Γλυκό ψυγείου με ροδάκινα: Νόστιμο και δροσερό γλυκό για το καλοκαίρι! Εδώ θα βρείτε βήμα βήμα πως να φτιάξετε το δημοφιλές γλυκό με μπισκότο, κρέμα και φρούτα. Καλή επιτυχία!
Γλυκό ψυγείου με ροδάκινα – Τι υλικά θα χρειαστώ:
- cookies σοκολάτας θρυμματισμένα (2 φλυτζάνια)
- λιωμένο βούτυρο (170 γραμμάρια)
- κρυσταλλική ζάχαρη (1 κουταλιά της σούπας)
- λίγη κανέλα
Υλικά για τη γέμιση και την επικάλυψη:
- μαλακό τυρί κρέμα (230 γραμμάρια)
- ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη (μισό φλυτζάνι του τσαγιού)
- σαντιγί (230 γραμμάρια)
- ροδάκινα (3-4 μεσαίου μεγέθους)
- ζελέ βερίκοκο (2 φακελάκια)
- βραστό νερό (400 ml)
Γλυκό ψυγείου με ροδάκινα: Αναλυτικά η εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα πυρέξ. Καθαρίζετε τα ροδάκινα, τα κόβετε σε φέτες και τις τοποθετείτε σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί κουζίνας να απορροφήσει τα υγρά του.
Για τη βάση:
Θρυμματίζετε σε μεγάλα κομμάτια τα cookies και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά. Στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση του βουτυρωμένου πυρέξ, ισιώνετε την επιφάνειά του πιέζοντάς το ελαφρώς στη βάση και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 40-50 λ ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά.
Εν τω μεταξύ, λίγο πριν σταθεροποιηθεί η κρέμα γέμισης φτιάχνετε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας 400 ml ζεστό νερό και 400 ml κρύο και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου χωρίς όμως να σφίξει.
Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και στρώνετε πάνω από τη κρέμα τυριού τις φέτες ροδάκινου. Στη συνέχεια ρίχνετε προσεκτικά από πάνω σε όλη την επιφάνεια το ζελέ. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2-3 ώρες περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά το ζελέ. Είστε έτοιμοι για σερβίρισμα!
Φυσικά, αντί για ροδάκινα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φρούτο προτιμάτε!