Must-to-visit αξιοθέατα στις Πρέσπες

Πρέσπες αξιοθέατα: Αν είναι η πρώτη σου φορά στις Πρέσπες, δες εδώ τα top μέρη για να επισκεφθείς. Στη Μικρή Πρέσπα και τη Μεγάλη Πρέσπα θα απολαύσεις τον περίπατό σου και θα βρεις πραγματικά την ησυχία που αποζητάς αυτό το τριήμερο!

Δες ακόμη: Το καλύτερο φαγητό στις Πρέσπες !

”Οι Ψαράδες”

Ένα μικρό Ψαροχώρι που είναι αξιοθέατο από μόνο του: Κάντε τον περίπατό σας, βαρκάδα στη λίμνη και απολαύστε τη θέα. Ο παραδοσιακός οικισμός Ψαράδες είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Mεγάλης Πρέσπας, με αξιόλογα δείγματα λιθόκτιστης και πλινθόκτιστης μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής. Το πιο σπουδαίο μνημείο του χωριού είναι ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου του 19ου αιώνα.

Must-to-visit αξιοθέατα στις Πρέσπες

Πρέσπες αξιοθέατα: Χιονοδρομικό κέντρο Ποσιδερίου

Το Πισοδέρι υπάγεται στο Νομό Φλώρινας 22 χλμ από την πρωτεύουσά του, πάνω στο δρόμο Φλώρινας – Πρεσπών. Ο οικισμός βρίσκεται σε 1,450 μ. υψόμετρο με 25 μόνιμους κατοίκους το χειμώνα που διπλασιάζονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Παρότι έχει λιγοστούς κατοίκους, είναι πολύ γνωστό θέρετρο για τουρίστες λόγω του χιονοδρομικού κέντρου. Κύρια ασχολία των ντόπιων είναι η δασοπονία, η ξυλεία και ο τουρισμός το χειμώνα. Οι λάτρεις του χιονιού επισκέπτονται συχνά την περιοχή και απολαμβάνουν τις ειδικά διαμορφωμένες πίστες αλλά και το ζεστό σαλέ.

Must-to-visit αξιοθέατα στις Πρέσπες

Μικρολίμνη: Ένας υδάτινος παράδεισος!

Από τη μια πλευρά τα δάση βελανιδιάς και κέδρου και από την άλλη η απέραντη θέα στη Μικρή Πρέσπα! Ένα μέρος μαγικό, που θα συναρπάσει κάθε επισκέπτη. Απέναντι το Βιδρονήσι, μία από τις μεγαλύτερες αποικίες κορμοράνων. Η πρόσβαση είναι απαγορευμένη, όπως απαγορεύεται και κάθε είδους ήχος. Οι κορμοράνοι και οι πελεκάνοι εδώ είναι συνηθισμένο θέαμα και θα κεντρίσουν σίγουρα το ενδιαφέρον σας. Μην το χάσετε!

Τα ωραιότερα αξιοθέατα στις Πρέσπες: Άγιος Γερμανός

Το χωριό διαθέτει τον ομώνυμο ναό: Ένας ναός ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σημασίας, εσωτερικά σε σαγηνεύει και εξωτερικά θαυμάζεις τους τέσσερις ογκώδεις πεσσούς που στηρίζουν τον κυλινδρικό τρούλο. Λίγο πιο πέρα βρίσκεται το ποτάμι του Αγίου Γερμανού. Θα απολαύσεις τη βόλτα σου ενώ θα βρεις πολλές επιλογές για καφέ και μπαρ, ενώ θα βρεις και μαγαζιά με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Περπατώντας περίπου δέκα λεπτά και αφού περάσεις δίπλα από πολλές αγελάδες που βόσκουν στα παρακείμενα χωράφια, στην άκρη του χωριού θα δεις τον παραδοσιακό Νερόμυλο του Αγίου Γερμανού Πρεσπών.

Birdwatching στη λίμνη!

Το highlight των Πρεσπών είναι οι πελεκάνοι! Η Πρέσπα μάλιστα φιλοξενεί 2 είδη πελεκάνων, τον παγκοσμίως απειλούμενο με εξαφάνιση Αργυροπελεκάνο και τον Ροδοπελεκάνο. Λαγγόνες, Κορμοράνοι, Αργυροτσικινιάδες, Σταχτόχηνες, διάφορες πάπιες είναι μόνο μερικά από τα είδη που συναντά κανείς στην Πρέσπα και συγκαταλέγονται στα πάνω από 260 είδη πουλιών που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.

Must-to-visit αξιοθέατα στις Πρέσπες

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram