Ένας τουριστικός οδηγός για αξιοθέατα στην Πάτρα

Πάτρα αξιοθέατα: Η Πάτρα είναι η πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας, ανήκει στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου. Με τον πληθυσμό στην ευρύτερη μητροπολιτική της περιοχή να ξεπερνάει τις 200.000 κατοίκους είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη της Ελλάδος. Τα καλύτερα στέκια για φαγητό στην Πάτρα και οι αμέτρητες επιλογές για διασκέδαση σε περιμένουν!

Πάτρα αξιοθέατα: Αχάια Κλάους

Οχτώ χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου της Πάτρας βρίσκεται το κάστρο-οινοποιείο της Αχάια Κλάους μιας εταιρίας με τεράστια ιστορία στην οινοποιητική παράδοση. Ιδρυτής της είναι ο Βαυαρός Γουστάβος Κλάους ο οποίος έφτασε στην Πάτρα το 1854 με σκοπό να εργαστεί σε μία γερμανική εταιρία παραγωγής σταφίδας. Όταν γνώρισε την περιοχή ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση ενός αμπελιού που στη συνέχεια επεκτάθηκε και εξελίχθηκε σε μία μεγάλη εύρωστη επιχείρηση.

Ως έτος ίδρυσης της εταιρίας θεωρείται το 1861 και γρήγορα κατέκτησε τη διεθνή και την εγχώρια αγορά με τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά που παρήγαγε μεταξύ των οποίων και η Μαυροδάφνη Πατρών. Το επιβλητικό κάστρο που στέγαζε την επιχείρηση διατηρείται μέχρι σήμερα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα και πιο γνωστά αξιοθέατα της περιοχής ενώ ετησίως δέχεται περισσότερες από 200.000 επισκέψεις.

Ένας τουριστικός οδηγός για αξιοθέατα στην Πάτρα

Ακόμα: Γνώρισε τις πανέμορφες παραλίες μία ανάσα από την Πάτρα

Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου

Είναι η κεντρικότερη πλατεία της πόλης. Το αρχικό όνομά της ήταν Πλατεία Όθωνος, όμως η κοινή της ονομασία ήταν Καλαμογδάρτη καθώς εκεί βρισκόταν η οικία της ομώνυμης οικογένειας. Όταν στο βασιλικό θρόνο βρισκόταν ο Γεώργιος Α’ έλαβε το όνομά του. Το 1902 δεντροφυτεύτηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της και ανέκαθεν αποτελούσε χώρο συγκεντρώσεων πολιτικού και άλλου ενδιαφέροντος, αλλά και τόπο εορτασμών και άλλων εκδηλώσεων.

Το 1875 η φήμη της πλατείας εκτοξεύθηκε λόγω του τεράστιου κόστους των σιντριβανιών που φτιάχτηκαν σε αυτή. Χωρίς αμφιβολία υπήρξε κέντρο πολιτισμού κάτι το οποίο πιστοποιείται από αναφορές περιηγητών που αναφέρουν για τους Ιταλούς αοιδούς που εμφανίζονταν στα παρακείμενα μαγαζιά αλλά και στο πλήθος των θεατών που συνέρρεε στις παραστάσεις του θεάτρου Απόλλων που βρίσκονταν στο χώρο της πλατείας.

Είτε έτοιμοι για μία αξέχαστη εκδρομή στην Πάτρα;

Πάτρα αξιοθέατα: Γνώρισε τα λουτρά Χαμάμ

Τα Λουτρά-Χαμάμ xτίστηκαν, κατά το 16ο αιώνα, επί Ενετοκρατίας και διατηρήθηκε αργότερα από τους Τούρκους για τους οποίους είχε ιδιαίτερη σημασία η συνήθεια των θερμών λουτρών. Τα χαμάμ λειτουργούν, από τότε μέχρι και σήμερα, και συγκαταλέγονται στα παλιότερα σωζόμενα, σε χρήση, θερμόλουτρα στην Ευρώπη.

Είτε έτοιμοι για μία αξέχαστη εκδρομή στην Πάτρα;

Παρόμοια Άρθρα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους λάτρεις του...

Προτεινόμενα

“Το Καφέ BlossomOwl Cafe: Ένας Χώρος Άνεσης και Απόλαυσης”

Το Καφέ BlossomOwl αναδύεται ως ένας παράδεισος για τους...

Jardin Espresso Bar

"Ο Κόσμος του Jardin: Ένα Συνοικιακό Καφέ Μπαρ για Όλες τις...

Νηρηίδες Luxury Villas Hotel

Tο Νηρηίδες Luxury Villas Hotel αποτελεί ένα εξαιρετικό καταφύγιο...
spot_img

Stay in touch!

Follow our Instagram