Λίμνη Πλαστήρα: Όλες οι δραστηριότητες που θα λατρέψεις

Λίμνη Πλαστήρα δραστηριότητες: Αναρωτιέσαι τι μπορεί να κάνει κάποιος στη Λίμνη Πλαστήρα; Ένας άκρως χειμερινός προορισμός με πολλές ομορφιές αλλά και πολλές δραστηριότητες. Τα καλύτερα αξιοθέατα της Λίμνης Πλαστήρα σε περιμένουν και η γύρω περιοχή ενδείκνυται για εξερεύνηση αλλά και ξεκούραση μακριά από την πόλη.

Λίμνη Πλαστήρα δραστηριότητες

Η γεωμορφολογία του εδάφους με τις απότομες κλίσεις προσφέρονται για αεραθλήματα, αναρριχήσεις, διασχίσεις φαραγγιών κ.α. δραστηριότητες. Τα μονοπάτια περιμετρικά της λίμνης προσφέρονται για ορειβατικό ποδήλατο, ιππασία, πεζοπορία κ.α. Τα καταγάλανα νερά της λίμνης προσφέρονται για στιγμές ξεκούρασης και αναψυχής. Οι επισκέπτες, κυρίως στη δυτική πλευρά της, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν κωπηλασία, ψάρεμα, κολύμπι και άλλες δραστηριότητες.

Λίμνη Πλαστήρα: Όλες οι δραστηριότητες που θα λατρέψεις

Άλογα δίπλα στη λίμνη!

Η ιππασία γύρω από τη λίμνη Πλαστήρα είναι μία ακόμη ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους. Χάρη στις οργανωμένες φάρμες που βρίσκονται σε ένα καταπράσινο μέρος ανάμεσα στα χωριά Μορφοβούνι και Καλύβια Πεζούλας πραγματοποιείται κατά κόρον από τους επισκέπτες. Η εξερεύνηση της λίμνης γίνεται μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη όταν συνδυάζεται με άλογα που καλπάζουν στις όχθες της. Άλλωστε πόσο συχνά έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα με το άλογο δίπλα στη λίμνη;

Λίμνη Πλαστήρα: Όλες οι δραστηριότητες που θα λατρέψεις

Δημιουργική απασχόληση για παιδιά και ενήλικες

Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στην όχθη της λίμνης Πλαστήρα, στη διαδρομή προς ακτή Πεζούλας, βρίσκεται η βάση δραστηριοτήτων του Tavropos. Είναι μια έκταση περιτριγυρισμένη από βελανιδιές και διαθέτει χώρο τοξοβολίας με τρείς διαδρόμους, πλωτή εξέδρα για την εύκολη πρόσβαση στα υδροποδήλατα, τα κανό-καγιάκ-SUP και τραπεζοπάγκους για ξεκούραση.

Από εδώ ξεκινούν και οι παραλίμνιες χωμάτινες διαδρομές για τα ποδήλατα βουνού (mountain bike). Επίσης διαθέτουμε δύο σωστικά σκάφη για την ασφάλεια των πελατών μας, αλλά και για παροχή βοήθειας σε άτομα που ασχολούνται με δικά τους κανό, Sup ή ιστιοπλοΐα.

Λίμνη Πλαστήρα: Όλες οι δραστηριότητες που θα λατρέψεις

Λίμνη Πλαστήρα δραστηριότητες: Διαδρομές για όλους

Ασχοληθείτε με την αναρρίχηση είτε είστε αρχάριος είτε όχι! Λίγο έξω από το Μουζάκι στο δρόμο προς την Πορτή υπάρχουν οργανωμένα αναρριχητικά πεδία με 10 αθλητικές διαδρομές. Τα πετρώματα είναι πολύ καλής ποιότητας και προσελκύουν κάθε χρόνο αρκετό κόσμο στη περιοχή καθώς γίνονται οργανωμένες δραστηριότητες. Οι επισκέπτες μέσα απο τις διαδρομές μπορούν να απολαύσουν τη φύση και τις ομορφιές της.

Διαβάστε ακόμη: Τον οδηγό μας για φαγητό στη Λίμνη Πλαστήρα

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram