Γνώρισε καλύτερα τη Μικρή Πρέσπα στη Φλώρινα!

Μικρή Πρέσπα: Από τις πιο ξακουστές λίμνες στη Φλώρινα, που μαζί με τη Μεγάλη Πρέσπα αποτελούν έναν μαγικό προορισμό για διακοπές και ξεκούραση. Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις προτού ξεκινήσεις την επίσκεψή σου στον επίγειο παράδεισο της Μακεδονίας.

Λίγα λόγια για τη Μικρή Πρέσπα:

Η Μικρή Πρέσπα είναι μακρόστενη με το μέγιστο μήκος της να φθάνει τα 13,6 χιλιόμετρα. Το νότιο άκρο της καταλήγει στην γειτονική Αλβανία και ένα μικρό μέρος της ανήκει σε αυτή. Το βάθος της είναι περίπου 4 μέτρα και δημιουργήθηκε από την κάποτε ενιαία Πρέσπα, εξαιτίας της απόθεσης υλικών από το ρυάκι-χείμαρρο του Αγίου Γερμανού. Στην Μικρή Πρέσπα σχηματίζονται δύο νησίδες και η περιοχή είναι ένας προστατευμένος υδροβιότοπος ως μέρος του Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.

Γνώρισε καλύτερα τη Μικρή Πρέσπα στη Φλώρινα!

Άγιος Αχίλλειος: Το πανέμορφο νησάκι της Μικρής Πρέσπας!

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη που θα βρεις στην περιοχή, είναι το μικρό αυτό νησάκι. Είναι κατοικήσιμο από λιγοστούς όμως κατοίκους και μοιάζει πραγματικά με παράδεισο. Απόλαυσε τη φύση και περπάτησε κατά μήκος τη μεγάλη γέφυρα που συνδέει το νησάκι με τη στεριά. Θαύμασε από πολύ κοντά τη λίμνη, δες τον καλοδιατηρημένο ναό του Αγίου Αχιλλείου και εξασφάλισε τη διαμονή σου αν θέλεις στο ομώνυμο ξενοδοχείο. Το νησί είναι εκπληκτικό όλες τις εποχές του χρόνου και ο ξενώνας λειτουργικός και άνετος.

Τα τελευταία μάλιστα χρόνια, ο μικρός οικισμός έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί στον τομέα του τουρισμού, αφού προηγουμένως η μετάβαση εκεί ήταν δύσκολη και το μέρος δυσπρόσιτο για το κοινό. Αν είσαι τυχερός, θα δεις τα ”Πρεσπέα”, που είναι ένα τοπικό festival από εκδηλώσεις και βραδιές που οργανώνεται κάθε χρόνο.

Δραστηριότητες:

Αν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις σε ένα τόσο απομονωμένο μέρος μακριά από την πόλη τότε κάνεις μεγάλο λάθος! Σου εγγυόμαστε ότι αποκλείεται να βαρεθείς: Εκτός από το να αγναντέψεις τη λίμνη και να εξερευνήσεις τον Εθνικό Δρυμό, το μέρος του Αγίου Αχιλλείου προφέρεται για σωρό δραστηριοτήτων. Κάνε κανό, πεζοπορία, ποδήλατο, ακόμη και ανάβαση στο υψηλότερο σημείο του τόπου για να δεις από ψηλά τη θέα. Ζήτησε σε κάποιον ειδικό του ξενοδοχείου ή ακόμη και σε έναν ντόπιο να σε κατατοπίσει και ετοιμάσου να ζήσεις κάτι που δεν περίμενες ποτέ στη ζωή σου ότι θα βρεις.

Γνώρισε καλύτερα τη Μικρή Πρέσπα στη Φλώρινα!

Μικρή Πρέσπα – Φωτογραφίες:

Γνώρισε καλύτερα τη Μικρή Πρέσπα στη Φλώρινα!

Γνώρισε καλύτερα τη Μικρή Πρέσπα στη Φλώρινα!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram