Γεφύρι της Άρτας: Το Highlight του Νομού!

Το γεφύρι της Άρτας: Από τις πλέον όμορφες περιοχές της Ελλάδας, η Άρτα είναι ένας από τους τέσσερις νομούς της Ηπείρου. Οριοθετείται από την οροσειρά των Τζουμέρκων και τον Αμβρακικό κόλπο. Το τοπίο της συνδυάζει την ομορφιά και την αγριάδα των ελληνικών βουνών μαζί με τις αβαθείς παραλίες του Αμβρακικού κόλπου και την εύφορη κοιλάδα του Αράχθου που τη διασχίζει.

Άρτα: Γνώρισε καλύτερα το σήμα-κατατεθέν της Ηπείρου

Το γεφύρι της Άρτας: Το ομορφότερο αξιοθέατο

Την κοσμούν οι βυζαντινές της εκκλησίες, το κάστρο της, το ρολόι της, αξιόλογα νεοκλασικά κτίρια και πάνω απ’ όλα το σύμβολο της πόλης, το θρυλικό Γεφύρι της που είναι γνωστό τόσο για την αρχιτεκτονική του όσο και για το μύθο της θυσίας της γυναίκας του Πρωτομάστορα.

Η Άρτα είναι έδρα του ΤΕΙ Ηπείρου. Καύχημά της η γυναικεία ομάδα χάντμπολ που κατέχει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για πολλά χρόνια. Υπάρχουν πολλοί πολιτιστικοί Σύλλογοι, Αθλητικοί Σύλλογοι, Υπαίθριο Θέατρο στο Κάστρο, Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, ναοί καθώς και Εκθεσιακό Κέντρο.

Άρτα: Γνώρισε καλύτερα το σήμα-κατατεθέν της Ηπείρου
Γεφύρι Άρτας

Δείτε τη Γραμμενίτσα!

Στη Γραμμενίτσα, 4 χλμ. βόρεια, μέσα στους ελαιώνες και τα εσπεριδοειδή, με όμορφη θέα στην Άρτα. Στο χωριό Βλαχέρνα υπάρχει η εκκλησία της Παναγίας της Βλαχέρνας, του 12ου αι., με δύο τάφους όπου είναι θαμμένοι πιθανόν δεσπότες της Ηπείρου. Στο κοντινό φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού του Πουρναρίου δημιουργήθηκε η ομώνυμη γραφική τεχνητή λίμνη.

Γεφύρι Άρτας – Η πιο μαγευτική τοποθεσία

Για όσους έχουν πάει ξέρουν πόσο ωραίο τοπίο είναι, για όσους δεν έχουν πάει μπορούν να αρχίσουν να το σκέφτονται από τώρα γιατί πραγματικά αξίζει μια επίσκεψη, να απολαύσεις τον καφέ σου δίπλα στο γιοφύρι. Από το πιο τραγουδισμένο και ιστορικό σημείο που πρέπει να επισκεφτεί κανείς με το που φτάσει στην πόλη. Με τα ωραία μαγαζάκια να περάσεις και το Λαογραφικό μουσείο. Είναι υπέροχη η ατμόσφαιρα αλλά και η θέα. Θα χαλαρώσεις και θα απολαύσεις τη βόλτα σου δίπλα στη φυσική ομορφιά και θα κερδίσεις μερικές στιγμές μακριά από τη βοή της πόλης.

Άρτα: Γνώρισε καλύτερα το σήμα-κατατεθέν της Ηπείρου

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram