Η ιστορική Πέλλα της Μακεδονίας είναι ευλογημένος τόπος

Πέλλα: Πέλλα ονομάζεται η πόλη που ιδρύθηκε από τον Αρχέλαο κοντά στο 400 π.Χ.. Στη διάρκεια της Βυζαντινής και της Οθωμανικής αυτοκρατορίας η ονομασία της είχε αλλάξει σε Άγιοι Απόστολοι και ήταν γνωστό και ως Ποστόλ.

Πέλλα Μακεδονίας: Ο ευλογημένος τόπος

Αυτή η γωνιά Μεκαδονίτικης Γης είναι ο τόπος που νους, ψυχή και σώμα αναβαπτίζονται στην αγκαλιά της εξαίσιας φύσης και της πλούσιας ιστορίας. Οι κυριότερες περιοχές του νομού είναι: Έδεσσα, Καϊμάκτσαλαν, Αριδαία, Λουτρά Πόζαρ, Γιαννιτσά, Άγιος Αθανάσιος, Άρνισσα. Η Πέλλα είναι ένας από τους 13 νομούς της Μακεδονίας. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κεντρικής Μακεδονίας και συνορεύει βόρεια με τη Γιουγκοσλαβία, ανατολικά με τους νομούς Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, νότια με τους νομούς Ημαθίας και Κοζάνης και δυτικά με τον νομό Φλώρινας.

Η ιστορική Πέλλα της Μακεδονίας είναι ευλογημένος τόπος

Το φυσικό τοπίο!

Το νερό, η πηγή ζωής, βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και αυτή αποτυπώνει τα ευεργετικά του αποτελέσματα στην ποικιλία των οικότοπων της Πέλλας: στιις ήρεμες λίμνες, στα κελαρυστά ποτάμια, στους ορμητικούς καταρράκτες, στο αφράτο χιόνι, στις ιαματικές πηγές. Και έτσι, θρέφει και δροσίζει δάση και κοιλάδες που ανταποδίδουν τη γενναιοδωρία του με άπειρη ομορφιά όλον τον χρόνο.

Η ιστορική Πέλλα της Μακεδονίας είναι ευλογημένος τόπος

Η ζωή στην Πέλλα

Η οικονομία του νομού Πέλλας είναι κυρίως αγροτική, γεγονός που οφείλεται στα εγγειοβελτιωτικά έργα και τις εκτεταμένες πεδινές εκτάσεις. Κύρια αγροτικά προϊόντα είναι τα φρούτα, ο καπνός, ο αραβόσιτος, τα ζαχαρότευτλα, τα φασόλια, το ρύζι, το βαμβάκι, το σουσάμι, οι πατάτες και οι κτηνοτροφές.

Τα σπουδαιότερα αξιοθέατα και ο τουρισμός

Η περιοχή προσφέρεται κυρίως για χειμερινές διακοπές. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στα γραφικά ορεινά χωριά, να ξεναγηθεί στα ιστορικά μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και να θαυμάσει τα φυσικά αξιοθέατα του τόπου.

Η Πέλλα ήταν πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους από το τέλος του 5ου με αρχές 4ου αι. π.Χ., στα χρόνια της μεγάλης ακμής. Σήμερα στην πόλη υπάρχει έντονη πολιτιστική δραστηριότητα. Εδώ βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας πόλης, μακεδονικοί τάφοι και στο αρχαιολογικό μουσείο εκθέτονται γλυπτά των κλασσικών και ελληνιστικών χρόνων, ψηφιδωτά δάπεδα με θαυμάσιες παραστάσεις, αγγεία, ειδώλια και κοσμήματα.

Η ιστορική Πέλλα της Μακεδονίας είναι ευλογημένος τόπος

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram