Λάρισσα αξιοθέατα: Λάρισα, η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας και η πόλη που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί να είναι αυτοί που την έχουν επισκεφθεί. Εμείς σου παρουσιάζουμε μία λίστα με τα 10 κορυφαία αξιοθέατα που αξίζει να δεις όταν ο δρόμος σε φέρει προς τα εδώ, ή ακόμα καλύτερα, τα αξιοθέατα που κάθε Λαρισαίος θα πρέπει να γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά.
Πού να μείνετε
Το Grand Hotel βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στη Λάρισα, σε απόσταση 300μ. από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο και 600μ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Προσφέρει συνεδριακές εγκαταστάσεις, αίθουσα πρωινού και 24ωρη ρεσεψιόν. Σε όλους τους χώρους παρέχεται δωρεάν WiFi.
Όλα τα δωμάτια του Grand Hotel διαθέτουν δάπεδο με μοκέτα, ζεστές αποχρώσεις, κλιματισμό, θυρίδα ασφαλείας και ντουλάπα. Ορισμένες μονάδες έχουν μπαλκόνι ή βεράντα. Σε μικρή απόσταση με τα πόδια υπάρχουν διάφορα εστιατόρια, καφέ, καταστήματα και μπαρ. Το Grand Hotel απέχει 1,4χλμ. από το Αλκαζάρ και 2,3χλμ. από τη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, στα 57χλμ. από το κατάλυμα.
Λάρισσα αξιοθέατα: Το πάρκο Αλκαζάρ
Έχει συνδεθεί με τη Λάρισα και αποτελεί το μέρος, όπου όλοι οι επισκέπτες θα τιμήσουν, καθώς καταλαμβάνει μεγάλη έκταση, ακριβώς κατά μήκος του Πηνειού ποταμού. Εκεί θα βρεις αναψυκτήριο, υπαίθριο θέατρο (κηποθέατρο), γήπεδο μίνι γκολφ και τεχνητή λίμνη. Α, και μια ευκαιρία για να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις από την καθημερινότητα!
Δημοτική πινακοθήκη
Η Δημοτική Πινακοθήκη Γεώργιου Κατσίγρα στεγάζεται στη συνοικία της Νεάπολης, στη λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου 2. Οφείλει την παρουσία της στη δωρεά του συλλέκτη και φιλότεχνου γιατρού Κατσίγρα, που έγινε το 1982 και περιλαμβάνει 700 πίνακες ζωγραφικής του 19ου και 20ου αιώνα.
Λάρισσα αξιοθέατα: Λαογραφικό μουσείο
Βρίσκεται στη συνοικία Χαραυγή της Λάρισας, πίσω από τα τελωνεία Φαρσάλων και είναι ένα από τα αξιολογότερα μουσεία στην Ελλάδα. Οι συλλογές του αριθμούν σήμερα παραπάνω από 20.000 αντικείμενα, που χρονολογικά εντάσσονται στον 19ο αιώνα και στα πρώτα μισά του 20ου αιώνα, απεικονίζοντας την πολιτισμική ταυτότητα της Λάρισας, καθώς και της γύρω περιοχής.