Η απόδειξη ότι το Λεωνίδιο είναι άκρως καλοκαιρινός προορισμός

Λεωνίδιο: Εδώ θα βρεις τις ομορφότερες παραλίες του νομού Αρκαδίας! Η απόδειξη ότι το Λεωνίδιο είναι άκρως καλοκαιρινός προορισμός για όλους βρίσκεται στον παρακάτω οδηγό. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Λεωνίδιο παραλίες: Νησιώτικο τοπίο στην Πλάκα

Η πιο δημοφιλής παραλία της περιοχής έχει μήκος 3 χμ και εκτείνεται μέχρι το Λάκκο. Βοτσαλωτή ακτή με πεντακάθαρα νερά σμιλευμένη αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον. Απέναντι από το λιμάνι θα βρείτε την μικρή παραλία με τα ψαροκάικα και τις πάπιες να συμπληρώνουν την όμορφη εικόνα που παραπέμπει σε νησιώτικο τοπίο.

Γνωρίστε τα Πούλιθρα!

Τα Πούλιθρα απέχουν 4 χιλιόμετρα από την Πλάκα Λεωνιδίου και διαθέτουν οργανωμένη και μη παραλία με καθαρά νερά και βοτσαλωτή ακτή. Κατά μήκος της διαδρομής από την Πλάκα θα ανακαλύψετε επίσης πολλούς ειδυλλιακούς κολπίσκους με ήσυχες μικρές παραλίες για το μπάνιο σας.

Η NATURA παραλία ”Λιβάδι” θα σας μαγέψει

Παραλία με πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που απλώνεται μπροστά στον ομώνυμο ψαράδικο οικισμό. Απολαύστε την φυσική σκιά των δέντρων και χαλαρώστε ατενίζοντας τους όμορφους μικρούς βράχους στην άκρη της παραλίας που ξεπροβάλουν μέσα από τη θάλασσα δίπλα στην ακτή.

Η απόδειξη ότι το Λεωνίδιο είναι άκρως καλοκαιρινός προορισμός

Λεωνίδιο παραλίες: Περιπέτεια για τους τολμηρούς

Για πιο περιπετειώδεις τύπους, ο Φωκιανός, 33 χλμ. νοτιοανατολικά του Λεωνιδίου, είναι μια ήσυχη παραλία με χοντρά βότσαλα, το τελευταίο όμως κομμάτι της διαδρομής είναι ένας δύσκολος χωματόδρομος. Ακολουθώντας την παραλιακή προς το παράλιο Άστρος, θα βρείτε βοτσαλωτές παραλίες μέσα στις ελιές, οι οποίες προσελκύουν κυρίως παραθεριστές με εξοχικά στην περιοχή ή κατοίκους των γύρω πόλεων.

Ο Φωκιανός είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Συνδυάζει το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού με τις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα που φτάνουν μέχρι τη βοτσαλωτή ακτή. Αξίζει να κάνετε μια στάση για να την απολάυσετε. Τα Πελετά είναι το κεφαλοχώρι της περιοχής με λιθόκτιστα παραδοσιακά σπίτια.

Ημερήσια απόδραση στο πιο γραφικό χωριό

Το Λεωνίδιο δεν φημίζεται μόνο για τις παραλίες του αλλά και για τα χωριουδάκια. Ο δρόμος που οδηγεί από το Λεωνίδιο στη Λακωνία χαρίζει αναμφισβήτητα πολλές συγκινήσεις. Η άγρια ομορφιά και μεγαλοπρέπεια του ορεινού όγκου, δώρα που χάρισε απλόχερα η φύση στην περιοχή, υποβάλλουν τον ταξιδιώτη προκαλώντας του δέος.
Πριν φτάσουμεε στην Έλωνα, χαμηλά δίπλα στη ρεματιά ακολουθώντας το δρόμο που ανοίγεται δεξιά μας, φτάνουμε στο Παλαιοχώρι. Παραδοσιακός οικισμός με αρχαιότατη ιστορία σε υψόμετρο 850μ. που προσφέρεται για ημερήσια απόδραση με ορμητήριο το Λεωνίδιο.

5 λόγοι για να επισκεφθείς το Λεωνίδιο!

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram