Οι ομορφότερες παραλίες στην Μονεμβασιά

Μονεμβασιά παραλίες: Κροκάλες στο Πορτέλο κάτω από τα τείχη ή άμμος με θέα το Κάστρο στη Γέφυρα; Δύο είναι οι βασικές επιλογές για μπάνιο μόλις ανάψετε από τα ανεβοκατεβάσματα στα σοκάκια της Μονεμβασιάς. Μόλις εξαντλήσετε τις διαδρομές, επισκεφθείτε τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα στην Μονεμβασιά!

Μονεμβασιά παραλίες: Τι θα συναντήσετε

Αν οι κροκάλες και οι βουτιές δεν σας φοβίζουν, δοκιμάστε τη μικρή εξέδρα στο Πορτέλο, τη μοναδική θαλασσινή πύλη των τειχών – θα τη δείτε κάνοντας βόλτα κατά μήκος τους. Αλλιώς, η πιο κοντινή λύση είναι η παραλία της Γέφυρας, μια μεγάλη ρηχή αμμουδιά που θα συναντήσετε βγαίνοντας από το Κάστρο δεξιά.

Φεύγοντας από τη Γέφυρα με το αυτοκίνητο, 4 χιλιόμετρα βορειότερα, θα βρείτε την παραλία Πορί, μια στενή αμμουδιά, πάντα με θέα στο Κάστρο, που την τιμούν τα ιστιοφόρα. Αν κινηθείτε νότια, σ’ ένα δεκάλεπτο περίπου θα βρεθείτε στον Ξιφία (6 χλμ. από τη Γέφυρα), ακόμη μία όμορφη αμμουδιά, την οποία προτιμούν οι ντόπιοι. Κατά μήκος της θα βρείτε αρκετά ταβερνάκια, εξοχικά σπίτια και λίγα απλά ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Οι ομορφότερες παραλίες στην Μονεμβασιά

Οι καλύτερες επιλογές

30 χιλιόμετρα πριν τη Μονεμβασιά, η γραφική Ελιά μας προσφέρει απλόχερα τον υγρό φυσικό της πλούτο. Μέσα στο χωριό, συναντάμε την αμμώδη παραλία Λιμάνι, η οποία βρίσκεται δίπλα σε όλα τα καταστήματα της περιοχής. Στην άκρη της Ελιάς, ο μικρό κόλπος Κάβος βρίσκεται ακριβώς στο άνοιγμα των βράχων και διαθέτει τα θερμότερα νερά.

20 μέτρα από την πλατεία του οικισμού και πίσω από το λιμάνι, βρίσκεται η Βιανδίνη με την άγρια γοητεία που της  προσδίδουν τα βότσαλα, τα αλμυρίκια αλλά και το βάθος του νερού της. 1 χιλιόμετρο από τη Βιανδίνη, η θάλασσα στα Τηγάνια είναι υπέροχα κρυστάλλινη (λόγω υπόγειων πηγών) και η Γαλάζια Σημαία αποδεικνύει περίτρανα τη φήμη της μαζί με ένα μεγάλο σύνολο μαγαζιών για φαγητό, ποτό ή καφέ.

Οι ομορφότερες παραλίες στην Μονεμβασιά

Γνώρισε το Κάστρο της Μονεμβασιάς!

Μονεμβασιά παραλίες: Βλυχάδα

Κοντά στο χωριό Ρειχιά του δήμου Ζάρακα, υπάρχουν 2 εκπληκτικές παραλιές. H παραλία Βλυχάδα είναι μια απίστευτη μεγάλη λευκή παραλία περιτριγυρισμένη από δασωμένες πλαγιές. Το Μπαλογκέρι είναι ένας κλειστός όρμος περιτριγυρισμένος από απόκρειμνους βράχους. Τα νερά τους είναι καταπράσινα και κρύα και το σκηνικό ανόθευτο χωρίς ίχνος τουριστικής αξιοποίησης (περίπου 30 χλμ).

Οι ομορφότερες παραλίες στην Μονεμβασιά

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram