Διακοπές στην μαγευτική Καρδαμύλη

Καρδαμύλη: Η κουκλίστικη πολιτεία με τα πετρόχτιστα σπίτια και τις κεραμιδένιες στέγες, σ’ έναν απάνεμο κόλπο στα πόδια του Ταΰγετου, απέναντι από το καταπράσινο νησάκι Μερόπη ή Αμυγδαλόνησος, έχει εξελιχθεί στο πιο σοφιστικέ θέρετρο της Μεσσηνίας. Στην Καρδαμύλη θα βρεις όμορφες παραλίες και θα περάσεις αξέχαστα!

Μεσσηνιακή γοητεία

Η γοητευτική παλιά πόλη με τους αναστηλωμένους πύργους, οι βοτσαλωτοί κολπίσκοι με τις ελιές και τα κυπαρίσσια, τα πετρόχτιστα χωριά του Ταΰγετου μαγνητίζουν τους φυσιολάτρες και τους καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους (κυρίως Άγγλους, αλλά και Γερμανούς και Βορειοευρωπαίους), που έχουν κάνει την όμορφη αυτή πύλη της Μεσσηνιακής Μάνης στέκι τους. Μικρές ξενοδοχειακές μονάδες με προσωπικότητα, ταβέρνες σε λιόφυτες αυλές με θέα στη θάλασσα, κουλτουριάρικα μαγαζιά, ατμοσφαιρικά μπαράκια κι ένα μεγάλο δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπατιών συνθέτουν μια μικρή όαση καλού γούστου σ’ ένα θέρετρο όπου η τουριστική ανάπτυξη δεν προσβάλλει την ήρεμη γοητεία του μεσογειακού τοπίου.

Διακοπές στην μαγευτική Καρδαμύλη

Καρδαμύλη διαμονή

Παραδοσιακά χτισμένη από πέτρα και ξύλο, η οικογενειακή επιχείρηση Vardia Hotel βρίσκεται πάνω από το χωριό Καρδαμύλη. Το κατάλυμα προσφέρει δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους και μονάδες με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και επιπλωμένο μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα.

Καρδαμύλη φαγητό

Τα ευρύχωρα στούντιο περιλαμβάνουν μικρή κουζίνα με ψυγείο, παροχές για καφέ-τσάι, ηλεκτρικό φούρνο και εστίες μαγειρέματος. Όλα διαθέτουν θέρμανση, κλιματισμό, μικρό τραπέζι φαγητού, θυρίδα ασφαλείας και δορυφορική τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Το μπάνιο είναι εξοπλισμένο με στεγνωτήρα μαλλιών και προϊόντα περιποίησης. Στο κομψό καφέ μπαρ του Vardia με θέα στο γύρω τοπίο, σερβίρεται καθημερινά μπουφές πρωινού. Εκεί, μπορείτε επίσης να απολαύσετε δροσιστικά ποτά και ελαφριά γεύματα.

Διακοπές στην μαγευτική Καρδαμύλη

Λίγη ιστορία

Η πρώτη αναφορά που έχουμε για την Καρδαμύλη γίνεται από τον Όμηρο, ο οποίος την αναφέρει σαν μία από τις επτά πόλεις που πρόσφερε ο Αγαμέμνονας στον Αχιλλέα ως προίκα αν νυμφευόταν μια από τις κόρες του. Το χωριό διατηρεί μέχρι σήμερα το προϊστορικό του όνομα. Η Καρδαμύλη είναι ένα χωριό με πλούσια ιστορία η οποία αποδεικνύεται περίτρανα από την παρουσία του ιστορικού οικισμού της Παλαιάς Καρδαμύλης.

Καρδαμύλη – Καλαμάτα: Ιδανικοί προορισμοί

Κάτω από τις πλαγιές του Ταΰγετου, με θέα τον κόλπο της Μεσσηνίας, αυτό το παραθαλάσσιο χωριό που απέχει 35 -περίπου-χλμ από την Καλαμάτα, κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς επισκέπτες. Εκτός από οικογένειες, πρόκειται για λάτρεις των τοπίων που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, που διατηρούν αναλλοίωτο το παραδοσιακό στοιχείο και ξεχωρίζουν για την απλή, αλλά μεστή και γνήσια ομορφιά τους.

Διακοπές στην μαγευτική Καρδαμύλη

Τι θα δείτε

Με πετρόκτιστα σοκάκια που σε προκαλούν να τα ακολουθήσεις κι ας μη ξέρεις που θα σε οδηγήσουν, σπίτια που μοιάζουν με μικρογραφίες πύργων, ανθισμένες αυλές με κόκκινα γεράνια, σημεία με ειδυλλιακή θέα, γραφικά, παλιά ταβερνάκια, ένα λιμανάκι ιδανικό για βόλτες και ατμοσφαιρικά μαγαζάκια, αυτός ο προορισμός είναι η επιτομή των ποιοτικών διακοπών.

Δείτε ακόμα: Όλα τα αξιοθέατα στην Καρδαμύλη!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram