Μετέωρα: Τoπίο που αγγίζει τον ουρανό!

Μετέωρα:Όταν βλέπεις τυχαία μία φωτογραφία με τα Μετέωρα το μυαλό σου δεν μπορεί να φανταστεί ότι  το τοπίο αυτό είναι στην Ελλάδα. Οι τεράστιοι σκουρόχρωμοι βράχοι που μοιάζουν λες και τους έχει φυτέψει κάποιος με τεράστιο χέρι σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό και σου προκαλούν δέος. Αυτό το σύμπλεγμα βράχων έγινε με τα χρόνια η βάση για πολλά μοναστήρια, 30 περίπου στο σύνολο, από το 14ο αιώνα μ.Χ. Στην περίοδο της μεγαλύτερης ακμή τους, στα Μετέωρα λειτουργούσαν περί τα 20 μοναστήρια, ανδρικά και γυναικεία, ενώ σήμερα, στις κορυφές των βράχων διακρίνει κανείς τα κόκκινα κεραμίδια έξι – πλέον – μοναστηριών, που διατηρούν αναλλοίωτη τη μεγαλοπρεπή εκείνη παράδοση. Από το 1988 περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Τα Μετέωρα σήμερα έχουν τη μορφή απότομων κορυφών με ύψος που φτάνει τα 200 μέτρα και πλάτος μέχρι 300 μέτρα. Το μέσο υψόμετρο είναι 313 μέτρα.

Μετέωρα: Τoπίο που αγγίζει τον ουρανό!

 Ποιές μονές μπορώ να επισκεφθώ

Σήμερα έξι μονές είναι επισκέψιμες και συγκεκριμένα:

Η ανδρική μονή του Αγίου Νικολάου του Άσμενος ή Μονή Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, χτίστηκε  τον 16ο αιώνα, έχει ένα μικρό εκκλησάκι, διακοσμημένο από τον γνωστό Κρητικό ζωγράφο Θεοφάνη Στρίτλη, το 1527. Ένας μοναχός κατοικεί  εκεί  από το 2015.

Η Ιερά Μονή Ρουσάνου ή Αρσάνη, ιδρύθηκε στα μέσα του 16ου αιώνα και διακοσμήθηκε το 1560. Σήμερα είναι ένα ανθηρό μοναστήρι  με πάνω από 10 μοναχές (2015).

Η ανδρική μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γνωστή και ως «Μεγάλο Μετέωρο», επί του υψηλότερου βράχου.

Η μονή των Αγίων Πάντων ή Ιερά Μονή Βαρλαάμ

Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος (Μετεώρων)

Η γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου (Μετεώρων)

Μετέωρα: Τoπίο που αγγίζει τον ουρανό! Μετέωρα: Τoπίο που αγγίζει τον ουρανό!

Μετέωρα: Πού βρίσκονται

Τα Μετέωρα ανήκουν στον Δήμο Μετεώρων (παλαιότερη ονομασία Δήμος Καλαμπάκας). Βρίσκοντα σε απόσταση περίπου 4 ώρες από Αθήνα και 3μιση από Θεσσαλονίκη.Καλύτερη εποχή κατά την γνώμη μου να επισκεφθείς την περιοχή είναι άνοιξη ή φθινόπωρο καθώς τον “βαρύ” χειμώνα τα περισσότερα καταλύματα παραμένουν κλειστά καθώς η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος.Στην Καλαμπάκα προσφέρονται πολλά καταλύματα για διαμονή καθώς και επιλογές για φαγητό.Θα συναντήσεις ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram