Ορεινή Κορινθία: Γνωρίστε το όρος Ζήρεια

Ζήρεια: Τα τελευταία χρόνια η ορεινή Κορινθία έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του έτους. Σε μία από τις εκδρομές σας στα Τρίκαλα Κορινθίας φέτος το χειμώνα, ξεκλέψτε λίγο χρόνο και επισκεφθείτε το όρος Ζήρεια και το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας και θα μαγευτείτε!

Ζήρεια στην ορεινή Κορινθία:

Η λίστα με τα μέρη που μπορεί και αξίζει να επισκεφτεί κανείς είναι μεγάλη, αφού η ορεινή Κορινθία βρίθει από αξιοθέατα και μοναδικού κάλλους τοποθεσίες, όπως για παράδειγμα τα παραδοσιακά Τρίκαλα Κορινθίας και το Χιονοδρομικό Κέντρο της περιοχής. Βρίσκεται στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια, λειτουργεί από το 2007 και πρόκειται για το πλησιέστερο χιονοδρομικό στην Αττική. Εδώ θα βρεις το ωραιότερο φαγητό στα Τρίκαλα Κορινθίας, ξενώνες για κάθε γούστο και φυσικά  πολλές επιλογές για δραστηριότητες «παντός καιρού». Οι επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή αποδίδουν και καθιστούν το ταξίδι στη Ζήρεια μια ικανοποιητική και συμφέρουσα επιλογή για τους εκδρομείς του τριήμερου!

Τρίκαλα Κορινθίας: Ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός

Ανακάλυψε το όρος Ζήρεια!

Το συγκεκριμένο βουνό χωρίζεται στην Μικρή και την Μεγάλη Ζήρεια, όπου ανάμεσά τους σχηματίζεται η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, μια κοιλάδα ασύλληπτης ομορφιάς που διαρρέεται από τον ποταμό Σύθα. Αιωνόβια δέντρα, τρεχούμενα νερά και πανίδα που σπάνια συναντάει κανείς, συνθέτουν ένα σκηνικό χαλάρωσης και ευεξίας. Προχωρώντας προς τα δυτικά θα συναντήσουμε το Σπήλαιο του Ερμή, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων, που το χαρακτηριστικό του γνώρισμα είναι το σπηλαιόγαλα, ένα είδος ρευστής σταλακτικής ύλης που εντυπωσιάζει με το κατάλευκό του χρώμα.

Ορεινή Κορινθία: Γνωρίστε το όρος Ζήρεια

Τρίκαλα Κορινθίας: Οι νοστιμότεροι σταθμοί !

Τρίκαλα Κορινθίας

Στην βόρεια πλευρά του βουνού θα βρούμε και τα γραφικά Τρίκαλα Κορινθίας που χωρίζονται στα Άνω, στα Μεσαία και στα Κάτω Τρίκαλα και αποτελούν την πιο ανεπτυγμένη, σε τουριστικό επίπεδο, περιοχή της Ζήρειας. Εκεί, στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας θα βρείτε και ένα από τα πιο περιζήτητα Mountain Resorts της Ελλάδας, το Πλειάδων Γη Mountain Resort & Spa. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι κυριολεκτικά ησυχαστήριο και αποτελεί ιδανική επιλογή για όποιον επιθυμεί την χαλάρωση μακριά από τον θόρυβο της πόλης

Τρίκαλα Κορινθίας: Ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός

Ζήρεια – Λίμνη Δόξα

Βρες την ευκαιρία και περιηγήσου στη λίμνη Δασίου και τη λίμνη Δόξα σε μία εξόρμησή σας στη Ζήρεια. Τοπία βγαλμένα από καρτ ποστάλ που εκπλήσσουν τον επισκέπτη που για πρώτη φορά βρίσκεται στις όχθες τους. Ο επισκέπτης δεν θα παραλείψει, φυσικά, να δει από κοντά το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου και να κάνει μια στάση στα χωριά που βρίσκονται στον κάμπο του Φενεού: Τον Φενεό με το Λαογραφικό του Μουσείο, τη Γκούρα και την Καρυά.

Ορεινή Κορινθία: Γνωρίστε το όρος Ζήρεια

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram