Κολυμπήθρες: Ένας επίγειος παράδεισος στο Πάπιγκο

Οι ”Κολυμπήθρες” στο Πάπιγκο είναι ίσως το νούμερο ένα πράγμα στη λίστα κάθε ταξιδιώτη που ετοιμάζεται να επισκεφθεί τα Ζαγοροχώρια. Αφιέρωσε κι εσύ ένα τριήμερο στο Ζαγόρι, θαύμασε τα αξιοθέατα στο Πάπιγκο και γνώρισε τις μαγευτικές Κολυμπήθρες! Μην ξεχάσεις τα σημαντικότερα γύρω χωριά, όπως είναι η Αρίστη, η Βίτσα και η Βοβούσα.

Γνωρίστε το Πάπιγκο:

Η ιδιαιτερότητα του χωριού είναι ότι συνδυάζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, την παράδοση στην υποδειγματική φιλοξενία των κατοίκων, πλήθος δραστηριοτήτων για όλους, το όμορφο φυσικό τοπίο και τη μαγευτική θέα! Όλη η παρέα και όλη η οικογένειά σας θα μείνει ικανοποιημένη από το ταξίδι σας εδώ. Όλα αυτά κάνουν τους επισκέπτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά για να γνωρίσουν εκ νέου την μαγεία της περιοχής και να δουν όσα περισσότερα μέρη μπορούν. Μία δοκιμή θα σας πείσει!

Μαγευτικό τριήμερο στο Πάπιγκο για όλη την οικογένεια!

Εδώ θα βρείτε ότι χρειάζεστε για ένα φανταστικό τριήμερο στο Πάπιγκο !

Εκδρομή στις μαγευτικές Κολυμπήθρες!

Πρέπει οπωσδήποτε να αφιερώσετε μία μέρα κατά την απόδρασή σας στα Ζαγοροχώρια για να έρθετε στις Κολυμπήθρες. Βρίσκονται σε υψόμετρο 980 μέτρων ανάμεσα από μία μικρή χαράδρα. Εκεί υπάρχει το ρέμα του Ρογκοβού όπου με το πέρασμα των χρόνων, έχει διαβρώσει το έδαφος δημιουργώντας αυτό το εκπληκτικό τοπίο. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει δημιουργήσει η φύση από μόνη της! Όμως, στην αρχή της διαδρομής υπάρχει μία μεγάλη τεχνητή κολυμπήθρα η οποία προσφέρεται για ένα δροσερό μπάνιο.

Οι ”Κολυμπήθρες” είναι πρακτικά μερικές γούρνες με νερό το οποίο έχει καλύψει τους βράχους και έχει δημιουργήσει φυσικές πισίνες με τρεχούμενα νερά και καταρράκτες! Μοιάζουν πραγματικά με κοιλάδες που έχουν βγει από παραμύθι και στέκονται επιβλητικές και αξιοθαύμαστες.

Προσοχή, όσο ανεβαίνετε η διαδρομή δυσκολεύει και το τοπίο γίνεται πιο άγριο. Φυσικά, η θέα γίνεται ομορφότερη και η φύση οργιάζει παραπάνω. Τολμήστε μία αναρρίχηση, μέχρι εκεί όπου αντέχετε. Τέλος, φτάνετε στην τελευταία κολυμπήθρα που το νερό είναι υπερβολικά κρύο, οπότε αν δεν είστε δεινός χειμερινός κολυμβητής αρκεστείτε στη θέα και στη μαγεία της φύσης!

Μαγευτικό τριήμερο στο Πάπιγκο για όλη την οικογένεια!

Φωτογραφία από τις Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο:

Κολυμπήθρες: Ένας επίγειος παράδεισος στο Πάπιγκο

Αν αγαπάτε την αναρρίχηση και τα extreme sports, δείτε ακόμη Πεζοπορία στο Φαράγγι του Βίκου !

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram