και η αίσθηση της δύναμης που θα νιώσετε κάτω από ένα τέτοιο θέαμα θα σας μείνει αξέχαστη.

Γνωρίζεις τον πανέμορφο Καταρράκτη στα Τζουμέρκα;

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram