Ανακαλύψτε την κοιλάδα Βάλια Κάλντα στη Βοβούσα!

Καταφύγιο Βάλια Κάλντα: Η κοιλάδα εκεί αν και τους περισσότερους μήνες του χρόνου είναι παγωμένη, είναι ένας βιότοπος-καταφύγιο. Πάμε να γνωρίσουμε την ιστορία της!

Διαβάστε εδώ Πληροφορίες για τα Ζαγοροχώρια !

Το ορεινό καταφύγιο Βάλια Κάλντα:

Στη Βοβούσα Ζαγορίου, ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα, είναι ο βιότοπος φιλοξενίας της καφετιάς αρκούδας. Ένας χώρος που ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό να γίνει εθνικός δρυμός και μάλιστα από τους σημαντικότερους. Φτιαγμένο στην Πίνδο, εκεί όπου η φύση επιβάλλει ακόμα τους δικούς της όρους. Ένα γραφικό μέρος που το διασχίζει ο Αώος, ένα από τα πιο καθαρά ποτάμια της Ευρώπης.

Πρόκειται για ένα απλό και λιτό οικοδόμημα που χτίστηκε με μεράκι και που έρχεται να «δέσει» με το περιβάλλον της περιοχής, όπου τα βουνά και η φύση κυριαρχούν. Άνετοι και ελκυστικοί χώροι, άγρια φυσική ομορφιά με τη διαμονή να γίνεται ευχάριστη.

Ανακαλύψτε την κοιλάδα Βάλια Κάλντα στη Βοβούσα!

Πεζοπορία δίπλα στην κοιλάδα!

Στη διαδρομή αυτή θα δείτε τα ομορφότερα χωριά που έχετε δει ποτέ: Μηλιά, Κρανιά, Περιβόλι και άλλες ομορφιές του τόπου. Αν αγαπάτε την περιπέτεια, δοκιμάστε την εμπειρία. Ένα δύσκολο σημείο της πεζοπορίας στη Βάλια Κάλντα, είναι ότι ελάχιστες πορείες ξεκινούν από το κέντρο της κοιλάδας. Εκεί υπάρχει χώρος για κατασκηνωτές, όμως η σημαντικότερη διαδρομή είναι μόνο αν διασχίσεις το Αρκουδόρεμα. Το Αρκουδόρεμα είναι παραπόταμος του ποταμού και μικρό παλαιό χωριό που δεν κατοικείται πια. Όπως καταλαβαίνετε η διαδρομή θα είναι δύσβατη, όμως ο προορισμός αξίζει και με το παραπάνω.

Ανακαλύψτε την κοιλάδα Βάλια Κάλντα στη Βοβούσα!

Διαμονή:

Αφού θαυμάσεις τον εθνικό δρυμό Πίνδου και κάνεις πεζοπορία στο δύσβατο πλην πανέμορφο μονοπάτι, έχει έρθει η ώρα για ξεκούραση. Το καταφύγιο είναι χωρητικότητας 50 ατόμων. Φιλοξενούνται σε κουκέτες μοιρασμένες σε τρία δωμάτια, στον πρώτο όροφο του οικήματος. Τα δωμάτια είναι καθαρά και οργανωμένα άριστα. Στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει ένας φιλόξενος και ζεστός χώρος υποδοχής και το καθιστικό για όλους. Εδώ θα βρείτε ένα ευρύχωρο εστιατόριο στο οπολιο οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευτούν μερικά από τα καλύτερα δείγματα της κουζίνας της περιοχής.

Το καταφύγιο «ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ» προσφέρεται ιδιαίτερα για εκπαιδευτικές εκδρομές Πανεπιστημίων και Σχολείων, που ασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα, ενώ παράλληλα βοηθά τους επισκέπτες να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου. Δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τους φίλους του βουνού, τους φυσιολάτρες, τους ορειβάτες, τους λάτρεις των σπορ του βουνού, του ποδηλάτου, της αναρρίχησης, του καγιάκ. Θα μείνετε σίγουρα ικανοποιημένοι!

Ανακαλύψτε την κοιλάδα Βάλια Κάλντα στη Βοβούσα!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram