Κορυφαία αξιοθέατα στο Ναύπλιο

Ναύπλιο αξιοθέατα: Το Ναύπλιο είναι ομολογουμένως μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας και θεωρείται δικαίως κορυφαίος τουριστικός προορισμός όλες τις εποχές. Το Ναύπλιο απέχει περίπου μιάμιση ώρα οδικώς από την Αθήνα, έχει έντονη τουριστική κίνηση όλο το χρόνο και πολλές επιλογές σε διαμονή, φαγητό, διασκέδαση.

Ναύπλιο αξιοθέατα: Ακροναυπλία!

«Εννοείς το μέρος που βρίσκεται το «τάδε» ξενοδοχείο;» θα ρωτήσει κάποιος αυθόρμητα όταν αρχίσεις να του μιλάς για την Ακροναυπλία. Ναι, ναι, αυτή είναι η Ακροναυπλία, αυτή η επιβλητική βραχώδης χερσόνησος που κάποτε υπήρξε η Ακρόπολη του Ναυπλίου και που οι Τούρκοι την έλεγαν Ιτς- Καλέ, δηλαδή εσωτερικό φρούριο.

Κορυφαία αξιοθέατα στο Ναύπλιο

Η Μυκηναϊκή Ακρόπολη

Η Τίρυνθα χρονολογείται ότι κατοικήθηκε από την Νεολιθική εποχή, μέχρι την καταστροφή της από τους Αργείους το πρώτο μισό του 5ου αιώνα. Διάσημα είναι τα «κυκλώπεια» τείχη της, τα οποία, σύμφωνα με τον Όμηρο, τα έχτισαν οι ίδιοι οι Κύκλωπες. Ο πρώτος μυθικός βασιλιάς της πόλης ήταν ο Προίτος, δισέγγονος του Δαναού, ή του Ναυπλίου. Το μνημείο για πάρα πολλά χρόνια βρισκόταν κάτω από το χώμα με αποτέλεσμα να υποστεί πολλές ζημιές. Ωστόσο, έχουν γίνει αρκετές πετυχημένες προσπάθειες αποκατάστασης και ο χώρος είναι σήμερα επισκέψιμος.

Ο απόλυτος οδηγός για τριήμερο στο Ναύπλιο

Ναύπλιο αξιοθέατα: Βαρκάδα για τους ρομαντικούς

Στα ακίνητα νερά του Αργολικού κόλπου ξεχωρίζει το ενετικό κάστρο χτισμένο πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Είναι το γνωστό Μπούρτζι που κτίστηκε το 1473 από τον Ιταλό μηχανικό Γκαμπέλο και το πρώτο του όνομα ήταν Castello dello Soglio. Καραβάκια από το λιμάνι μεταφέρουν τους επισκέπτες σε 10′ απέναντι στο νησάκι- φρούριο.

Ο απόλυτος οδηγός για τριήμερο στο Ναύπλιο

Μία ιστορία του τόπου

Μία άλλη ιστορία δίνει το κλίμα εκείνης της εποχής. Αφορά το κόλπο που σκαρφίστηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, ο Ιωάννης Καποδίστριας για να προωθήσει την εισαγωγή και καλλιέργεια της πατάτας στην Ελλάδα. Ο ίδιος είχε δοκιμάσει πατάτα στα ταξίδια του στην Ευρώπη κι έκρινε ότι θα ήταν μια θρεπτική βασική τροφή για ένα φτωχό λαό. Έτσι όταν εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο, έδωσε πατάτες στους χωρικούς αλλά εκείνοι – καχύποπτοι, συντηρητικοί και αγράμματοι όπως ήταν- τις πέταξαν.

Τότε ο Καποδίστριας έδωσε εντολή να ξεφορτώνονται τα φορτία με τις πατάτες στις αποβάθρες του Ναυπλίου δημοσίως αλλά με ισχυρή φρουρά. Σύντομα, οι φήμες για τις πατάτες οργίασαν. Τάχα για να φρουρούνται τόσο καλά οι πατάτες δεν θα ήπρεπε να είναι μεγάλης σπουδαιότητος; Και φυσικά, κάποιοι δοκίμασαν να τις κλέψουν. Οι φρουροί είχαν εντολές να κάνουν τα στραβά μάτια σε τέτοιες κινήσεις. Μέσα σε μία εβδομάδα δεν έμεινε ούτε μία πατάτα! Ο απόλυτος οδηγός για τριήμερο στο Ναύπλιο

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram