Φαλακρό: Η ωραιότερη θέα της Δράμας

Φαλακρό: Το Φαλακρό είναι το ψηλότερο βουνό της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την κορυφή της (Προφήτης Ηλίας) να ανέρχεται στα 2232 μέτρα. Συνδέεται στα δυτικά με τον Όρβηλο, ενώ στα ανατολικά καταλήγει στην κοιλάδα του Νέστου, που το διαχωρίζει από την Κεντρική Ροδόπη.

Το Φαλακρό στην Δράμα!

Δράμα: Η πόλη με τα άφθονα νερά. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού βρίσκεται στα όρια του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, ενός δήμου με πανύψηλα δασωμένα βουνά, πλούσιους υδάτινους πόρους, ποικιλία βλάστησης, με μοναδικά φυσικά χαρίσματα και σπάνιες κλιματολογικές ιδιομορφίες.

4 πανέμορφα χωριά στην Ορεινή Ναυπακτία

Περιγραφή

Το Χιονοδρομικό αυτό είναι το μεγαλύτερο της Μακεδονίας, βρίσκεται στα όρια του Δήμου Νευροκοπίου και απέχει 42 χλμ από την πόλη της Δράμας. Διαθέτει 3 σαλέ, (τα δύο στην βάση του χιονοδρομικού και το άλλο στον τερματισμό του τετραθέσιου αναβατήρα) στο ένα από τα σαλέ βάσης λειτουργεί εστιατόριο και υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης. Επίσης διαθέτει καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού, σχολές εκμάθησης, καντίνες, ιατρείο, ευρύχωρο parking, 9 αναβατήρες και 20 πίστες.

Φαλακρό: Η ωραιότερη θέα της Δράμας

Η νέα ”μαύρη” πίστα στο όρος Φαλακρό!

Πίστα Ανδροκλής: Μαύρη πίστα, η οποία ανοίχτηκε πέρυσι, με μήκος 2.200μ. Ξεκινά από τη βάση του συρόμενου Γέτας και πέφτοντας σε ένα «λούκι» καταλήγει στη βάση της διθέσιας καρέκλας. Μιλάμε για το «καμάρι» του Φαλακρού. Αφού εγκριθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS), η πίστα αυτή θα χρησιμοποιηθεί για αγώνες σούπερ γιγαντιαίου σλάλομ, μοναδική στη χώρα μας.

Τουριστικό ενδιαφέρον

Στο Φαλακρό, με το πέρασμα των χρόνων, το Χιονοδρομικό Κέντρο απέκτησε τη δική του δυναμική και ένα φανατικό κοινό που το ανέδειξε σε ένα από τα πιο σημαντικά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και βασικό τουριστικό πόλο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης. Χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο καταφθάνουν εδώ κατά τις χειμερινές τους διακοπές για σπορ ή ξεκούραση στο κατάλευκο τοπίο!

Για Σκι στο Όρος Μαίναλο

Φαλακρό: Γνώρισε τη Χιονότρυπα!

Η χιονότρυπα βρίσκεται στα 2100 μέτρα, κάτω από την κορυφή του Φαλακρού όρους, κοντά στο σαλέ του χιονοδρομικού. Πρόκειται για καταβόθρα που κατέρρευσε η οροφή της, ενώ είναι και ένα από τα βαθύτερα βάραθρα της Μακεδονίας με μεγάλο άνοιγμα και μόνιμο χιόνι στον πάτο του. Διανοίγεται σε μάρμαρο με τον πάγο και το νερό να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διάβρωση και διαμόρφωση του σπηλαίου. Η πρώτη κατάβαση γίνεται σε σαθρό λούκι και είναι 55 μέτρα, όπου φτάνουμε στο κομμάτι του πάγου, ο οποίος αυξομειώνεται ανάλογα με την εποχή του χρόνου και τα χιόνια. Στα τοιχώματα της βόρειας πλευράς υπάρχει συνέχεια ανάμεσα στο χιόνι και το βράχο.

Διαβάστε ακόμη: Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου !

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram