Λίμνη Πλαστήρα φαγητό: Η Λίμνη Πλαστήρα αποτελεί το όνειρο των καλοφαγάδων για το πιο νόστιμο φαγητό. Γύρω από την λίμνη θα εντυπωσιαστείτε από τα πολλά εστιατόρια και ταβέρνες που θα συναντήσετε και τις σπεσιαλιτέ τους. Θα βρείτε ότι θέλετε για φαγητό στη Λίμνη Πλαστήρα, καθώς υπάρχει τεράστια ποικιλία τόσο σε κρεατικά, όσο και σε θαλασσινά.
Για φαγητό στη Λίμνη Πλαστήρα! Χρυσοπέλεια:
Σε μια από τις αναζητήσεις μας να γευτούμε παραδοσιακές γεύσεις στη Λίμνη Πλαστήρα συναντήσαμε στο Νεοχώρι την Ταβέρνα Χρυσοπέλεια και αμέσως νιώσαμε τη ζεστασιά του χώρου. Η απεριόριστη θέα στη Λίμνη ήταν ο λόγος που μας προσέλκυσε στη ταβέρνα εξαρχής, για να συναντήσουμε μπαίνοντας μέσα ένα ζεστό αρχοντικό, όπου η κυριαρχεί η πέτρα, το ξύλο και η φιλόξενη διακόσμηση του χώρου, η οποία σε κάνει να νιώθεις σα να μπήκες στο σπίτι ενός αγαπημένου προσώπου. Το σκηνικό συμπληρώνει ειδυλλιακά το πέτρινο, γωνιακό, με ξύλινη επένδυση τζάκι και η υποδοχή των ιδιοκτητών, Νικολέττας, Χρήστου και Νάντιας Καραντώνη.
Δείτε εδώ τα πιο μαγικά αξιοθέατα στη Λίμνη Πλαστήρα !
Φάτε ”κυνήγι” με θέα τα Άγραφα
Τα Καλύβια Πεζούλας είναι μία πολύ τουριστική περιοχή με αποτέλεσμα να έχετε πολλές επιλογές όσον αφορά το φαγητό. Ας αρχίσουμε με την παραδοσιακή ψησταριά «Δειπνοσοφιστής», που θα βρείτε φαγητά φτιαγμένα μόνο από αγνά προϊόντα της περιοχής.
Πολύ καλή επιλογή είναι και το «Φαγοτόπι», ένα πέτρινο εστιατόριο με τζάκι στο εσωτερικό του, για ιδιαίτερες και πιο σπάνιες γεύσεις, όπως αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και κάστανα, κουνέλι σαλμί, φάβα με καπνιστή πέστροφα. Το καλοκαίρι τα τραπεζάκια μεταφέρονται στον πανέμορφο κήπο με θέα τα Άγραφα.
Λίμνη Πλαστήρα φαγητό: ”Ο Ζαρνάβαλος”
Ο Ζαρνάβαλος είναι ο ορισμός της τίμιας ταβέρνας, με το πεντακάθαρο χασάπικο τοίχο τοίχο με τη σάλα για να βλέπεις ό,τι διαλέγεις και να τρως μόνο τα καλύτερα. Αρνάκι γάλακτος, παϊδάκια, σούβλες και, φυσικά, χειροποίητα λουκάνικα με συνταγή του παππού που ακόμα τα επιμελείται προσωπικά.
Νεβρός: spa και γαστρονομία
Στο ταβερνάκι Νεβρός του ομώνυμου ξενοδοχείου, με πιάτα που μοσχοβολούν από τα ολόφρεσκα βότανα και μυρωδικά που κόβονται “παρουσία του πελάτη” και προστίθενται στο πιάτο σε μια καθαρά προσωπική επιλογή του Μιχάλη, που προσβλέπει τόσο στο άρωμα του πιάτου όσο και στη “γνωριμία και εκπαίδευση” του πελάτη στα ελληνικά μυρωδικά.