Καταφύγιο Μπάφι: Εκδρομή για όλη την παρέα

Μακεδονία χειμερινοί προορισμοί: Η Ελλάδα μας είναι γεμάτη από μικρούς τόπους που μπορούν να σε κάνουν να ξεφύγεις από την τρέλα της πόλης. Αν θέλεις κι εσύ να… πάρεις τα βουνά, δες εδώ μερικές ιδέες για χειμερινές αποδράσεις!

Μακεδονία Χειμερινοί προορισμοί: Γνωρίστε το Ελατοχώρι

Στα ορεινά και αρκετά κοντά στην Κατερίνη, θα βρείτε το Ελατοχώρι! Χωρίζεται σε δύο οικισμούς και συνήθως η επισκεψιμότητά του αφορά το χιονοδρομικό του κέντρο. Ένα από τα πιο επιτυχημένα της Ελλάδας, το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου γεμίζει με λάτρεις των χειμερινών σπορ. Εκεί θα απολαύσεις σύγχρονες εγκαταστάσεις και πίστες για σκι και όχι μόνο. Ένα σαλέ σύγχρονης αισθητικής κοσμεί το κέντρο και κάνει το χωριό να ανήκει στους top χειμερινούς προορισμούς για όλους μας.

Καταφύγιο Μπάφι: Εκδρομή για όλη την παρέα

Γρεβενά: Η πόλη των μανιταριών!

Ένα ταξίδι για όλες τις εποχές του χρόνου, πόσο μάλλον το χειμώνα που το χιόνι στα Γρεβενά είναι ένα θέαμα που σου κόβει την ανάσα! Η πόλη, γνωστή για τα μανιτάρια της, σου επιφυλάσσει πολλά ακόμη. Διαθέτει ένα μεγάλο χιονοδρομικό κέντρο, ορεινά χωριά, επιβλητικά γεφύρια και φυσικά έναν από τους Εθνικούς Δρυμούς μας! Ο εθνικός Δρυμός Βίκου – Αωού θα σας κόψει την ανάσα! Είναι μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της χώρας μας με πυκνά δάση και ποικιλία πανίδας. Θα λατρέψετε το φυσικό τοπίο και θα περιηγηθείτε στα μονοπάτια του. Tip: Ο περίπατος στον Δρυμό ενδείκνυται. καθώς το αυτοκίνητο φτάνει μόνο μέχρι ένα σημείο.

Καταφύγιο Μπάφι: Εκδρομή για όλη την παρέα

Μακεδονία χειμερινοί προορισμοί: Ψαράδες Φλώρινας

Ο οικισμός των Ψαράδων είναι άκρως παραδοσιακός και ορεινός. Η Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική δεσπόζει στα λιθόκτιστα κτίρια και αυτό είναι από μόνο του ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής. Το μαγευτικό αυτό χωριό των Πρεσπών έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία. Αν είσαι λάτρης της Ελλάδας και της ιστορίας της τότε σίγουρα δεν θα μείνεις ασυγκίνητος από την εκδρομή σου εκεί. Παλιότερα ονομαζόταν ”Νίβιτσι” και κατά τους χειμερινούς μήνες αξίζει να σημειωθεί ότι διαθέτει κάτω από εκατό μόνιμους κατοίκους. Οι ντόπιοι είναι πολύ ζεστοί άνθρωποι και πάντα διαθέσιμοι να σε συστήσουν στον τρόπο ζωής τους. Ασχολούνται κυρίως με την αλιεία, τις κτηνοτροφικές εργασίες και τον τουρισμό.

Καταφύγιο Μπάφι: Εκδρομή για όλη την παρέα

Βέρμιο: Το ιστορικό βουνό της Μακεδονίας!

Μεγάλη οροσειρά της Μακεδονίας με καταπληκτική θέα! Πολύ κοντά, στο χωριό Σέλι υπάρχει το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της Χώρας από το 1934. Οι πίστες στο κέντρο χωρίζονται σε αγωνιστικές και τουριστικές καθώς και σε επίπεδα δυσκολίας για όλο το κοινό. Στο Βέρμιο ζουν αλεπούδες και ζαρκάδια, καθώς και μικρά θηλαστικά. Το φυσικό τοπίο και η πυκνή του βλάστηση θα σας μαγέψει. Το μέρος είναι ιδανικό και πολύ δημοφιλές για πεζοπορία. Η Βέροια είναι μια πόλη μαγική, με πολλές δραστηριότητες για όλο το χρόνο που δεν πρόκειται να βαρεθείς ποτέ!

Καταφύγιο Μπάφι: Εκδρομή για όλη την παρέα

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram