Τα στολίδια της Καστοριάς: 3 αξιοθέατα που πρέπει να δεις

Καστοριά αξιοθέατα: Η Καστοριά είναι πόλη της Μακεδονίας. Ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 20.147 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο της λίμνης Ορεστιάδας, και σε ύψος 703 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο. Περιβάλλεται από τη λίμνη της και συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας ευρύτερης λωρίδας γης από επιχωματώσεις, δίνοντας την εντύπωση νησιού. Επισκεφθείτε τη το τριήμερο αυτό και γνωρίστε τη καλύτερα! Εδώ θα βρεις μία λίστα με τα top αξιοθέατά της που δεν πρέπει να χάσεις:

Η λίμνη της Καστοριάς:

Ένα μέρος φυσικού κάλλους που θα συναρπάσει κάθε ταξιδιώτη. Η περίμετρος της λίμνης είναι περίπου 30 km και μπορείτε να περπατήσετε ή να κάνετε ποδήλατο, παραλίμνια, κάτω από τις ιτιές και τα πλατάνια. Η θέα είναι υπέροχη όλους τους μήνες του χρόνου και θα σας γαληνέψει. Περικλείεται από τα βουνά Βόιο, Τρικλάριο, Βέρνο (βόρεια) και Βίγλα. Τροφοδοτείται από τα νερά 9 ρεμάτων της περιοχής, και κυρίως του Ξηροπόταμου, από υπόγειες υπολίμνες και από τα νερά της βροχής. Τα πλεονάζοντα νερά της λίμνης εκρέουν από το ρέμα Γκιόλι στον ποταμό Αλιάκμονα, στα νότια.

Τα στολίδια της Καστοριάς: 3 αξιοθέατα που πρέπει να δεις

Η σπηλιά του Δράκου:

Αν δεν ξέρετε την ιστορία της σπηλιάς με το Δράκο, διαβάστε εδώ: Πριν λίγες δεκαετίες, μερικά παιδιά παίζοντας στη νότια όχθη της λίμνης, ανακάλυψαν τυχαία ένα άνοιγμα στα βράχια. Σύντομα οι σπηλαιολόγοι συνειδητοποίησαν πως αυτό το άνοιγμα έκρυβε ένα σπήλαιο πολλών εκατομμυρίων ετών, αλλά μέχρι να το ερευνήσουν και να γίνει επισκέψιμο με ασφάλεια, έπρεπε να αποτρέψουν τα παιδιά από το να το εξερευνούν παίζοντας. Κάπως έτσι, οι γονείς των παιδιών άρχισαν να τους μιλούν για έναν δράκο που ζούσε στη σπηλιά, βαφτίζοντας τελικά εν αγνοία τους το νέο επιβλητικό αξιοθέατο της Καστοριάς.

Το σπήλαιο είναι άκρως εντυπωσιακό και είναι ανοιχτός χώρος για το κοινό καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από το τις 10:00 έως τις 17:00, όπου πρέπει να μαζευτεί ένας μικρός αριθμός ατόμων, προκειμένου να γίνει η ξενάγηση. Κανονίστε κι εσείς μία εκδρομή στη σπηλιά καθώς και μία ”κρουαζιέρα” στη λίμνη με το καραβάκι που κάνει τον γύρο της. Ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά θα λατρέψουν το μέρος και την ιστορία του!

Τα στολίδια της Καστοριάς: 3 αξιοθέατα που πρέπει να δεις

Καστοριά αξιοθέατα: Λαογραφικό μουσείο

Ένας χώρος ίσως όχι τόσο μεγάλος αλλά άριστα διατηρημένος με σεβασμό στην παράδοση και τον πολιτισμό. Έχει γίνει μία πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια να μείνει ζωντανή η παράδοση μέσα από τα εκθέματα. Το αρχοντικό της Καστοριάς και οι παραστάσεις του μουσείου σε μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή που θα ήθελες σίγουρα να γνωρίσεις. Εδώ θα βρείτε καθημερινά σκεύη από την εποχή εκείνη, φορεσιές και στολές των ανθρώπων και θα γνωρίσετε από κοντά πόσο αλλιώτικη ήταν η καθημερινότητα τότε.

Ζητήστε μία ξενάγηση στον πολύ όμορφο χώρο που στεγάζεται σε ένα παλιό και επιβλητικό αρχοντικό στην παλιά πόλη και θα μείνετε με ανοικτό το στόμα!

Καστοριά αξιοθέατα: Φωτογραφία από το μουσείο

Τα στολίδια της Καστοριάς: 3 αξιοθέατα που πρέπει να δεις

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram