Κύθηρα: Ένας Ανεξερεύνητος Παράδεισος

Κυθηρα: ένας ανεξερεύνητος παράδεισος

Είτε τα έχεις ακούσει είτε όχι τα Κυθηρα μπορείς μόνο να τα αγαπησεις η να μην τα συμπάθησεις.

Ένα κράμα από κυκλαδες, Επτάνησα και Πελοπόννησο, μια αρμονική συμφωνία ανάμεσα σε βουνό, θάλασσα και νησιωτικό αερα.

Προφανώς, όσες μέρες και να τα επισκεφτείς δεν είναι αρκετές ωστόσο το αγαπητό Τσιρίγο μπορεί να σας μαγέψει με τις ομορφιές του μέσα 5 με 7 ημέρες.
Ξεκινώντας από την Νεαπολη Λακωνίας είτε εναλλακτικά από το Γύθειο η τον Πειραιά το νησί είναι προσβάσιμο με πλοίο αλλά και με αεροπλάνο.

Κύθηρα: Ένας Ανεξερεύνητος Παράδεισος
Τα πιο δημοφιλή μέρη του νησιού:
Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς προσεγγίζοντας το νησί της Αφροδίτης είναι το ΔΙΑΚΟΦΤΙ με τα πανέμορφα νερα του.
Περνώντας την γέφυρα και διανύοντας δρόμους απολαμβάνει κανείς μια πανοραμική θεα του νησιού και είναι έτοιμος για το πρώτο του μπάνιο. Αγαπημένη επιλογή και σίγουρα πολυσυζητημένη αποτελεί η παραλία της κομπονάδας με τα κρυστάλλινα νερά της, σήμα κατατεθέν του νησιού. Πρόκειται για μια από τις πιο οργανωμένες παραλίες με ξαπλώστρες/ομπρέλες, χώρο για να αλλάξετε μαγιό και ένα μπαρ που μπορείτε να πάρετε τα απαραίτητα τρόφιμα και νερά.

Κύθηρα: Ένας Ανεξερεύνητος Παράδεισος
Έχοντας απολαύσει το μπάνιο μας είμαστε έτοιμοι για ένα καλό γεύμα στο λιβαδι που βρίσκετε στο κέντρο του νησιού. Μπορεί κανείς να απολαύσει το γεύμα του στην φημισμένη ταβέρνα ΤΟΞΟΤΗΣ και να δοκιμάσει παραδοσιακές γεύσεις και συνταγές συνεχίζοντας λίγα μέτρα πιο διπλα μπορείτε να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας δοκιμάζοντας ένα από τα υπέροχα γλυκά του Maria’s sweets n more.

Κύθηρα: Ένας Ανεξερεύνητος Παράδεισος
Την επόμενη μέρα ήρθε να ζήσουμε την περιπέτεια επισκεπτόμενη το πανέμορφο καλαδι. Εκεί θα πρέπει να προμηθευτείτε με νερο και φαγητό και να είστε έτοιμοι να κατεβείτε τα 156 σκαλια που οδηγούν στην θεα του παραδείσου αμα είστε από τους πιο περιπετειώδεις μπορείτε να εξερευνήσετε και την σπηλιά στο τέλος της παραλίας καθώς και τα υπέροχα νερά και βράχια.

Κύθηρα: Ένας Ανεξερεύνητος Παράδεισος
Όταν τελείωσετε με το μπάνιο σας κατευθυνόμενοι προς την Παλαιόπολη και τον αβλέμωνα θα απολαύσετε το φαγητό σας στην σκανδεια. Το βραδάκι ήρθε η ώρα να θαυμάσετε την χώρα και τα φώτα του κάστρου να λάμπουν πάνω του και να χαλαρώσετε με ενα ποτο στο choraki.

Κύθηρα: Ένας Ανεξερεύνητος Παράδεισος

Την επόμενη μέρα έρχεται η ώρα της εξερεύνησης του κάστρου της χώρας και της γνωριμίας με την παράδοση των κυθηρων. Απολαύστε τον καφέ σας και δοκιμάστε την υπέροχη φατουραδα και τις υπόλοιπες παραδοσιακές γεύσεις.

Κύθηρα: Ένας Ανεξερεύνητος Παράδεισος

Κοντα στην χώρα βρίσκετε η παραλία του χαλκού ενως μικρού κολπίσκου που για να τον προσεγγίσετε πρέπει να περάσατε μέσα από τον καλαμο. Ο χαλκός δεν θα σας απογοητεύσει και μετά από το μπάνιο σας σειρά έχει η φημισμένη ταβέρνα της φιλιως στον καλαμο.
Αφού επιβραβεύσετε τον εαυτό σας με το υπέροχο τηγανόψωμο και τον ξινό χοντρό με τις μελιτζάνες το βράδυ θα σας βρει στο καψαλι για κοκτέιλ και θεα στο φημισμένο bar ο κούκος.

Κύθηρα: Ένας Ανεξερεύνητος Παράδεισος
Μια επίσκεψη στα κυθηρα μια γεύση από τους καταρακτες θα ήταν ημιτελής. Την Τετάρτη ημέρα λοιπόν και αφού έχουμε ξεκουραστεί επισκεπτόμαστε την φημισμένη παραλία καλάμι και αφού ζήσουμε ξανά την περιπέτεια κατεβαίνοντας με σχοινί μέχρι κάτω ήρθε η ώρα να συνδυάσουμε το ημερήσιο γεύμα μας με την επίσκεψη στους καταρακτες ο γνωστός καταρακτης νεράιδα καθώς και η υπέροχοι νερόμυλοι θα σας μαγέψουν. Αφού περιπλανηθείτε στο μαγευτικό τοπίο που σίγουρα σας προκαλεί να βουτήξετε στα πεντακάθαρα νερα του, ήρθε η ώρα για φαγητό στον πλάτανο.

Κύθηρα: Ένας Ανεξερεύνητος Παράδεισος
Την Πέμπτη ημέρα ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε την κακιά λαγκαδα και να ξεκουραστούμε στην μαγευτική αυτή παραλία που είναι βραβευμένη με την μπλε σημαία ένα σιγουρο must see στο νησί τον κυθηρων.

Η μέρα σήμερα θα μας βρει στο βόρειο τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα σην Αγία πελαγια να απολαύσουμε το γεύμα μας στην ταβέρνα καλλερης. Στην συνεχεια θα επισκεφτούμε τον Καραβά για να προμηθευτούμε παραδοσιακά λαδοπαξιμαδα εκεί μπορείτε να περάσετε και από τις πηγές του αμηρ αλί.

Κύθηρα: Ένας Ανεξερεύνητος Παράδεισος

Η τελευταία μέρα θα μας βρει στο μαγευτικό μελιδόνι όπου θα χαλαρώσουμε και θα αξιολογήσουμε αυτήν την υπέροχη εκδρομή στο νησί της Αφροδίτης. Γεμάτοι από όμορφες εικόνες και εμπειρίες με συμπαγέστατους ανθρώπους είμαστε έτοιμοι να πάρουμε το απογευματινό πλοίο για να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας.

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram