Γνωρίστε την μαγευτική λίμνη της Καστοριάς!

Η πιο ατμοσφαιρική λίμνη του νομού!

Η λίμνη Ορεστιάδα και η πόλη της Καστοριάς είναι άρρηκτα δεμένες εδώ και πολλούς αιώνες. Η λίμνη μάλιστα υπολογίζεται ότι σχηματίστηκε πριν 10 εκατομμύρια χρόνια και η σημερινή μορφή της αποτελεί κατάλοιπο μιας παλαιότερης εκτεταμένης λίμνης με έκταση 164 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βάθος που ξεπερνούσε τα 50 μέτρα. Έχει χαρακτηριστεί ως τόπος ιδιαίτερου κάλλους και θεωρείται προστατευμένη NATURA περιοχή. Η λίμνη και η ευρύτερη περιοχή της είναι ένα πολύ σημαντικό φυσικό οικοσύστημα με πολλά είδη πτηνών και σπάνια χλωρίδα και πανίδα.

Γνωρίστε την μαγευτική λίμνη της Καστοριάς!

Λίμνη Καστοριάς: Βόλτα στην παλιά πόλη!

Η παλιά πόλη κερδίζει τους επισκέπτες της με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις αμέτρητες εκκλησίες, ενώ αν πάρει κανείς τον ανηφορικό δρόμο θα φτάσει μέχρι το βυζαντινό κάστρο της Καστοριάς. Θαυμάστε τη θέα και γνωρίστε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία, την Παναγία Κουμπελίδικη. Δίπλα στη λίμνη περπατήστε και απολαύστε τη φύση: Πανύψηλα πλατάνια και οξιές συνοδεύουν τους περιπατητές που στο δρόμο τους συναντούν το επισκέψιμο σπήλαιο του Δράκου και τη Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας, που είναι στολισμένη με εξωτερικές τοιχογραφίες.

Γνωρίστε την μαγευτική λίμνη της Καστοριάς!

Λίμνη Καστοριάς: Ο μικρός και ο μεγάλος γύρος της

Ο μικρός γύρος της Λίμνης:

Η βόλτα αυτή είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν από πολύ κοντά τη λίμνη πεζοί ή με ποδήλατο.
Ο δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος αλλά πολύ στενός. Πλατάνια και ιτιές γέρνουν πάνω από τη λίμνη και στο δρόμο συναντάς πεζούς για βόλτα αλλά και άλλους που ψαρεύουν δίπλα στη λίμνη. Στο πλάτωμα μπροστά στην Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας στέκεται ένας πλάτανος 900 περίπου ετών, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο της φύσης. Αγόρασε κι εσύ παραδοσιακά προϊόντα όπως όσπρια, καρύδια, τουρσιά και τσάι.

Ο δρόμος συνεχίζεται με την ίδια πυκνή βλάστηση στην άκρη του και με κιόσκια, ιδανικά για πικ-νικ. Καθίστε να φάτε με την παρέα ή με το άλλο σας μισό δίπλα στη φύση και ξεφύγετε για λίγο από τη ρουτίνα και το άγχος. Εδώ όλα κυλούν πιο ήρεμα. Ο Ναυτικός Όμιλος που υπάρχει εδώ μάλιστα δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στην κωπηλασία. Αν είσαι τυχερός θα συναντήσεις κωπηλάτες και θα δεις από κοντά τη μαγεία αυτού του hobby!

Ο μεγάλος γύρος της λίμνης της Καστοριάς:

Η διαδρομή αυτή δίνει την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να δει τη λίμνη σε όλο της το μεγαλείο. Ρωτήστε και βρείτε τη θέση Ντούχλο: Εκεί υπάρχει ένα ενδιαφέρον σπήλαιο με εύκολη σχετικά πρόσβαση και είναι μια τοποθεσία που προσφέρει πολύ όμορφη θέα. Τα γεφύρια του χωριού Γκιολέ, Τσεσμέ, Λάκος και Γκρανοβόντα είναι ενδιαφέροντα αρχιτεκτονήματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Γνώρισέ τα από κοντά και δες πώς έχει κρατηθεί ζωντανή η παράδοση σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο!

Γνωρίστε την μαγευτική λίμνη της Καστοριάς!

Δες εδώ: Τα top αξιοθέατα στην Καστοριά !

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram