Καστοριά: Η αρχόντισσα της Μακεδονίας!

Καστοριά: Είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο της λίμνης Ορεστιάδας, σε ύψος 703 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ανάμεσα σε δύο βουνά. Περιβάλλεται από τη λίμνη της Καστοριάς και συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας ευρύτερης λωρίδας γης από επιχωματώσεις, δίνοντας την εντύπωση νησιού. Στην μακραίωνη ιστορία της, γνώρισε πολιορκίες και κατακτήσεις από Βούλγαρους, Νορμανδούς και Τούρκους, διατηρώντας όμως μέχρι σήμερα στοιχεία των πολιτισμών αυτών που έμειναν με το πέρασμα των χρόνων. Η πόλη της Καστοριάς φημίζεται για τις γούνες της και την παραγωγή τους. Πάμε να τη γνωρίσουμε καλύτερα!

Διάβασε που θα βρεις το καλύτερο φαγητό στην πόλη της Καστοριάς !

Το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού στα Βαλκάνια!

Το ενυδρείο της Καστοριάς φιλοξενεί ψάρια και λοιπούς οργανισμούς του γλυκού νερού της χώρας μας. Είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια και τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει αρκετά το ενδιαφέρον του κόσμου και έχει υψηλή επισκεψιμότητα. Εδώ οργανώνονται συχνά μαθητικές εκπαιδευτικές εκδρομές, αλλά διαθέτει και τουρίστες από όλον τον κόσμο που επιθυμούν να γνωρίσουν τα είδη ψαριών. Στήθηκε με τη βοήθεια της ιχθυολόγου Άννα Λιάτσου και ήταν μια πολύ μια θετική ενέργεια και ανάπτυξη για την πόλη και τους πολίτες της Καστοριάς. Οργανώστε μια ημερήσια περιήγηση εδώ, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά θα ξετρελαθούν καθώς περιέχει μεγάλη ποικιλία και φιλοξενεί 38 είδη ψαριών γλυκού νερού.

Καστοριά: Η αρχόντισσα της Μακεδονίας!

Καστοριά: Χιονοδρομικό κέντρο Βίτσιου

Αν και δεν είναι από τα μεγαλύτερα κέντρα της χώρας μας, είναι ένας πολύ όμορφος και προσεγμένος χώρος για χειμερινές διακοπές. Επισκεφθείτε και εσείς την αρχόντισσα της Μακεδονίας και δείτε από κοντά το ανεξερεύνητο αυτό διαμαντάκι για τους λάτρεις των σπορ στο χιόνι. Κάντε σκι στις τρεις διαθέσιμες πίστες και γνωρίστε από κοντά το εντυπωσιακό snowpark για snowboard. Επίσης, στο κέντρο λειτουργεί ένας ζεστός λειτουργικός χώρος για ξεκούραση και για να απολαύσετε τον καφέ σας με ανεπανάληπτη θέα, να πιείτε ντόπιο τσίπουρο κοιτώντας τους σκιέρ με τοπικούς μεζέδες δίπλα από το χιονισμένο τοπίο.

Καστοριά: Η αρχόντισσα της Μακεδονίας!

Μάθε εδώ: Περισσότερες πληροφορίες για τα αξιοθέατα της Καστοριάς !

Το απολιθωμένο δάσος στην Καστοριά!

Αυτό το αριστούργημα της φύσης δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε 20 εκατομμύρια χρόνια πριν. Βρίσκεται στον οικισμό Νόστιμο και θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα. Διαθέτει τροπικά και υποτροπικά φυτά, απολιθωμένους κορμούς από φοίνικες και απολιθώματα χλωρίδας και πανίδας. Το γεωλογικό δάσος έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο της φύσης και έχει πολύ μεγάλη αξία. Όλα τα ευρήματα που ήρθαν στο φως, μας δείχνουν πως στην περιοχή εξερράγη ηφαίστειο και η λάβα του κάλυψε όλο το οικοσύστημα της. Από τα απολιθώματα της παλαιοχλωρίδας και παλαιοπανίδας που έχουμε, μπορούμε να οδηγηθούμε σε συμπεράσματα όσον αφορά, τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, εκείνη την χρονική περίοδο.

Καστοριά: Η αρχόντισσα της Μακεδονίας!

Δείτε εδώ: Η μαγευτική λίμνη της Καστοριάς !

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram