Για Σκι στο Όρος Μαίναλο

Το Μαίναλο είναι βουνό της Πελοποννήσου στον νομό Αρκαδίας με υψηλότερη κορυφή στα 1.981 μ. Βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της Αρκαδίας. Περιβάλλεται, στα ανατολικά από τα όρη Ολίγυρτος, Τραχύ, Λύρκειο και Αρτεμίσιο, βόρεια από τα Αροάνια και τον Ερύμανθο, δυτικά από την Μίνθη και το Λύκαιο και νότια από τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα.

Το όρος Μαίναλο!

Δεν είναι εύκολο να συγκεντρώσει κανείς σε μια αντικειμενική λίστα όλα τα “best of” του ωραιότερου ίσως –και δημοφιλέστερου, σίγουρα– βουνού της Αρκαδίας. Γι’ αυτό κι εμείς, αυτή τη φορά, ξεκινάμε από τα μικρότερα χωριά, εκείνα που συνήθως περνούν κάτω από το ραντάρ των εκδρομέων, και αφήνουμε τις στάσεις στις σταθερές αξίες για το τέλος.

Για Σκι στο Όρος Μαίναλο

Το ψηλότερο χωριό της περιοχής

Τα Μαγούλιανα είναι σκαρφαλωμένα στο ιλιγγιώδες υψόμετρο των 1.356 μέτρων –εξ ου και τον χειμώνα ολόκληρο το χωριό είναι μονίμως καλυμμένο από την πάχνη των σύννεφων. Λίγα πέτρινα σπιτάκια με κατακόκκινα κεραμίδια, μια όμορφη εκκλησούλα στο κέντρο του χωριού και η πράσινη απεραντοσύνη του Μαινάλου που απλώνεται προς κάθε κατεύθυνση ως εκεί που φτάνει το μάτι συνθέτουν την εικόνα του χωριού. Στα highlights του, συγκαταλέγονται η ξακουστή ταβέρνα του Ιωσήφ, που σερβίρει ανυπέρβλητο κοκκινιστό αγριογούρουνο, εξαιρετικά ψητά και καλά μαγειρευτά, και το εντυπωσιακό Σανατόριο της Μάνας, λίγο έξω από το χωριό, που χτίστηκε τη δεκαετία του ’20 και εντυπωσιάζει ακόμα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Μαίναλο Χιονοδρομικό Κέντρο

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου μπορεί να μην είναι το χιονοδρομικό που απευθύνεται στους μανιώδεις σκιέρ που θέλουν τις μεγάλες πίστες με τις απέραντες εκτάσεις, έχει όμως μερικές δύσκολες πίστες και πεδίο με απάτητο χιόνι μέσα στα έλατα. Παράλληλα, είναι ιδανικό για εκμάθηση σκι, αλλά και για παιχνίδια στο χιόνι. Ειδικό πάρκο για snowmobiles, πίστα διαμορφωμένη για snowtubes. Σαλέ, καντίνα, σχολή σκι και κατάστημα εκμάθησης είναι αυτά που θα βρει ο επισκέπτης στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου.

Για Σκι στο Όρος Μαίναλο

Πώς θα φτάσετε εδώ:

Tο Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται στο Νομό Αρκαδίας στο οροπέδιο της Οστρακίνας σε υψόμετρο 1600 μέτρα, κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου (Προφήτης Ηλίας 1981 μ.). Ανήκει στον Ε.Ο.Σ. Τρίπολης και απέχει 162 χλμ. από την Αθήνα, 120 χλμ. από την Καλαμάτα, 90 χλμ. από τη Σπάρτη και το Ναύπλιο και μόλις 30 χλμ από την Τρίπολη.

Μαίναλο Δραστηριότητες

Ράφτινγκ στα νερά του ποταμού: Ένας από τους πιο κατάλληλους προορισμούς για αθλητικές δραστηριότητες με τα νερά ποταμών είναι η Αρκαδία και τα ποτάμια της. Στο παλιό πέτρινο γεφύρι του Ατσίχολου κοντά στην Καρύταινα, ξεκινούν οργανωμένες καταβάσεις του Λούσιου, που συνεχίζονται και στον Αλφειό με διαδρομές για όλα τα επίπεδα δυσκολίας.

Ελάτε για σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Για περισσότερα αξιοθέατα: Διαβάστε για το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Τρίκαλα Κορινθίας!

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram