Όλα τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις στην Πελοπόννησο

Πελοπόννησο αξιοθέατα: Στα καταπράσινα δάση και τα ρέοντα ρέματα της, έρχονται στη ζωή σκηνές από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, ακόμη και το φρούριο του μεγάλου στρατιωτικού διοικητή Αγαμέμνονα και το επιβλητικό κάστρο του Μενελάου! Οι καλύτερες παραλίες στην Πελοπόννησο και οι ομορφότερες διακοπές για όλο τον χρόνο είναι εδώ!

Πελοπόννησο αξιοθέατα: Μύθοι και θρύλοι!

Η ελληνική μυθολογία ζωντανεύει στην Πελοπόννησο. Από τα άκρα της Ευρώπης, το φινάλε της Βαλκανικής Χερσονήσου και το νοτιότερο τμήμα της Ελλάδας, η Πελοπόννησος είναι ένας μυστηριώδης κόσμος από μόνη της. Ορεινή με την υπέροχη καρδιά του και βαθιά προορισμένη στη δραματική χρυσή ακτή της, η Πελοπόννησος κρύβει εκατομμύρια εκπλήξεις κάτω από τις βραχώδεις πλαγιές του Ταϋγέτου.

Χώρα των ισχυρών 300 Σπαρτιάτες και γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, η Πελοπόννησος είναι ένας διαχρονικός προορισμός με αρχαία μνημεία, μεσαιωνικά κάστρα, γραφικά χωριά και μέρη απέραντης φυσικής ομορφιάς. Και ξεκινάτε το ταξίδι σας προς τη μυθική Πελοπόννησο.

Όλα τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις στην Πελοπόννησο

Λίγα λόγια

Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη χερσόνησος της Ελλάδας και αποτελείται από επτά νομούς: Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία. Σχηματίζεται στα παράλια από μεγάλους κόλπους που της δίνουν το χαρακτηριστικό σχήμα του πλατανόφυλλου. Κάθε νομός έχει να επιδείξει μια λάμπρη ιστορική πορεία που ξεκινάει από τα προϊστορικά χρόνια ως σήμερα και όλοι τους διαθέτουν μοναδική φυσική ομορφιά και εναλλαγές τοπίων.

Η ιστορική Πύλος

Η Πύλος, ιστορικά γνωστή παλαιότερα και με την ενετική-ιταλική ονομασία ως Ναβαρίνο ή Ναυαρίνο, είναι παραθαλάσσια κωμόπολη, η οποία υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Πύλου – Νέστορος και βρίσκεται στα δυτικά του Νομού Μεσσηνίας, ενώ ως το 2010, αποτελούσε έδρα του ομώνυμου Δήμου. Είναι γνωστή για την πλούσια αρχαία, μεσαιωνική και σύγχρονη ιστορία της. Επισημαίνεται πάντως ότι η πρώτη και αρχαιότερη πόλη της Πύλου, η Αρχαία Πύλος, δεν ταυτίζεται γεωγραφικά με την σημερινή κωμόπολη, αν και η δεύτερη, αποτελεί τόσο την τιμητική, όσο και την ουσιαστική οικιστική συνέχεια της πρώτης.

Όλα τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις στην Πελοπόννησο

Πελοπόννησο αξιοθέατα: Μυκηναϊκά ευρήματα

Οι «πολύχρυσες» Μυκήνες, η πόλη του μυθικού βασιλιά Ατρέα και του Αγαμέμνονα, οι μνημονευμένες από τον Όμηρο και ανεσκαμμένες από τον Ερρίκο Σλίμαν, είναι ένας από τους σπουδαιότερους και διασημότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας. Η κάθοδος των Δωριέων ήταν η απαρχή της παρακμής των Μυκηνών, που καταστράφηκαν από τους Αργείους τον 5ο αι. π.Χ. κι εγκαταλείφθηκαν τον 10ο αι.

Όλα τα αξιοθέατα που πρέπει να δεις στην Πελοπόννησο

Μεθώνη Μεσσηνίας: Τελευταίος σταθμός!

Η Μεθώνη είναι κωμόπολη του Νομού Μεσσηνίας. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, ενώ στο παρελθόν υπήρξε έδρα του ομώνυμου δήμου. Έχει σπουδαία ιστορική σημασία, γιατί, εξαιτίας της στρατηγικής θέσης που βρισκόταν, έγινε το μήλο της έριδος για τους κάθε φορά δυνατούς των εποχών που προσπάθησαν να την κάνουν λιμάνι τους.

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram