Κορυφαία αξιοθέατα που θα βρείτε στο Τολό Αργολίδας

Τολό αξιοθέατα: Το Τολό είναι χωριό του νομού Αργολίδας, χτισμένο κατά μήκος μιας μεγάλης παραλίας στις ακτές του Αργολικού κόλπου πολύ κοντά στο Ναύπλιο! Διοικητικά ανήκε στον Δήμο Ασίνης μέχρι το τέλος του 2010 οπότε ο Δήμος καταργήθηκε και ενσωματώθηκε στον Δήμο Ναυπλιέων. Μάθετε τα πάντα για την παραλία στο Τολό!

Η πυραμίδα του Ελληνικού – Αργολίδα

Σε απόσταση 9χλμ περίπου νοτιοδυτικά της πόλης του Άργους κοντά στις πηγές του Ερασίνου ποταμού και πάνω σε αρχαίους δρόμους που κάποτε έφερναν σε επαφή το Άργος με την Τεγέα δεσπόζει επιβλητική η πυραμίδα του Ελληνικού, μια ζωντανή απόδειξη της μυθικής αλήθειας που θέλει το πάντρεμα της Αργείτικης γης με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό.

Είναι το καλύτερο διατηρημένο πυραμιδικό κτίσμα αγνώστου χρησιμότητας και πρακτικής με επιρροές του μυκηναϊκού κόσμου και του Αιγυπτιακού πολιτισμού. Χτισμένη πάνω στο αρχαίο δρόμο που ένωνε το Άργος με τη Τεγέα αποτελούσε ίσως μιας μορφής παρατηρητήριο ή φυλάκιο.

Σαββατοκύριακο στο Τολό Αργολίδας

Βρείτε εδώ πληροφορίες για τα ομορφότερα μέρη για φαγητό στο Τολό!

Τολό αξιοθέατα: Η Αγία Κυριακή

Το περίφημο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στο Τολό είναι χτισμένο πάνω σε ένα πανέμορφο σημείο του λόφου και η απόστασή του από το κέντρο του Τολού είναι μόλις 5 λεπτά. ‘Εχει μια μαγευτική θέα προς τον κόλπο του Τολού, με τα νησάκια Ρόμβη και Κορωνήσι να δεσπόζουν,  που κυριολεκτικά σού κόβει την ανάσα. Το πανέμορφο και ιδιαίτερα προσεγμένο εκκλησάκι αποτελεί την ιδανική τοποθεσία για όσους αναζητούν έναν ρομαντικό χώρο να ενώσουν τις ζωές τους ή να πραγματοποιήσουν την βάπτιση του παιδιού τους. Υπάρχει οδική πρόσβαση και χώρος στάθμευσης αρκετών αυτοκινήτων γύρω από τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Ο απόλυτος οδηγός για τριήμερο στο Ναύπλιο

Τολό αξιοθέατα: Η μαγευτική Αρχαία Ασίνη

Το σημαντικότερο αξιοθέατο του χωριού είναι τα ερείπια της αρχαίας Ασίνης κοντά στο χωριό, λίγο έξω από το Τολό. Bρίσκεται πάνω σε ένα λόφο-ακρωτήρι και μαρτυρά την αίγλη και τη δύναμη του βασιλείου της την εποχή του Τρωικού πολέμου. Ο επισκέπτης μπορεί να δει τα απομεινάρια προϊστορικών οικισμών και τμήματα των αρχαίων τειχών, ενώ έχουν ανασκαφεί και μυκηναϊκοί τάφοι.

Η κατασκευή των σωζόμενων έως και σήμερα τειχών της Ακρόπολης πιθανολογείται ότι έγινε το 300 π.Χ από τον Βασιλιά της Μακεδονίας, Δημήτριο τον Πολιορκητή. Έχουν δύο εισόδους – πύλες. Η κύρια πύλη βρίκεται βόρεια, ενώ η δευτερεύουσα ανατολικά. Τα τείχη δέχτηκαν επισκευή τόσο κατά την πρώιμη βυζαντινή περίοδο, όσο και κατά τη διάρκεια της Β Ενετοκρατίας, ενώ κατά την ιταλική κατοχή, έγιναν στην Ακρόπολη οχυρωματικές κατασκευές.

Κορυφαία αξιοθέατα που θα βρείτε στο Τολό Αργολίδας

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram