Γνωρίστε τις Μηλιές Μαγνησίας στο Πήλιο!

Μηλιές Πήλιο: Λέγεται ότι το χωριό ιδρύθηκε από κατοίκους του χωριού Μηλιές Ευβοίας, οι οποίοι έφυγαν από εκεί για να γλιτώσουν από επιθέσεις πειρατών. Για αυτό το λόγο και η θέση του χωριού είναι τέτοια ώστε να μη βλέπει τη θάλασσα, και φυσικά να μη φαίνεται το χωριό από τη θάλασσα.

Το ιστορικό χωριό!

Οι Μηλιές είναι ένα από τα πιο όμορφα και παραδοσιακά χωριά του Πηλίου. Απέχει 28 χιλιόμετρα από το Βόλο και είναι χτισμένο σε 400 μέτρα υψόμετρο. Μέσα από τους πλούσιους ελαιώνες και τα γέρικα πλατάνια ξεφυτρώνουν εντυπωσιακά τα πανέμορφα αρχοντικά των Μηλεών. Δεν είναι τυχαίο που οι Μηλιές πρωτοστάτησαν στο Πήλιο κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821.

Εδώ λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα από την πλατεία του χωριού.
Πέρα από το Λαογραφικό Μουσείο και την Βιβλιοθήκη, αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής των Μηλέων αποτελεί η εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Χτίστηκε το 1741, επί Τουρκοκράτιας, μία περίοδο όπου ο Χριστιανισμός είχε απαγορευτεί. Για αυτό το λόγο είναι εμφανής η έλλειψη θρησκευτικών συμβόλων, όπως σταυρού και καμπαναριού πράγμα που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη παρατηρώντας την πρόσοψη της εκκλησιάς.

Γνωρίστε τις Μηλιές Μαγνησίας στο Πήλιο!

Μηλιές Πήλιο: Η ιδανική επιλογή!

Οι Μηλιές είναι μια ιδανική επιλογή που τα έχει όλα: και παραδοσιακή αρχιτεκτονική και φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα και δυνατότητα για δραστηριότητες και εκδρομές. Η πλατεία του χωριού αποτελεί το κέντρο της κοινωνικής, εμπορικής και διοικητικής δραστηριότητάς του και η εικόνα της τις διάφορες εποχές του χρόνου – είτε πνιγμένη στις πράσινες φυλλωσιές των πλατάνων το καλοκαίρι, είτε καλυμμένη από πυκνό στρώμα των φύλλων που πέφτουν το φθινόπωρο, είτε ακόμα και γεμάτη με χιόνια τον χειμώνα – αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία και τη γοητεία του.

Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος:

Βόλτες με άλογα στη φύση, διαδρομές για αρχάριους και έμπειρους ιππείς, από μικρά παιδιά έως και μεγάλες ηλικίες. Οι άρτια εκπαιδευμένοι οδηγοί μας θα σας βοηθήσουν με το καλύτερο τρόπο να απολαύσετε τη βόλτα σας με ασφάλεια. Ένα μέρος στο χωριό που πρέπει όλοι να δείτε και να απολαύσετε!

Γνωρίστε τις Μηλιές Μαγνησίας στο Πήλιο!

Πήλιο Μηλιές: Τι να κάνετε

Αν και μικρό χωριό, στην πλατεία λειτουργούν τα 2 πλέον παραδοσιακά εστιατόρια – καφενεία, ενώ γύρω της βρίσκονται και τα υπόλοιπα μαγαζιά. Από την κεντρική πλατεία ξεκινούν ακόμη παραδοσιακά πηλιορείτικα καλντερίμια που την συνδέουν με όλες τις γειτονιές του χωριού: από την πάνω μεριά της, ξεκινά ένα καλντερίμι, το οποίο αφού διασχίσει μεγάλο μέρος του χωριού, μετατρέπεται σε μονοπάτι το οποίο φτάνει ως την Τσαγκαράδα. Για αυτούς που αγαπούν τη δράση και τη φύση, οι Μηλιές προσφέρονται για πεζοπορία με αρκετές κοντινές και μακρινές διαδρομές.

Γνωρίστε τις Μηλιές Μαγνησίας στο Πήλιο!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram