Φλώρινα: Το στολίδι της Μακεδονίας!

Φλώρινα: Ενημερώσου για τη διαδρομή, την διανυκτέρευση σου, τους καλύτερους προορισμούς της πόλης και… έφυγες για το στολίδι της Δυτικής Μακεδονίας! Λίμνες, χωριά, μαγευτικά τοπία και πολλά άλλα σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις. Αρκετά κοντά στη Θεσσαλονίκη και σε μεγάλο υψόμετρο βρίσκεται η πόλη της Φλώρινας. Θα πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι το κλίμα της είναι το πιο ψυχρό σε όλη την Ελλάδα λόγω της θέσης της και πως ενδείκνυται κυρίως για χειμερινές διακοπές, αν και είναι όμορφη όλο το χρόνο!

Οικοτουρισμός στη Φλώρινα!

Η πόλη έχει γνωρίσει ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες, ειδικά από όταν οι ντόπιοι άρχισαν να πασχίζουν για αυτό. Οι κάτοικοι και οι αρμόδιοι φορείς της έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν τον τόπο τους χωρίς όμως να χάσει την ομορφιά και τη μοναδικότητά του. Θεωρείται μάλιστα η πόλη των καλλιτεχνών, αφού σε κάθε μεριά της θα βρεις αφανείς και μη ζωγράφους. Το highlight της Φλώρινας είναι αναμφίβολα το χιονοδρομικό της κέντρο! Ο καιρός εκεί διευκολύνει την κατάσταση για χειμερινά σπορ και η πίστα που διαθέτει είναι η μεγαλύτερη της Ελλάδας. Ακόμη και το καλοκαίρι όμως, δεν παύουν οι δράσεις. Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι τουρίστες θα βρουν πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Μουσικές παραστάσεις, χορωδίες, χορευτικά συλλόγων και φυσικά… καλλιτέχνες και ζωγράφοι από όλο τον κόσμο.

Φλώρινα: Το στολίδι της Μακεδονίας!

Χριστούγεννα στη Φλωρινα: Τα ιδιαίτερα έθιμα των ντόπιων!

Την παραμονή των Χριστουγέννων οι κάτοικοι ανάβουν φωτιές στις γειτονιές με ξύλα που προμηθεύονται από το βουνό. Η προετοιμασία για το έθιμο αυτό ξεκινάει πολύ καιρό πριν και είναι μία ιεροτελεστία για τους κατοίκους. Ο θρύλος λέει ότι ενώ τα ξύλα καίγονται και βγάζουν θόρυβο, διώχνουν τα κακά πνεύματα. Φυσικά για τους τουρίστες είναι ένα θέαμα απολαυστικό και έτσι γύρω από τις φωτιές οι κάτοικοι στήνουν μικρά και μεγάλα γλέντια. Τραγούδι, φαγητό και ποτό μέχρι το πρωί. Αν βρεθείς στη Φλώρινα εκείνη την εποχή του χρόνου, άρπαξε την ευκαιρία και γίνε ένα με το κλίμα και τους ανθρώπους της. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το Νυμφαίο !

Η Γη των λιμνών!

Ούτε μία, ούτε δύο ούτε τρεις… Η Φλώρινα βρίσκεται σε μία μαγική τοποθεσία με έξι λίμνες. Γνωρίστε τη λίμνη Ζάζαρη, Βεγορίτιδα, Χειμαδίτιδα, τη λίμνη των πετρών και φυσικά… τη μικρή και τη μεγάλη Πρέσπα! Διατρέχεται από έξι πανέμορφες λίμνες χαρίζοντας μας φυσικό τοπίο όλες τις εποχές του χρόνου. Χωριά δίπλα στις λίμνες αυτές, είναι τόποι  ευλογημένοι από τον ίδιο το Θεό και αποκλείεται να μη σας μαγέψουν! Σας έχουμε ήδη προειδοποιήσει για την υγρασία και το κρύο, αλλά θα αποζημιωθείτε σίγουρα από αυτό που θα αντικρύσετε.

Φλώρινα: Γνωρίστε τα προϊόντα της!

Στη Φλώρινα θα βρείτε τις πολυσυζητημένες και ομώνυμες πιπεριές, αλλά όχι μόνο αυτές! Μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε φασόλια Πρεσπών, φρέσκο τσάι του βουνού, τσίπουρο δικής τους παραγωγής και κρασί. Δεν λείπουν από την λίστα τα γλυκά του κουταλιού που θα βρεις σε μικρά και μεγάλα μαγαζάκια από τις γυναίκες των χωριών αλλά και από τους επιχειρηματίες της πόλης που ασχολούνται με αυτό. Ταβερνάκια με παραδοσιακό φαγητό για κάθε γούστο σας περιμένουν στην πιο παγωμένη πόλη μας!

Προορισμοί που θα σας ξετρελάνουν!

Οι λίμνες των Πρεσπών:

Όπως ήδη αναφέραμε η πόλη διατρέχεται από έξι λίμνες απείρου κάλλους. Βρείτε λίγο χρόνο να επισκεφθείτε την Πρέσπα, 45 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη και να δείτε έναν από τους πιο σημαντικούς εθνικούς δρυμούς της Ελλάδας. Πλούσια πανίδα, πτηνά, αμφίβια, θηλαστικά και ποτάμια που δεν υπάρχουν όμοιά τους σε καμία άλλη περιοχή στον κόσμο. Η βιοποικιλότητα είναι μεγάλη και αν είστε λάτρης των εθνικών δρυμών, αυτός δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα σας. Οι Πρέσπες προτείνονται για κολύμπι, ψάρεμα και το λεγόμενο… birdwatching, καθώς θα βρείτε πάνω από τα μισά είδη πουλιών που υπάρχουν και σίγουρα περισσότερα από όσα μπορείτε να φανταστείτε!Υπάρχουν τέσσερα παρατηρητήρια πτηνών και αν αυτό δεν σας κεντρίζει αρκετά το ενδιαφέρον… τότε αξίζει να ασχοληθείτε με την κωπηλασία και την πεζοπορία στη φύση.

Φλώρινα: Το στολίδι της Μακεδονίας!

Νυμφαίο Φλώρινα:

Το Νυμφαίο είναι ένας λόγος από μόνος του για να επισκεφθείς τη Φλώρινα! Ένας ορεινός οικισμός, όαση για την περιοχή στο όρος Βέρνο. Παραδοσιακά πετρόκτιστα σπίτια, δάσος με μοναδική φυσική ομορφιά και ιστορικό παρελθόν. Ένα μέρος που έχει διατηρήσει την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και που μαγεύει τους επισκέπτες με την απλότητα και με τη ζεστασιά των κατοίκων του. Εστιατόρια, ξενώνες με άρωμα Ελλάδας από άλλη εποχή, σύγχρονες εγκαταστάσεις με την κομψότητα του παλιού και διαχρονικού στυλ τις περιοχής. Ο πέτρινος αυτός οικισμός αν και πέρασε μία κρίση εγκατάλειψης, είναι πλέον στα καλύτερά του. Θεωρείται δικαίως ένα καλά διατηρητέο αρχιτεκτονικό κόσμημα που στέκεται επιβλητικό και κοσμεί την πόλη. Μην ξεχάσετε να διαβάσετε μερικές πληροφορίες για τη δράση του Αρκτούρου που στεγάζεται στο Νυμφαίο και φιλοξενεί λύκους και αρκούδες. Δραστηριοποιηθείτε στην ορειβασία, πεζοπορία και στο ποδήλατο βουνού και θα μας θυμηθείτε!

Διαβάστε εδώ πληροφορίες για φαγητό στη Φλώρινα !

Παρόμοια Άρθρα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ στη Μαραθούπολη!" Η...

Προτεινόμενα

“Το THEGROG που Κλέβει τις Εντυπώσεις στη Μαραθούπολη Μεσσηνίας: Ένας Προορισμός για Απολαυστικές Στιγμές”

"Ανακαλύψτε την Απόλυτη Εμπειρία Διασκέδασης σε ένα Μοναδικό Κοκτέιλ-Μπαρ...

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram