Βοβούσα Ιωαννίνων: Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια

Βοβούσα: Το χωριό αυτό βρίσκεται περίπου 70 χλμ. βορειοανατολικά τής πόλης των Ιωαννίνων. Είναι έδρα τού κοινοτικού διαμερίσματος Βοβούσας και έχει λιγότερους από δύο εκατοντάδες κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την υλοτομία και τον τουρισμό. Μέσα από το χωριό περνάει ο ποταμός Αώος, από τη βοή των νερών του οποίου πιθανότατα πήρε και το χωριό το όνομά του. Αν είστε φυσιολάτρες, επισκεφθείτε το ποτάμι το οποίο φιλοξενούνται αξιόλογοι οικότοποι με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Ο πιο μαγευτικός οικισμός στα Ζαγοροχώρια!

Αν θέλεις να ζήσεις μία εμπειρία που θα σε συναρπάσει και να συμμετέχεις στον εναλλακτικό τουρισμό, έλα στο μικρό αυτό χωριό που ανήκει στα Ζαγοροχώρια και θα μαγευτείς. Φτάνοντας κανείς στο χωριό τον καλωσορίζει ένα μεγάλο πέτρινο τοξωτό γεφύρι που στέκεται πάνω από τον ορμητικό Αώο. Πρόκειται για το παλαιότερο γεφύρι στο Ζαγόρι που χρησιμοποιείται και έχει αναγνωριστεί ως αρχαιολογικό μνημείο.

Κάτω από το γεφύρι έχει δημιουργηθεί ένα μικρό φράγμα το οποίο σχηματίζει μία φυσική πισίνα, κατάλληλη για μπάνιο που είναι πόλος έλξης των τουριστών. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο σκηνικό σε δάση με οξιές, έλατα και μαυρόπευκα. Βουνά, απάτητες κορυφές και απέραντη γαλήνη.

Βοβούσα Ιωαννίνων: Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια

Βοβούσα: Τριήμερο στην ορεινή Πίνδο!

Για εσάς που δεν προτιμάτε τις παραλίες και τον πολύ κόσμο ή για εσάς που θέλετε μία αλλαγή στις διακοπές σας, η Βοβούσα είναι ο ιδανικός προορισμός. Ξεφύγετε από την βοή της πόλης αλλά και από τα πολυσύχνατα θέρετρα. Εδώ οι κάτοικοι είναι απλοί άνθρωποι και ελάχιστοι σε αριθμό. Στο χωριό πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια ένα πολύ μεγάλο φεστιβάλ, που στόχος του είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του ξεχωριστού αυτού τόπου. Εστιάζει στο ορεινό υψόμετρο και στην αειφόρο ανάπτυξη και περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας του τόπου, προβολές, μουσική, διάφορα εργαστήρια, συζητήσεις αλλά και πεζοπορία στο ποτάμι και στις δασικές εκτάσεις. Πληροφορίες για φαγητό στο χωριό Βοβούσα, θα βρείτε ΕΔΩ !

Βοβούσα Ιωαννίνων: Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια

Διαμονή στη Βοβούσα:

Ο ξενώνας ”Κερασιές” στο χωριό είναι το κάτι άλλο! Εξασφαλίστε τη διαμονή σας στον όμορφο και καθαρό εσωτερικό χώρο του ξενοδοχείου και απολαύστε την θέα στον εξωτερικό. Εκεί θα βρείτε ένα ευχάριστο μέρος για να απολαύσετε το πρωινό σας, καφέ-μπαρ, εστιατόριο και κοινόχρηστη αυλή για τους πελάτες.

Μόλις 5χλμ. από το φαράγγι του Αώου και τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα, 45χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και το Μέτσοβο, το ξενοδοχείο Κερασιές είναι μια ακόμη ευκαιρία για εκδρομές και την οργάνωσή τους. Η 24ωρη ρεσεψιόν μπορεί να οργανώσει εξορμήσεις off road, ράφτινγκ, κανό-καγιάκ, ορεινής πεζοπορίας και ορεινής ποδηλασίας. Μην το χάσετε!

Βοβούσα Ιωαννίνων: Εκδρομή στα Ζαγοροχώρια

Δείτε ακόμα: Η κοιλάδα Βάλια Κάλντα στην Βοβούσα !

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram